Loading

Πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος;

Μερικές φορές αναρωτιόμαστε, πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Ένα ανθρώπινο σώμα, ένα μυαλό. Τόσο όμορφη η ζωή, μα γεμάτη με δυσκολίες και εμπόδια. Μερικά μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε κι άλλα πιο μεγάλα, είναι ικανά να μας στοιχειώνουν για πάντα, εάν εμείς τα αφήσουμε…

Ναι.. Πολλά δεν εξαρτιόνται από εμάς, μα αυτό που εξαρτάται είναι αν θα καταφέρνουμε να σηκωνόμαστε μετά από τα απανωτά χτυπήματα και τους εξωτερικούς κραδασμούς που φανερώνονται στο δρόμο μας και μας «δωρίζουν» μικρές δόσεις θανάτου!

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να σταυρώνεται και να ανασταίνεται ξανά και ξανά.

Και δεν το λέει ένας άνθρωπος που πέρασε εύκολα στη ζωή του! Αλλά ένας άνθρωπος που πέρασε πολύ δύσκολα… Μα ότι και να ήταν, έχω ξανά την υγεία μου! Κι όσο έχεις την υγεία σου – σωματική ή ψυχική, έχεις τα πάντα! Όλα τα άλλα, είναι απλοί προβληματισμοί κι όχι προβλήματα!

Το ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα, δε μου έδωσε ποτέ την παρηγοριά. Γιατί ως γνωστό για μένα, κάθε τι χειρότερο με δεσμεύει και με αφορά, εφόσον αφορά μέρος του κοινωνικού συνόλου, του οποιουδήποτε συν- ανθρώπου!

Ο καθένας βλέπει τα δικά του προβλήματα και με αυτά πορεύεται, καθώς και με την αντιμετώπιση του προς αυτά!

Η υγεία όπως είπαμε είναι το παν. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι μόνο η σωματική υγεία αλλά και η ψυχική !

-Εφόσον έχεις τα πάντα, γιατί νιώθεις έτσι; Πόσες φορές σας το έχουν ρωτήσει αυτό και πόσο εκνευριστικό είναι να έχουν την πεποίθηση πως τα ξέρουν όλα για τη ζωή σας. Εκείνη τη στιγμή, δε μπορείς να επιχειρηματολογήσεις. Το πολύ πολύ να πεις :

-Δεν έχεις ιδέα.

Κι αποχωρείς !

e-vima.gr

Άνθρωποι λοιπόν που κρίνουν χωρίς να ξέρουν τα βιώματα και τις μάχες σου, δε χρειάζονται και να τα μάθουν και ποτέ. Ας τα φυλάξουμε καλά, έτσι ώστε να θυμόμαστε ποιοι είμαστε πραγματικά. Γιατί αυτό που είμαστε τώρα, πρέπει να μας κάνει περήφανους σε σύγκριση με αυτό που ήμασταν πριν. Κι αν με ρωτάτε, ναι! Είμαι περήφανη που ξεπέρασα πολλά ψυχολογικά αδιέξοδα και κατάφερα να σταθώ και πάλι στα πόδια μου. Γιατί τώρα πια, τίποτα δεν είναι ικανό να με βλάψει.

Πλέον, με το που παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στη ζωή μου, το βλέπω με μεγάλη ηρεμία. Ίσως αν δε περνούσα δύσκολα, να το έβλεπα πολύ διαφορετικά.

Όποιος λοιπόν περνάει από κάτι δύσκολο όπως: Κατάθλιψη, ψυχολογικά αδιέξοδα ή ρατσισμό να ξέρει πως δεν είναι μόνος!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που σας θεωρούν σημαντικούς. Κάντε ασπίδα τον πόνο σας και γράψτε τη δική σας ιστορία. Και πιστέψτε με, αξίζει να διαβαστεί!

Σκορπίστε νόημα στη ζωή και την ύπαρξη σας. Είστε αγαπητοί, απλά ίσως δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σας κάνουν να το νιώσετε!

Η μεγαλύτερη μάχη που μπορείτε να κερδίσετε όμως, είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας, το είναι σας! Μόνο έτσι θα ακτινοβολεί για άλλους εκατό ! Μόνο έτσι θα κερδίσετε τη μεγαλύτερη σας μάχη! Δεν ξέρετε πόση δύναμη κρύβεται μέσα σας και πόσα μπορείτε να καταφέρετε. Μα αν σκάψετε καλά, θα μάθετε πόσα αποθέματα έχετε!

-Είμαστε φτιαγμένοι να ανασηκωνόμαστε από τις στάχτες μας.

-Είμαστε φτιαγμένοι να αντέχουμε το πόνο.

-Είμαστε φτιαγμένοι να είμαστε δυνατοί.

Ευχαριστήστε όποιον σας αγνοεί, όποιον σας ζηλεύει και όποιο δε πιστεύει σε εσάς. Χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, σας δίνει κίνητρα και νίκες που ίσως να μη κερδίζατε ποτέ αν όλα ήταν ρόδινα.

Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής. Γιατί ζωή χωρίς εμπόδια, θα ήταν μια ζωή χωρίς προσπάθεια, χωρίς αγώνες!

enallaktikidrasi.com

Και μόνο μέσα από τους αγώνες μας νιώθουμε ζωντανοί! Τους προσωπικούς κι εκείνους που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Προέκταση μας ήταν και θα είναι πάντοτε οι άλλοι. Εκείνοι που υποφέρουν, όχι αυτοί που μας κάνουν να υποφέρουμε!

1.Να ξέρεις πως ο κόσμος είναι πιο όμορφος επειδή βρίσκεσαι μέσα εσύ!

2.Είναι εντάξει να μη νιώθεις καλά.

3. Σήκω επάνω, παρόλο που νιώθεις ένα με το πάτωμα!

4. Κανείς δεν είναι τέλειος κι ούτε θα γίνει ποτέ. Είσαι μοναδικός!

5. Ότι και να νιώθεις, να ξέρεις πως είναι περαστικό!

6. Μίλα! Μη φοβάσαι τίποτα!

7. Σε περίπτωση που δε σου το έχει πει κανείς σήμερα, συνεισφέρεις !

8. Μην απολογείσαι ποτέ που βάζεις τον εαυτό σου πρώτο. Αν δεν τον έβαζες, δε θα μπορούσες να φροντίσεις και τους υπόλοιπους.

9. Μη νιώθεις συνεχώς πως φταις για ότι γίνεται. Σίγουρα οι άλλοι δε κάνουν συχνά την αυτοκριτική που κάνεις εσύ!

10. Αν έχεις λάθος, ζήτα συγγνώμη και προχώρα! Είναι η πιο όμορφη μορφή ταπείνωσης που συνοδεύεται με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια.

Ζήσε όπως θες!!   Ζήσε όπως σου αξίζει !!!

Κι αν έχεις το χάρισμα να είσαι διαφορετικός από όλους τους άλλους, τότε μην αλλάξεις ποτέ!  «Του το χρειάζεται αυτού του κόσμου». Φτάνει με τα προβλεπόμενα πια.

Γίνε ο άθλος σε ένα κόσμο άθλιο!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: blogspot.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος;