Loading

Πόσο επικίνδυνο είναι το 5G;

svg11 Οκτωβρίου, 2019SciencebeezΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Μόνο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) δεν επισυνάπτουν κατηγορίες εναντίον του 5G, κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει την εξής τεχνολογία. Αν αυτό το άρθρο δεν σε απαλλάξει από την κακή άποψη για το 5G, τότε τίποτε δεν μπορεί.

Σήμερα θα εξετάσουμε τις ανακαλύψεις της επιστήμης όσο αφορά την τεχνολογία του 5G για να επιβεβαιώσουμε αν όντως είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Ας δούμε πρώτα τι είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αρχικά ηλεκτρισμός είναι η κίνηση φορτιού (π.χ. ηλεκτρόνια στον φορτιστή του κινητού μας). Κάθε κίνηση φορτίου προκαλεί ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Εξού και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ακτινοβολία είναι η εκπομπή σωματιδίων ή ηλεκτρομαγητικών κυμάτων.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι απαραίτητη για την κατανοήση όλου του άρθρου.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από το 4G και WI-FI έχει συχνότητα 2.5 και 5GHz αντίστοιχα, και μήκη κύματος μερικών εκατοστών. Ενώ το 5G εκμπέμπεται στα 300GHz και έχει μήκος της τάξης των μιλιμέτρων. Παρόλο που οι μικρότερες συχνότητες μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια, τα μικρότερα μήκη κύματος είναι πιο ευάλωτα σε συγκρούσεις με σώματα του περιβάλλοντος γύρω τους. Για τον εξής λόγο ο στρατός χρησιμοποιεί συχνότητες κατηγορίας ραδιοκυμάτων τα οποία έχουν μήκη κύματος με μέγεθος γηπέδων ποδοσφαίρου τα οποία ¨γλιστρούν¨ εύκολα στην ατμόσφαιρα και συχνά δεν παρεμποδίζονται από βουνά και κτήρια και διασχίζουν ακόμα και ωκεανούς. Σε αντίθεση η ακτινοβολία του 5G που έχει μέγεθος μιλιμέτρου κτυπά πάνω στα μόρια του αέρα και εξασθενεί σε μόλις μερικές δεκάδες μέτρα γι’ αυτό και χρειάζεται εγκατάσταση αντένας σε κάθε γειτονιά.

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι όταν το κινητό σας θερμαίνεται δεν έχει καλό σήμα. Κατ’ ακρίβεια συμβαίνει το αντίθετο. Όταν το κινητό δεν έχει καλό σήμα σκανάρει μανιωδώς την γύρω περιοχή ώστε να «πιάσει» σήμα με αποτέλεσμα την γρηγορότερη κατανάλωση μπαταρίας και υπερθέρμανση.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερες κεραίες 5G έχεις στη γειτονιά σου, τόσο λιγότερη ακτινοβολία θα δέχεσαι!

Μέχρι τώρα κανένας επιστημονικός ή/και ιατρικός οργανισμός δεν έχει εντοπίσει σύνδεση καρκίνου και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων μέχρι μικροκυμμάτων. Το 1979 ένα επώνυμο επιστημονικό περιοδικό μετά από ελλιπή και εσφαλμένη έρευνα δημοσίευσε μια έρευνα που συνέδεε τη λευχαιμία με ραδιοκύματα. Η έρευνα σύντομα απορρίφθηκε. Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι καχύποπτο όν θα θυμάται για πάντα κάτι αρνητικό που άκουσε.

Η λέξη μικροκύματα με τρόμαζε από τον καιρό που έμαθα τι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει τα μικρότερα ραδιοκύματα(μικροκύματα) μήκους μερικών εκατοστών, τα οποία δονούν κυρίως μόρια του νερού και ζεσταίνουν το φαγητό. Παρόλο που ο φούρνος μικροκυμμάτων ζεσταίνει το φαγητό σε δευτερόλεπτα έχει συνεχόμενη ισχύ 500-1000 watt. Το κινητό έχει ισχή 2-6 watt και αυτό με περιοδικές διακοπές. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

Το 5G βρίσκεται πολύ μακριά απο το φάσμα της ιονίζουσας ακτινοβολίας. Σε προηγούμενο άρθρο «πόση ακτινοβολία δέχεσαι» έχουμε δει ότι η ιονίζουσα ακτινοβολία μεταφέρει πολύ υψηλή ενέργεια που μπορεί να διεγείρει τα ηλεκτρόνια των ατόμων ώστε να διαφύγουν από τον πυρήνα και όταν αυτό συμβεί στον πυρήνα των κυττάρων μας προκαλούνται μεταλλάξεις και καρκίνοι.

