Loading

Πώς να αποκτήσεις κοιλιακούς σε 10 μόνο μέρες!

Αγαπητέ αναγνώστη, ΔΕΝ μπορείς να αποκτήσεις κοιλιακούς σε 10 μόνο μέρες, αλλά το κλικ που έχεις μόλις κάνει σε αυτό το άρθρο αποδεικνύει την προσπάθεια που θα έκανες, αν τα αποτελέσματα που θα έβλεπες ήταν άμεσα. Στοιχηματίζω πως δεν θα έδειχνες το ίδιο ενδιαφέρον αν ο τίτλος έλεγε ‘‘Πως να αποκτήσεις κοιλιακούς σε 365 μόνο μέρες’’.

Και κάπως έτσι σου ζητώ να σκεφτείς και να απαντήσεις τις εξής ερωτήσεις:

1.Θα επέλεγες να εισπράξεις

Α) €15 σήμερα       ή         Β) €40 αύριο;

2. Θα επέλεγες να εισπράξεις

Α) €25 σήμερα       ή         Β) €85 σε μία βδομάδα;

3. Θα επέλεγες να εισπράξεις

Α) €88 σήμερα       ή         Β) €90 σε 40 χρόνια;

Οι κοινές απαντήσεις δείχνουν να είναι Β, Β, Α, καθώς με παρόμοιες ερωτήσεις μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον η Dr Maxine Whelan, η οποία εργάζεται στο University of Oxford, σε μία ηλεκτρονική διάλεξη του πανεπιστημίου. Επίσης, οι απαντήσεις αυτές έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένη εξήγηση στο πώς μειώνεται η αξία μιας επιβράβευσης καθώς αυξάνεται η καθυστέρηση στην επίτευξη (Green et al., 1996).

Οι επιλογές λοιπόν δίνονται με τις εκτιμήσεις του χρόνου αναμονής και του τι θα εισπραχθεί. Καθώς αυξάνεται η καθυστέρηση στην επίτευξη, μειώνεται η αξία της επιβράβευσης με αποτέλεσμα να μην προσπαθούμε καν! Το πως αυτό συσχετίζεται με την άθληση και την υγεία μας είναι εμφανές, επειδή ακόμα και αν κατανοούμε τα οφέλη της άσκησης, αφού η ανταμοιβή είναι μακροπρόθεσμη, το αφήνουμε ή το παραμελούμε.

Ενώ δηλαδή γνωρίζουμε πως στα 70 μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την καθιστική ζωή μας, συνεχίζουμε να επιλέγουμε μια 45λεπτη σειρά στο Netflix, μια βραδινή βόλτα ή ένα ανθυγιεινό γεύμα, τα οποία θα δώσουν προσωρινή ευχαρίστηση, σε αντίθεση με την άσκηση που θα δώσει την ανταμοιβή της σε μερικά χρόνια. Όπως δηλαδή θα επέλεγες να εισπράξεις €88 σήμερα, παρά €90 σε 40 χρόνια!

Και κάπως έτσι, αφού η ανταμοιβή έρχεται στο μέλλον, ενώ στο παρόν υπάρχει μειωμένος κίνδυνος νοσηρότητας, η άμεση ευχαρίστηση υπερτερεί των μελλοντικών οφελών.

Βέβαια κάθε είδους ευχαρίστηση και ψυχαγωγία κάνει καλό στην υγεία, μην το παρεξηγείς. Και αν αυτό για σένα είναι μια ταινία ή μια βόλτα, να συνεχίσεις να το κάνεις! Ωστόσο, κανένα από αυτά δε θα έπρεπε να αφαιρεί την άσκηση από τις ζωή σου!

Η 30-40λεπτη άσκηση 5 φορές την εβδομάδα μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα παρουσίας παθήσεων όπως στεφανιαία νόσο, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, παχυσαρκία, υπερλιπιδαιμίας, καθώς επίσης και καρκίνου. Και αυτά αποτελούν μόνο ένα μικρό πρόλογο στα χιλιάδες καλά της τακτικής δραστηριότητας.

Αν μπορούσαμε λοιπόν να αναλογιστούμε έστω για λίγο την σημαντικότητα της τακτικής άσκησης στη ζωή μας και τα σωματικά, φυσιολογικά και ψυχικά οφέλη που μας προσφέρει όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μετέπειτα στάδιο της ενηλικίωσης, ίσως να σώζαμε τα ‘αναπόφευκτα’.Είναι στο χέρι σου να χτίσεις ΤΩΡΑ τη ζωή που θα ζήλευες ΜΕΤΑ!

myangelconnect.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ufiit.com

ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ

Κάτοικος του κόσμου. Μια ζωή στην πρίζα με μια βαλίτσα στο χέρι. Λατρεύω τα ταξίδια, τον αθλητισμό, ό,τι είναι παράξενο, μοναδικό, υπερβολικό και extreme. Αγαπώ τα μάτια, τα έξυπνα λόγια και τις συζητήσεις ψυχής. Δίνω μεγάλη βάση στα γέλια από καρδιάς, και κυρίως σε αυτούς και αυτά που τα προκαλούν. 2 πράγματα: Σκληρή δουλειά και όρεξη για ζωή!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς να αποκτήσεις κοιλιακούς σε 10 μόνο μέρες!