Loading

Πώς να γλιτώσεις λεφτά στα ταξίδια σου!

Ποιος είπε πως πρέπει να έχεις ένα φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό για να μπορέσεις να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο; Αξιοποιώντας τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές που υπάρχουν σήμερα, καθώς και όλη τη διαθέσιμη γνώση στο διαδίκτυο, μπορείς σε μια μέρα να οργανώσεις ένα ονειρικό ταξίδι σε τιμή που εσύ ορίζεις. Πιο κάτω σου δίνω μερικές από τις δικές μου συμβουλές για να εξοικονομήσεις όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα.

Οργάνωσε το ταξίδι μόνος σου.

medium.com

Τα οργανωμένα ταξίδια μπορεί να είναι πιο ασφαλή και σε γλιτώνουν σίγουρα από τον πονοκέφαλο της οργάνωσης. Είναι πολύ εύκολο πλέον όμως να κάνεις ένα δικό σου ταξίδι, κομμένο ραμμένο στα ενδιαφέροντα σου και να γλυτώσεις αρκετά λεφτά από αχρείαστες πολυτέλειες. Εξαίρεση αποτελούν οι περίοδοι διακοπών, όπου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν συνήθως προαγορασμένα σε χαμηλή τιμή εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Ταξίδεψε εκτός περιόδων αιχμής.

Εκτός από τις χαμηλές τιμές που μπορείς να βρεις σε εισιτήρια και διαμονή, μπορείς να απολαύσεις και τον προορισμό σου στο μέγιστο. Ο συνωστισμός στα αξιοθέατα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, ενώ μπορείς να επισκεφτείς μουσεία ή viewpoints χωρίς να περιμένεις στην ουρά.  Έτσι μπορείς να γνωρίσεις και τους ντόπιους και να τραβήξεις ανενόχλητος την ινσταγκραμική σου φωτογραφία. Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να μάθεις πολλά από τους ντόπιους (καλύτερο εστιατόριο, σημεία θέας κλπ.). 

Κάνε ένα σχέδιο ταξιδιού.

viatgesmagon.com

Δεν υπάρχει πιο υπέροχο συναίσθημα από τον αυθορμητισμό. Αυτό φυσικά αν έχεις χρόνο και χρήμα διαθέσιμο. Φτιάξε ένα πρόχειρο πρόγραμμα για την κάθε ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να γνωρίζεις περίπου πόση ώρα θα ξοδέψεις σε κάθε προορισμό και πόσα λεφτά θα χρειαστείς (μουσεία, μεταφορές κλπ.). Έτσι γλιτώνεις επίσης ανεπιθύμητες ακυρώσεις και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ αξιοποιείς τον χρόνο διαμονής σου στο μέγιστο. 

Κάνε την έρευνα σου.

Ξέρω, μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά ένα βαθύ ψάξιμο μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις κρυμμένες ευκαιρίες. Οι πλείστοι τουριστικοί προορισμοί προσφέρουν free walking tour. Η περιήγηση γίνεται συνήθως από νεαρούς ντόπιους και μπορείς να μάθεις εκτός από ιστορίες, fun facts και που να διασκεδάσεις την νύχτα. Στο τέλος συνηθίζεται να αφήνεις ένα φιλοδώρημα. Ψάξε επίσης να δεις εάν προσφέρεται City Sightseeing card και σύγκρινε να δεις ένα συμφέρει βάση του προγράμματος σου.

Ανακάλυψε την εμπειρία τον Hostels.

Ο καλύτερος τρόπος να γλυτώσεις λεφτά αλλά και να κάνεις τις πιο αξιομνημόνευτες γνωριμίες. Μπορείς  βρεις διαφορετικών ειδών hostels με μερικά να είναι τόσο φανταχτερά και μοναδικά που σε κάνουν να θέλεις να ζήσεις την εμπειρία. Πολλές φορές βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο και προσφέρουν κοινόχρηστη κουζίνα και πρωινό. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;;; 

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!

wunderstock.com

  • Δες ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα ή ανατολή.
  • Περπάτησε την πόλη ή ενοικίασε ένα ποδήλατο.
  • Κάνε πεζοπορία ή αναρρίχηση στο βουνό.
  • Κάνε μια επίσκεψη στην τοπική αγορά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θησαυρούς θα ανακαλύψεις.
  • Δες ένα φεστιβάλ, μια πολιτιστική εκδήλωση ή συναυλία.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Μερικές φορές η πιο φθηνή λύση για αεροπορικό εισιτήριο είναι με ενδιάμεση πτήση. Άρπαξε την ευκαιρία και με τα λεφτά που θα γλιτώσεις από το εισιτήριο μπορείς να εξερευνήσεις ακόμη μια πόλη για μια ημέρα. Τα πλείστα αεροδρόμια έχουν ντουλάπια για να φυλάξεις τις αποσκευές με μόνο 3-5 ευρώ.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, τότε καλωσόρισες στον κόσμο τον budget travellers. Βρίσκοντας τρόπους να γλιτώσεις λεφτά, το ταξίδι γίνεται λίγο περισσότερο περιπέτεια καθώς ανακαλύπτεις άλλες πτυχές του εαυτού σου.

Καλά ταξίδια!!!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: backpackerbible.org

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς να γλιτώσεις λεφτά στα ταξίδια σου!