Loading

Πώς θα απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της ακμής!

Ως εφιάλτης για πολλούς έφηβους κυρίως αλλά και ενήλικες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η γνωστή σε όλους δερματοπάθεια, ακμή! Πολλοί είναι αυτοί που τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα της λέξης είτε γιατί το έχουν ζήσει οι ίδιοι ή κάποια κοντινά τους πρόσωπα. ΕΦΙΑΛΤΗΣ κυρίως γιατί επηρεάζει την εικόνα του ατόμου και ως επακόλουθο την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή του.

Η ακμή παρουσιάζεται συνήθως σε δέρματα που έχουν αυξημένη λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα, τα οποία φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα γνώστα σε όλους κόκκινα στίγματα. Είναι συχνό φαινόμενο κυρίως σε έφηβους (λόγω των ψηλών επιπέδων των ορμονών), στις γυναίκες πριν την έμμηνο ρύση και κάποιες φορές πιθανόν να εμφανιστεί και σε εγκύους. Πολλές φορές πιθανόν να οφείλεται και σε παθήσεις όπως είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

Να λοιπόν 5 φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα ή ακόμα και να απαλλαγείτε πλήρως από αυτό:

  1. Αρχικά πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας 1-2 φορές τη μέρα με ένα σαπουνάκι έτσι ώστε να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και να αποφεύγεται η μόλυνση των στιγμάτων. Μην τα τρίβεις ποτέ, επιδεινώνεται η κατάσταση και θα εμφανιστούν σημάδια που θα σας ακολουθούν εφόρου ζωής!
  2. Επίλεξε κρέμες που περιέχουν tee tree oil. Είναι απολύτως φυσικές και έχουν αντισηπτικές ιδιότητες.
  3. Συζήτησε με την αισθητικό σου ή κάποιο ειδικό για τις ανάγκες του δέρματος σου και κλείσε τα ανάλογα ραντεβού για καθαρισμούς προσώπου. Μετά απλά αφέσου να σε περιποιηθούν! Με τον καθαρισμό αυτό θα απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα και το δέρμα θα καθαρίσει εις βάθος!
  1. Ακόμα μία ξακουστή και δοκιμασμένη μέθοδος είναι το λεμόνι με μέλι. Βάλτε μέλι πάνω σε φέτες λεμονιού και πασαλείψτε το πρόσωπο για μερικά λεπτά. Στο τέλος ξεπλένετε με νερό. Το οξύ από το λεμόνι θα εξουδετερώσει τα βακτήρια και θα ισορροπήσει την λιπαρότητα του δέρματος σας. Παρόμοια και το μέλι με τις αντιβακτηριδιακές του ικανότητες, θα διατηρήσει την επιδερμίδα σας καθαρή.
  2. Τέλος πρωταρχικό ρόλο στην εμφάνιση και επιδείνωση της ακμής έχει η διατροφή.  Καφεΐνη, σοκολάτα και ζάχαρη επιδρούν σημαντικά στην ισορροπία των ορμονών (κυρίως της κορτιζόλης) και αυξάνουν την ακμή. Προτιμήστε άλλου είδους γλυκαντικά ή προσπαθήστε να τα αποφύγετε τελείως, αυτό θα ήταν το ιδανικό!!! Υπάρχουν και πόλλες άλλες τροφές που μπορεί να επηρεάζουν την ακμή κάθε ατόμου ξεχωριστά όπως είναι τα όσπρια ή τα γαλακτοκομικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να τα αποφύγετε για κάποιο χρονικό διάστημα και να παρατηρήσετε αν θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 Οι πιο πάνω φυσικοί τρόποι είναι αποτελεσματικοί κυρίως σε ήπιες μορφές ακμής. Εάν η ακμή δεν υποχωρεί καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιο ειδικό και να κάνετε τις απαραίτητες ορμονικές εξετάσεις!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς θα απαλλαγείτε από τον εφιάλτη της ακμής!