Επειδή όμως το 5G δεν περιλαμβάνεται στην ιονίζουσα ακτινοβολία η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να κάνει είναι να δονήσει μικρά μόρια. Όποιος είχε χημεία στο λύκειο ξέρει ότι περισσότερη ενέργεια σημαίνει περισσότερη δόνηση μορίων, και περισσότερη δόνηση σημαίνει περισσότερη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα ραδιοκύματα του 5G έχουν την δυνατότητα να δονήσουν μόρια νερού στο κεφάλι μας και να αυξήσουν την θερμοκρασία του στη χειρότερη περίπτωση κατα 1 βαθμό Κελσίου. Έτσι εξηγούνται οι πονοκεφάλοι μετά πολύωρα τηλεφωνήματα καθώς ακουμπάται το κινητό στο κεφάλι μας.

Δεκαετής έρευνα σε ποντίκια και αρουραίους που εκτίθονταν ανά δεκάλεπτα σε ακτινοβολία 2G και 3G από κινητά για 18 ώρες τη μέρα από τη μέρα της σύλληψής τους μέχρι τη μέρα του θανάτου τους, παρουσίασαν φυσιολογικό κύκλο ζωής σε σύγκριση με τρωκτικά ανέπαφα από ακτινοβολία συσκευών.

Στην παρακάτω φωτογραφία:

O IARC (International Agency for Research on Cancer ) έχει κατατάξει το 5G στην κατηγορία 2Β η οποία αναφέρεται ως ¨possibly¨ carcinogenic. Λόγω αδυναμίας της ελληνικής γλώσσας ή του Google Translate η μετάφραση που παίρνω για το ¨possibly¨ και το ¨probably¨ είναι ¨πιθανώς¨. Όμως το ¨probably¨ χρησιμοποιείται για κάτι που είναι αρκετά πιθανό να συμβεί ενώ το ¨possibly¨ για ένα συμβάν που απλά δεν είναι αδύνατο να συμβεί.

Μέχρι τώρα δεν έχει τεκμηριωθεί καμία κατηγορία εναντίον του 5G  και είμαι 99.9% σίγουρος ότι δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον.

Όπως φαίνεται και στην 3η εικόνα η ακτινοβολία του ήλιου και των λαμπτήρων των σπιτιών μας μεταφέρει 10,000 φορές πιο δυνατή ακτινοβολία από το 5G. Κύπριος γιατρός τοποθετείται: ¨8 ώρες κάτω από τη λάμπα της κουζίνας θα σου προσφέρουν την ίδια ακτινοβολία όσο το router του wifi σε 80 χρόνια¨. Μπορεί η υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου να είναι πολύ πιο καρκινογόνα από οποιαδήποτε ακτινοβολία συσκευής που χρησιμοποιούμε, ωστόσο η χρήση του κινητού για 10 ώρες τη μέρα μέσα στη σκοτεινή μας κρεβατοκάμαρα θα προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτίες, δερματολογικούς ερεθισμούς, πόνο στα μάτια και κούραση.

Συμπέρασμα 1: το 5G είναι ακίνδυνο, αλλά η πολύωρη χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι βλαβερή και ενάντια στη φύση μας.

Συμπέρασμα 2: αν δεν μπορούν να σου αλλάξουν άποψη οι δημοσιεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WOH) και του IARC (από κορυφαίους γιατρούς και επιστήμονες) τίποτα δεν θα σου την αλλάξει.

Στείλε αυτό το άρθρο σε κάποιο προκατειλημμένο εναντίον του 5G.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Πρέπει να σε κυριαρχήσει το δέος. Όρμα σε ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μίλα σε ανθρώπους που φοβάσαι να μιλήσεις. Η ακούραστη μονόδρομη ροή του χρόνου αυξάνει την εντροπία του σύμπαντος και μειώνει τη θερμοκρασία του. Γι' αυτό ζέστανε όσες ψυχές προλαβαίνεις.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πόσο επικίνδυνο είναι το 5G;