Loading

Πού θα ξόδευα τις 3 ευχές μου, αν το Τζίνι του Αλαντίν ήταν γιατρός;

svg6 Οκτωβρίου, 2020HealthybeezΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΥ

Κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι ότι κρατάω στα χέρια μου το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, το δικό μου πλέον λυχνάρι, θα έχει μία άλλη ιδιότητα. Θα κατοικείται από ένα γιατρό, ο οποίος περιμένει να πραγματοποιήσει τις τρεις ευχές μου. Και τι θα του ζητήσω; Ή μάλλον τι να πρωτοευχηθώ;;;

Να περάσει ο κορωνοϊός; Να εξαφανιστεί ο καρκίνος; Να γιατρέψει κάθε είδος αναπηρίας; Να εξαλειφθούν όλες οι αρρώστιες που σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδιά; Να θεραπεύσει όσους γεννιούνται άρρωστοι; Τι;

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο, αφού δυστυχώς δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Όμως το Beezdom είναι πάντα εδώ για να μου δίνει συνεχώς τροφή για σκέψη. Έτσι το μυαλό μου πήρε ανάποδες στροφές, ήρθε ξανά στη θέση του και κατέληξα στις πιο κάτω ευχές.

sololat.au

1η Ευχή

Έχω γενικότερα μία αδυναμία στα παιδιά, αφού είναι τα τελευταία πλάσματα σε τούτο τον κόσμο που θα έπρεπε να υποφέρουν. Καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο πεθαίνουν 15 000 παιδιά (βρέφη και νήπια) από ασθένειες που θα μπορούσαν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού. Πάρα πολλά παιδιά πεθαίνουν πριν κλείσουν το 5ο έτος της ζωής τους από ασθένειες όπως ο ιλαράς, η ανεμοβλογιά ή ακόμα η διάρροια. Έτσι λοιπόν ζητώ από το (φανταστικό) Τζίνι μου να δημιουργήσει αντισώματα σε όλα τα παιδιά που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να δοθεί σε αυτούς τους μικρούς αγωνιστές, που έτυχε να γεννηθούν εκεί, μια μακροχρόνια παράταση ζωής!

unicef.org

2η Ευχή

Μάλλον δεν δικαιούμαι, σύμφωνα με τους κανόνες του Τζίνι, να μπορώ μέσα σε μία ευχή να συμπεριλάβω όλες τις ανίατες ασθένειες. Μετά από αρκετή σκέψη, επέλεξα μία από τις χειρότερες. Το Alzheimer!

sciencemag.org

Πρόκειται για μία προοδευτική νόσο, μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική και θανατηφόρα. Οι νοσούντες χάνουν τη μνήμη τους και την ικανότητα τους να εκτελούν διάφορες δραστηριότητες. Στα πρώτα στάδια η απώλεια μνήμης είναι μικρή. Στην συνέχεια η μακροπρόθεσμη μνήμη, που ήταν προηγουμένως άθικτη, εξασθενεί και η συμπεριφορά αλλάζει. Συγκαταλέγω αυτή την αρρώστια στις χειρότερες, επειδή είναι μία ασθένεια που έχει αντίκτυπο και στην οικογένεια του ασθενή, αφού ο ασθενής ξεχνάει ακόμη και τα ίδια του τα παιδιά. Και γι’ αυτό, έτσι για εκδίκηση, ζητώ από το Τζίνι να εξαφανίσει αυτή την νόσο και να την κάνει να ξεχαστεί για πάντα, όπως αυτή πήρε τη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων.

3η Ευχή

Δυστυχώς πολλοί έχουμε χάσει κάποιον δικό μας εξαιτίας του. Όλοι τον μισούμε. Δεν μπορώ να το παραλείψω. Θα ήταν μεγάλη ντροπή. Τζίνι, αν με ακούς, αν υπάρχεις κάπου εκεί μέσα στο λυχνάρι, δώσε μου κάτι, ένα φάρμακο για να εξολοθρεύουμε τους ανίατους καρκίνους. Εκείνους που θερίζουν περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα ετησίως. Εκείνη την κατηγορία καρκίνων που δεν κατάφεραν ούτε και οι πιο λαμπροί επιστήμονες να θεραπεύσουν. Έτσι απλά με ένα χαπάκι να εξαφανίζεται κάθε ίχνος κακοήθους όγκου από τον ανθρώπινο οργανισμό.

cdn4.vectorstock.com

Για πρώτη φορά, τελειώνοντας ένα άρθρο, νιώθω λύπη. Λύπη επειδή ξέρω πως όλα αυτά που προανέφερα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να σπέρνουν τον θάνατο. Και όσοι εκεί έξω συμμερίζεστε την λύπη μου θα σας πω το εξής: κάθε φορά που νιώθετε στεναχώρια για όλες τις αρρώστιες που μαστίζουν τις κοινωνίες, να βοηθάτε κάποιον που νοσεί και χρήζει άμεσης στήριξης! Ίσως έτσι να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος!

Bee healthy!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: static.vecteezy.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πού θα ξόδευα τις 3 ευχές μου, αν το Τζίνι του Αλαντίν ήταν γιατρός;