Loading

Πώς να επιλέξω τη σωστή ενυδατική κρέμα προσώπου;

svg7 Φεβρουαρίου, 2022BeautybeezΑΝΤΡΗ ΦΛΟΥΡΚΑ

Η αναζήτηση της ιδανικής ενυδατικής αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες, την ηλικία ακόμη και την εποχή που διανύουμε. Μπορούμε  να καθορίσουμε τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρισκόμαστε. Το παρακάτω άρθρο θα σε βοηθήσει να μάθεις τι ενυδατική χρειάζεται μία γυναίκα σε όλες τις περιόδους της ζωής της.

Στα 20

Όσο πιο μικροί είμαστε τόσο πιο λιπαρή είναι συνήθως η επιδερμίδα μας. Έτσι στα 20 υπάρχουν εκδοχές: είτε εχεις ακόμη ακμή, είτε η επιδερμίδα σου είναι ελαφρώς λιπαρή με τάση για γυαλάδες και εμφανίζει που και που κάποια σπυράκια (κυρίως πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου). Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι μία κρέμα  που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την εμφάνιση της ακμής και παράλληλα θα μειώσει τα σημάδια που ενδεχομένως να άφησε στο πέρασμά της. Εάν η θεραπεία που ακολουθείς για την ακμή είναι αρκετά δυνατή με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεις τότε μην παραλείπεις να φοράς την ενυδατική κρέμα προσώπου που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου. Η ενυδατική κρέμα θα πάρει την ξηρότητα που προκαλεί η θεραπεία αλλά θα αφήσει και ματ την επιδερμίδα χωρίς περιττές γυαλάδες.

Στα 30

Τα 30 είναι μία ηλικία που οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να φροντίζουν παραπάνω τον εαυτό τους. Σε αυτή την ηλικία θέλουμε καλή και καθημερινή ενυδάτωση. Μην ξεχνάμε πως οι πολλές ώρες δουλειάς και ειδικά μπροστά σε έναν υπολογιστή, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου, το καυσαέριο και αρκετοί ακόμη παράγοντες απορροφούν από την επιδερμίδα τη φωτεινότητά της. Γι’ αυτό εστιάζουμε σε προϊόντα που θα επαναφέρουν τη ζωντάνια της..

https://www.shape.gr/Content/ImagesDatabase/fbc/1200x628/crop/both/files/2020/03/young-woman-applying-face-cream-picture-id1189744289.jpg

shape.gr

Στα 40

Στα 40 οι γυναίκες του σήμερα είναι όμορφες, δυναμικές, γεμάτες όρεξη και πολύ νέες. Η διαφορά είναι ότι στα 40 και μετά αρχίζουμε να διακρίνουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές τις οποίες μεταφράζουμε σε χαλάρωση και στις ρυτίδες. Αυτό δε σημαίνει ότι μία γυναίκα άνω των 40 θα έχει οπωσδήποτε έντονες και βαθιές ρυτίδες ή ότι το δέρμα της θα χάσει τη σφριγηλότητα του από τη μία στιγμή στην άλλη. Αλλά η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου πλέον είναι απαραίτητη.

Στα 50

Μετά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή οιστρογόνων σταματά οπότε το δέρμα γίνεται πιο χαλαρό και πιο ξηρό. Σε αυτή την ηλικία οι ενυδατικές κρέμες προσώπου έχουν περισσότερα θρεπτικά από ενυδατικά συστατικά. Ίσως να νιώσεις και ότι η επιδερμίδα σου απορροφά σαν σφουγγάρι ακόμη και ελαιώδη προϊόντα. Τέλος, επιδερμίδα χάνει και το φυσικό της χρώμα οπότε η ανάγκη για λάμψη και ζωντάνια γίνεται πολύ σημαντική.

shape.gr

Στα 60+

Από τα 60 και μετέπειτα η επιδερμίδα γίνεται όλο και πιο ξηρή με αποτέλεσμα να αναζητά διαρκώς βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Στα 60 + οι κρέμες για το πρόσωπο πρέπει να είναι πλούσιες, να θρέφουν και να προσφέρουν άνεση. Εάν η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου δεν μας αρκεί τότε πρέπει να ενισχύσουμε με ένα ορρό θρέψης που θα μας κάνει να νιώσουμε πάλι απαλή την επιδερμίδα μας.

Όλες οι ηλικίες στην γυναίκα έχουν την δική τους διαφορετική ομορφιά. Εμείς πρέπει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας για να νιώθουμε οι ίδιες καλά με αυτό που αντικρίζουμε στον καθρέπτη καθημερινά. Είναι καλό να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και να προμηθευόμαστε τις κατάλληλες κρέμες προσώπου ανάλογα με την ηλικία μας.

Υ.Γ: Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: shape.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς να επιλέξω τη σωστή ενυδατική κρέμα προσώπου;