1) Βρίσκω φθηνά εισιτήρια.
Τικάροντας την επιλογή οπουδήποτε και οποτεδήποτε στο skyscanner, πατάω το κουτί για να βρω τον επόμενο μου προορισμό. Σίγουρα ένα μεγάλο κόστος ταξιδιού είναι τα αεροπορικά εισιτήρια και αν καταφέρω να βρω κάτι σε φυσιολογικά πλαίσια το κλείνω χωρίς δεύτερη σκέψη.
(tip: κάθε φορά που ψάχνετε εισιτήρια στο τέλος να διαγράφετε το ιστορικό σας αναζήτησης, έτσι ώστε η τιμή να παραμένει όσο το δυνατό περισσότερο ίδια).
Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ για να βρω φθηνά εισιτήρια είναι πάντα το Skyscanner και μετά μπαίνω απευθείας να τα κλείσω από την ιστοσελίδα της ίδιας της αεροπορικής εταιρίας.
2) Οικονομικό ξενοδοχείο, hostel, διαμέρισμα.
Πολλοί προορισμοί μπορεί να έχουν φθηνά εισιτήρια και αυτό θα σας δελεάσει. Συχνά όμως κρύβονται και παγίδες, και αρκετά πιο συχνά αυτές λέγονται ξενοδοχεία, ειδικά αν αναζητάς για καταλύματα στο κέντρο της πόλης. Φθηνό κόστος διαμονής αποτελούν κυρίως τα hostel. Συχνά σ’ αυτά θα κοιμάσαι με άγνωστους στο ίδιο δωμάτιο, αν είστε όμως μεγάλη παρέα τα hostel είναι ιδανικά για εσάς γιατί ένα δωμάτιο μπορεί να δοθεί αποκλειστικά σε εσάς. Άλλη επιλογή είναι και το διαμέρισμα. Πολλοί άνθρωποι πλέον νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους σε τουρίστες, πολλές φορές το διαμέρισμα είναι ολόκληρο για τον φιλοξενούμενο, υπάρχει επίσης το κοινόχρηστο μπάνιο σαν επιλογή ή και ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές επιλέγω όχι μόνο ότι είναι πιο φτηνό αλλά και με ποιο θα νιώθω εγώ πιο άνετα. Εφαρμογές αναζήτησης είναι: booking.com και το Αirbnb.
3) Ετοιμάζω πρόγραμμα για αξιοθέατα.
Αυτό είναι το πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό part πριν το ταξίδι. Σε όσες χώρες έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα τα περισσότερα αξιοθέατα ήταν ξακουστά έτσι δεν έχω δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Στον προγραμματισμό του ταξιδιού για τα αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε μπαίνω συνήθως στο Google για να μου βγάλει τα πιο δημοφιλή και στο tripadvisor. Το πρόγραμμα με τα αξιοθέατα δεν θέλω να είναι και πολύ κουραστικό. Προτιμώ να επισκεφτώ μερικά και καλά αξιοθέατα πάρα πολλά και ανούσια. Και έτσι με αυτή τη λογική οργανώνω τις διακοπές μου.
4) Αναζητώ μέρη για καλό φαγητό.
Εγώ επειδή ως συνήθως ταξιδεύω με ένα άνθρωπο ακόμη, φίλο ή φίλη, δεν δυσκολευόμαστε ιδιαίτερα. Πριν πάμε όμως στο ταξίδι θέλει και αυτό την αναζήτηση του. Αντλούμε χώρους για φαγητό από διάφορα μέρη, όπως το spot που έχω δει στο ινσταγκραμ, tripadvisor με τις καλύτερες βαθμολογίες, google maps επίσης όπου μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη. Κάνω εγώ μια λίστα από τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ όπου έχω βρει και όταν φτάσουμε εκεί καταλήγουμε στο που να πάμε. Πολλές φορές αφήνουμε κάπου το πρόγραμμα και όταν δούμε κάτι που θα μας αρέσει απλά μπαίνουμε μέσα.
5) Προετοιμασία της βαλίτσας.
Βαλίτσα: σε πολλούς αρέσει σε άλλους όχι και τόσο. Εγώ είμαι από αυτούς που όχι και τόσο. Δεν ξέρω νιώθω όταν βλέπω την βαλίτσα πως με περιορίζει. Σαν κοριτσάκι και εγώ θέλω να έχω την άνεση της επιλογής στο ταξίδι μου. Αλλά την έπαθα και έμαθα. Έχω πάει σε ταξίδι όπου δεν έχω φορέσει ούτε τα μισά απ’ αυτά που πήρα μαζί μου. Μετά από αυτό το ταξίδι διερωτήθηκα, τί πήγε λάθος; Και κατέληξα στο να βλέπω βιντεάκια στο youtube τι να βάζω στη βαλίτσα για το ταξίδι. Από εκείνη την φορά βάζω σετ από ρούχα ίσα με τις ημέρες που θα πάω και ένα έξτρα μπας και γίνει κάτι τελευταία στιγμή.. Εκτός από ρούχα βάζω καλλυντικά, σίδερο μαλλιών, ταξιδιωτικά έγγραφα και κλείνει!
Και Voila! Είμαι έτοιμη. Πότε πετάμε;
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment