Loading

Πώς θα γιορτάσει ένας vegan την Ανάσταση στα πασχαλινά τραπέζια;

Απλά κι ωραία! Χωρίς βία και εκμετάλλευση! Ένα τραπέζι εύγευστο, δημιουργικό, πολύχρωμο, υγιεινό και γεμάτο αγάπη, ζεστασιά και θαλπωρή… Εκρηκτικές γεύσεις, ποικιλία από vegan ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σούπες, σαλάτες, επιδόρπια και φρούτα…. Κι όλα αυτά με την καλύτερη παρέα που δεν αποτελείται από ανθρώπους μονάχα, αλλά κι από τα κατοικίδια τους ζώα. Κι αν δεν έχουν, τρώνε με τη σιγουριά και την ελπίδα πως για ακόμη μια μέρα έχουν σώσει μερικές πολύτιμες ζωές, γιατί η ΖΩΗ είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ, έχει ΟΥΣΙΑ, είναι το πρώτο ΔΩΡΟ που σου έχει δοθεί και το τελευταίο που θα σου αφαιρεθεί.

Ξεχάστε τα Κυπριακά, παραδοσιακά τραπέζια που ξέρατε… βασικά ξεχάστε οτιδήποτε είναι κρέας ή παράγωγο κάποιου ζώου. Δεν είναι βαριά όπως θα πίστευαν οι περισσότεροι. Υπάρχουν μυριάδες vegan εύγευστες και δημιουργικές συνταγές για το Πάσχα, κάποιες απλές και άλλες λίγο πιο περίπλοκες, κάποιες γρήγορες και άλλες χρονοβόρες. Υπάρχουν συνταγές για όλα τα γούστα, καυτερές, γλυκιές, ξινές, πικρές, αλμυρές, ένας συνδυασμός απ’ όλα…. Διαλέξτε και πάρτε.

Συνήθως οι βίγκαν, δεν μένουν στα ίδια και τα ίδια. Ανάλογα, βέβαια και από το κάθε άτομο. Ο πειραματισμός και η δημιουργία, μαζί με τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αγάπη που έχουν για το σκοπό που ακολουθούν τον βιγκανισμό είναι πάντα παρόν, πάντα ευπρόσδεκτα για να τους πάρουν σε μακρινά ή και κοντινά γευστικά ταξίδια. Αν θέλουν τα «παραδοσιακά φαγητά» να είναι παρόντα στο μενού τους, τότε απλά, τα φτιάχνουν στην vegan εκδοχή του. Ναι, ναι κυρίες και κύριοι, όπως το έχετε φανταστεί… ντολμαδάκια/κουπέπια vegan (τα νηστίσιμα όπως τα γνωρίζετε), vegan μακαρόνια του φούρνου, τα σουβλάκια αντικαθίστανται με μανιτάρια (σουβλάκι με γύρο μανιταριών), σούπες από λαχανικά, μπορεί να υπάρχουν και λιγα όσπρια, μπόλικη σαλάτα και φρούτα, vegan επιδόρπια για όλα τα γούστα (τα οποία με ευκολία μπορεί να μοιάζουν γευστικά και σ αυτά που ήδη έχετε δοκιμάσει και ήδη γνωρίζετε).

i.pinimg.com

Ό,τι κι αν γίνει, όποιο συμβάν κι αν υπάρχει, η vegan κοινότητα επιλέγει μέσα από τις πράξεις, τις αποφάσεις, τις επιλογές και τον τρόπο σκέψεως της να δείχνει έμπρακτα την αγάπη της προς όλα τα ζώα. Δεν θέλουν να θυσιάζονται τα ζώα, θέλουν να είναι ελεύθερα. Στο κάτω κάτω δεν είναι αυτό που μας έχει διδάξει και ο Υιός του Θεού; Την αγάπη δεν μας δίδαξε; Ο Θεός αγάπη δεν είναι;

Όπως και να έχει είναι κι αυτό μια σεβαστή συνειδητή επιλογή προς όφελος των ζώων αλλά και του περιβάλλοντος και της υγείας τους.

Εύχομαι σε όλους εκεί έξω κάποια στιγμή να δοκιμάσουν vegan πιάτα και να γίνουν πιο δεκτικοί προς τη vegan κοινότητα, καθώς και ως προς την ιδεολογία της. Εύχομαι μια μέρα να βιώσετε τι σημαίνει vegan πασχαλινό τραπέζι με τους δικούς σας ανθρώπους, που τόσο σας γεμίζουν και με τους οποίους περνάτε υπέροχα.

Η δε κάθε συνειδητή απόφαση και επιλογή σας να κινείται από ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΝΗ ΑΓΑΠΗ!  

Κι ενα μικρό και πολύτιμο μυστικό, το οποίο ισχύει σε κάθε τομέα της ζωής:

Μην πιέζετε ανθρώπους και καταστάσεις (ούτε καν τον ίδιο σας τον εαυτό). Χρειάζεται να έχει κανείς την θέληση (αυτήν που πηγάζει από τον ίδιο) για να ακολουθήσει το οτιδήποτε ή και τον οποιοδήποτε στη ζωή του). Είναι πραγματικά πολύ θαυμαστό και αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο εξέλιξης για το καθετί, κάτι το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι!

i.pinimg.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: healthyhappylife.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς θα γιορτάσει ένας vegan την Ανάσταση στα πασχαλινά τραπέζια;