Loading

Πότε αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι σίγουρος για νέα σχέση;

svg26 Νοεμβρίου, 2020LovebeezΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗ

Σχέσεις. Ένα τεράστιο, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο κομμάτι στη ζωή του καθενός. Μερικές είναι τόσο γερές, αντέχοντας στο πέρασμα του χρόνου. Άλλες πάλι όχι. Δύσκολη η «εμπειρία» του χωρισμού για όλους μας. Όλοι έχουμε ζήσει αυτή την εμπειρία έστω και μια φορά, ο καθένας με τον τρόπο του. Μετά από τον χωρισμό όμως έρχεται εκείνη η στιγμή που θέλεις απλά να προχωρήσεις, παύοντας να πνίγεσαι στη θλίψη του προηγούμενου χωρισμού. Έρχονται ξανά στην επιφάνεια τα αισθήματα, τα θέλω και η λογική σου, φωνάζοντας σου ότι είσαι έτοιμος για να μπεις στη διαδικασία νέας σχέσης. 

Όταν θα είσαι έτοιμος θα το καταλάβεις, θα είναι κάτι εμφανές. 

Θα είναι εκεί που η καρδιά σου θα σταματήσει να αναζητεί γνώριμες αγκαλιές, αλλά, με πάθος θα είναι έτοιμη να εξερευνήσει καινούριες και πιο δυνατές, πιο ασφαλείς, πιο… ζεστές. 

Εκεί που η καρδιά σου θα σταματήσει να σκαλίζει το παρελθόν, τις στιγμές, τα λόγια, τα για πάντα, τα λάθη ενοχοποιώντας τον εαυτό σου. Θα αρχίσει όμως με λαχτάρα -σαν μικρό παιδί- να εξερευνάει το παρόν και το μέλλον, δημιουργώντας ωραιότερες στιγμές. 

Εκείνη τη στιγμή που η καρδιά θα κτυπήσει ξανά δυνατά, θα σταθεί γερά στα πόδια της, θέλοντας να επουλώσει τις πληγές της προχωρώντας παρακάτω.  Μην τη φοβάσαι θα τα καταφέρει. Πάντα βρίσκει τον τρόπο!

Τη στιγμή που όλο σου το είναι θα ποθεί κάτι νέο, καινούριο, αλλιώτικο, διαφορετικό, κάτι… καλύτερο. 

Εκεί, που η καρδιά θα σταματήσει να βιάζεται. 

Που τα θολωμένα μάτια σου θα λάμψουν ξανά. 

Εκεί, που θα σταματήσεις να νοσταλγείς τις ίδιες μυρωδιές, το ίδιο πρόσωπο. 

Εκεί, που το μυαλό θα αρχίσει να μαγεύεται και να ονειρεύεται ξανά. 

Στο σημείο όπου ο ουρανός σου θα καθαρίσει από σύννεφα αλλά θα ξεχειλίσει από άστρα. 

Θα έρθει η στιγμή που θα σταματήσεις να παιδεύεσαι με όνειρα του παρελθόντος, ψάχνοντας να βρεις τις απαντήσεις στα λάθη. 

Εκείνη τη στιγμή, που δε θα την κατατροπώνουν τα αναπάντητα γιατί και οι ανοιχτοί λογαριασμοί. 

Στο σημείο που το μυαλό δε θα ξεχάσει αλλά θα καταφέρει να μη θυμάται. 

Που η λογική θα συνεργαστεί ξανά με την καρδιά, ψάχνοντας τον νέο έρωτα. 

Ναι, ακριβώς, εκείνη τη στιγμή, που ενώ όλοι γύρω σου θα πιστεύουν ότι διαλύεσαι μέρα με τη μέρα, εσύ θα γεννιέσαι ξανά, αντικρίζοντας τους κατάματα, δείχνοντας τη δύναμη σου – γιατί έχεις περισσότερη ψυχική δύναμη από ό,τι πιστεύεις.

startoverhere.com

Προσοχή!!! Πριν από μια νέα σχέση, ξεκαθαρίστε οτιδήποτε σας βαραίνει από την προηγούμενη. 

Κλείστε ανοιχτούς λογαριασμούς. Βρείτε απαντήσεις στα γιατί. Ξεκαθαρίστε. Μην μπείτε σε νέα σχέση απλά για να ξεπεράσετε την προηγούμενη. Ναι, ο έρωτας με έρωτα περνάει. Ακριβώς όμως, ερωτευτείτε πρώτα. Μην κάνετε σχέση χωρίς να είστε ερωτευμένοι, απλά για να δείξετε ότι κάτι έχετε ή απλά για να ξεπεράσετε ένα αποθεωμένο. Εννοείται πως έχεις το δικαίωμα να πράττεις όπως θες. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το να μην πληγώσετε άτομα που όντως να σας έχουν ερωτευτεί, επειδή εσείς, θέλετε να ξεπεράσετε πρόσωπα και καταστάσεις.

Στις σχέσεις δεν χωράνε πείσματα, εγωισμοί, κόντρες με πρώην και δεν ξέρω και γω τι.  Καλά, εδώ που τα λέμε μια χαρά χωράει μια ταπεινή «μικρή» εκδίκηση, μόνο σε περίπτωση που ο χωρισμός δεν είναι κοινή απόφαση, ούτε δίκη σου, αλλά μπλέχτηκε κάτι άλλο στη μέση.

Φροντίστε να κλείσετε και αν μπορείτε να κλειδώσετε πρώτα την πόρτα πίσω σας και ανοίξτε με τον χρόνο σας την επόμενη. 

Τίποτα δεν είναι για πάντα στη ζωή. Φροντίστε όμως αυτό το δήθεν «για πάντα», να είναι κάτι όμορφο, κάτι ονειρικό που σας αρέσει και πάνω από όλα σας αξίζει. 

Όταν θα είσαι έτοιμος για μια νέα σχέση ίσως σου έρθει από το πουθενά. Ξέρεις, απλά θα ερωτευτείς ξανά, θα νιώσεις ξανά, θα ζεις και θα γελάς ξανά.

Οι σχέσεις παν και έρχονται για όλους μας. Μέχρι που έρχεται εκείνο το πρόσωπο που αλλάζει τα πάντα και είναι ουσιαστικά το τέλος, ο τελευταίος σου σταθμός. Θα το καταλάβεις. Όταν θα είσαι έτοιμος για νέα σχέση θα σου δείξει τον δρόμο η δύναμη του έρωτα. 

Και να θυμάστε ότι αν μια σχέση φτάσει στο σημείο του χωρισμού, πάει να πει ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά σας άξιζε. Γιατί αν σας άξιζε όντως, η φλόγα δεν θα έσβηνε ποτέ. 

eharmony.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cf.ltkcdn.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πότε αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι σίγουρος για νέα σχέση;