Loading

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αρρώστιες;

Πάντα έλεγα ότι εκτός από την υγεία, τίποτα άλλο δεν είναι πρόβλημα. Αν το καλοσκεφτείς έτσι είναι. Όλα τα άλλα με τον ένα ή άλλο τρόπο λύνονται και όταν δεν λύνονται κόβονται. Άρα αποτελούν προβληματισμούς και μόνο. Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μια ζωή χωρίς αρρώστιες θα ήταν το ιδανικότερο, το τέλειο και το ιδανικό.

Αν περπατούσαμε σε μια τέτοια γη πώς θα ήταν άραγε; Φανταστείτε λοιπόν ένα κόσμο που δεν αρρωσταίναμε, που δε χρειαζόταν να πούμε στους αγαπημένους μας αντίο. Η θλίψη και ο πόνος δε θα υπήρχαν, θα ζούσαμε μια ζωή μεγάλη και τρανή όπου όλα καλά, όλα ανθηρά. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δε θα χρειαζόντουσαν σαν επαγγέλματα γιατί πολύ απλά δεν θα αρρωσταίναμε και δε θα χρειαζόμασταν νοσοκομεία. Φάρμακα θα ονομάζαμε όλα τα φαγητά που τρώγαμε και δεν μας άρεσαν. Οι μόνες φορές που θα μας τρυπούσαν είναι μόνο όταν το μηχάνημα για τα κουνούπια για κάποιο λόγο δεν λειτουργούσε και τα τροχοκαθίσματα θα τα χρησιμοποιούσαμε μόνο για να βάζουμε αγώνες σε κατηφόρες για το ποιος θα έρθει πρώτος. Έτσι όλοι και όλες θα είμασταν χαρούμενοι σωστά;

Όλοι θα είμασταν χαρούμενοι σωστά;

athensvoice.gr

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο μας προτέρημα και συνάμα το μεγαλύτερο μας μειονέκτημα; Ότι είμαστε άνθρωποι. Και αν είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που μας έδωσε η φύση, είναι ότι είμαστε τρωτοί. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε για πάντα. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε την ίδια μέρα κάθε μέρα, γι’ αυτό και η ρουτίνα αργά ή γρήγορα μας σκοτώνει. Δεν είμαστε φτιαγμένοι όλοι από το ίδιο υλικό, αλλά ο καθένας από το δικό του ξεχωριστό με τα δικά του θετικά και αρνητικά. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να εκτιμούμε τη μια όψη της ζωής αν δε δούμε πρώτα και την άλλη της όψη.

Είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε διαφορετικές μέρες, φτιάχνοντας για την κάθε μια, μία μικρή ανάμνηση να τη θυμίζει χωρίς να ρουτινιάζουμε. Είμαστε φτιαγμένοι από ένα υλικό τόσο πανέμορφο, που μπορούμε να το πλάσουμε όπως εμείς θέλουμε κι ας χαλάει κάποιες φορές. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε 365 φορές τον χρόνο για όσα χρόνια μας χαρίσει αυτή η ζωή και μετά να πεθάνουμε μια μόνο φορά.

Μπορεί να σου ακούγεται κάπως αυτό, αλλά είναι η πραγματικότητα όλοι μας κάποτε θα αρρωστήσουμε και όλοι μας μια μέρα θα πεθάνουμε. Ένας κόσμος χωρίς αρρώστιες, χωρίς τον θάνατο ακούγεται πραγματικά τέλειος, ωστόσο θα εκτιμούσαμε πραγματικά τη ζωή αν δεν υπήρχε ο θάνατος;

Δεν προσπαθώ να τελειοποιήσω τον θάνατο, προς θεού. Πάραυτα ένα αιώνιο ταξίδι δε με ενθουσιάζει, ούτε με συγκινεί. Αν κρατούσα κάτι όμως από αυτό το μικρό ταξιδάκι μας που ονομάζεται ζωή, είναι ότι δεν στο καθορίζει ο τελικός προορισμός, αλλά όλα τα λιμάνια και οι ανοικτές θάλασσες που βρήκες στο ενδιάμεσο.

umano.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cloudfront.net

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι ο Φώτης Κυριάκου, εργάζομαι στον τομέα της υγείας. Είμαι overthinker μέχρι αηδίας, τελειομανής, κάποιοι με λένε και αστείο. Τον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι και αναλύω διάφορες φιλοσοφικές σαχλαμάρες. Κάποτε τις γράφω και κάτω.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αρρώστιες;