Loading

Πώς να επιβιώσεις από μια χειριστική πεθερά;

Από τη πρώτη μέρα της γνωριμίας σας, σε σκάναρε από πάνω μέχρι κάτω. Δεν την εντυπωσίασε το γεγονός ότι μια νέα γυναίκα μπήκε στη καρδιά του γιού της. Ούτε εσείς η ίδια δεν την εντυπωσιάσατε! Συνήθως οι τόσο χειριστικές πεθερές είναι οι μανάδες των ανδρών. Και αν κάνω λάθος διαψεύστε με. Γι’ αυτήν, η νύμφη είναι αυτή η γυναίκα που κατά κάποιο τρόπο θα εισβάλει στη ζωή του γιού της, στο ανάθρεμμα του, στο ανάγιωμα του, είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της στο δικό του σπίτι.

i2-prod.mirror.co.uk

Από την αρχή νιώθεις την αύρα της. Την περιέργεια, την γκρίνια την ιδιοτροπία. Βλέπεις τα «νύχια» τα ξεμπροστιάζει από την αρχή. Μέσα της συλλογίζεται τι της βρήκε, θα την προτιμούσα μελαχρινή, πόσο ανορεξική θέε μου, μάλλον δεν θα τον ταΐζει καλά, δεν πρέπει να αργήσουν να παντρευτούν, πρέπει να κάνουν γρήγορα παιδί. Ποιανής οικογένειας είναι; Που δουλεύει; Ακόμα και τα καλύτερα συν να έχει μια νύμφη, για αυτήν είναι προβληματικά! Μια χειριστική πεθερά είναι αυτή που τα ξέρει όλα ή καλύτερα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα! Στη παλιά της ζωή πρέπει να υπήρξε νοικοκυρά, παντογνώστης, γιατρός, νοσοκόμα, μάγειρας, δασκάλα, γυναικολόγος, παιδίατρος και άλλα πολλά! Είναι αυτή που έχει λόγο από τη πρώτη στιγμή της γέννας του παιδιού της, μέχρι και το ύστατο χαίρε της για όλα, για τα πάντα και για το καθετί.

rd.com

Είναι αυτή που ξέρει πώς θα οργανώσετε καλύτερα το γάμο σας, που θα πάτε ταξίδι, πότε θα γεννήσετε παιδί και από τι παιδική αρρώστια πάσχει. Στην ουσία αν σας τύχει τέτοια «τύχη» τότε δεν παντρεύεστε τον άνδρα σας, αλλά τη μάνα του. Και αυτό είναι μια μεγάλη αιτία χωρισμού στο μέλλον!

Tips λοιπόν για όλες εσάς που έχετε εμπλακεί σε ένα τέτοιο γάμο:

1. Ξεκαθαρίζετε τι σας ενοχλεί από την αρχή. «Ώσπου δίνετε «σχοινί», τα πράγματα δυσκολεύουν και η επέμβαση στο σπίτι σας θα είναι μεγαλύτερη.

2. Φέρτε τον άνδρα σας με το μέρος σας. Με αγάπη, αγκαλίτσες και φιλιά μπορείτε να καταφέρετε πιο πολλά, παρά με τσακωμούς και φωνές.

3. Περιορίστε τις επισκέψεις από και προς το σπίτι σας. Μην της αναθέσετε ευθύνες όπως μαγείρεμα και μεγάλωμα των παιδιών σας, γιατί το εκμεταλλεύεται και της επιτρέπει να σας κρίνει και να σας «συμβουλεύει» περισσότερο.

4. Το πιο σημαντικό είναι ότι τον αέρα της τον δίνετε εσείς, γιατί από σας εξαρτάται πόσο της επιτρέπετε να συμμετέχει και να επιμένει. Όταν το κόψεις από την αρχή δεν διαιωνίζεται το κακό.

5. Δείξετε ότι την ακούτε αρκετά συχνά και μη σχολιάζετε γιατί ως γνωστό, θεωρεί τις απόψεις σας πάντα λανθασμένες και αποφεύγετε να ανοίγετε μεγάλες συζητήσεις όταν θα είναι μπροστά.

6. Μην κάνετε το λάθος ποτέ να της δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού και όταν σας επισκέπτεται μην την αφήνετε να σας βοηθά στις δουλειές!

7. Άσχημο μεν αλλά σωτήριο δε, επικαλεστείτε πιθανή ίωση δική σας ή του παιδιού μεταδοτική προς τους άλλους! Εδώ που φτάσαμε!!

8. Προσέξτε αυτού του είδους την πεθερά! Αρπάζει με το γάντι τις ευκαιρίες που τις δίνονται.

9. Τέλος, μια καλή κουβέντα από τον μοσχοαναθρεμμένο γιό της που θα την βάζει στη θέση της για τα του σπιτιού σας, είναι μια ύστατη προσπάθεια για να αποφύγετε το χωρισμό.

10. Αν ο άνδρας σας,  σας αγαπά πραγματικά, θα κάνει τα πάντα για να σώσει το γάμο του από μια τέτοια τοξική σχέση. Είναι περισσότερο δική του δουλειά να λύσει τα οικογενειακά του ζητήματα για να υπερασπιστεί το γάμο του, παρότι δική σας!

315gqf1cb88e2qagu3f9xz91-wpengine.netdna-ssl.com

Μακριά και αγαπημένες λοιπόν! Ειδικά στην μετά Κορωναίο εποχή εκμεταλλευτείτε τις αρρώστιες των παιδιών για να αποτρέπετε συναντήσεις γιατί σας είπε ο γιατρός ότι είναι πολύ μεταδοτικές για την 3η ηλικία!

Καλή τύχη νυμφούλες! Από μας εξαρτάται η συμπεριφορά του άλλου. Εμείς το ορίζουμε, εμείς το καθορίζουμε και εμείς μπορούμε να το αποφεύγουμε!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:1843magazine.static-economist.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς να επιβιώσεις από μια χειριστική πεθερά;