Loading

Πώς να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα.

Όλες οι γυναίκες επιθυμούμε μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς μαύρους κύκλους, σπυράκια και κηλίδες. Ωστόσο η κούραση και το άγχος που επιφέρει μια γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητα δεν βοηθούν στο να επιτευχθεί η επιθυμία αυτή.  Αν όμως εντάξεις τις παρακάτω συνήθεις στην πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα, θα δεις το πρόσωπο σου να αναζωογονείται, αποκτώντας την λαμπρότητα που αναζητάς.

1.Καθαρισμός προσώπου.

Μια συνήθεια που θα πρέπει να υιοθετηθεί πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας γαλάκτωμα ή σαπούνι προσώπου ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που διαθέτεις. Για τις ξηρές επιδερμίδες το κατάλληλο καθαριστικό είναι το γαλάκτωμα ενώ για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι το σαπούνι.  Αν η επιδερμίδα σου είναι κανονικού τύπου μπορείς να επιλέξεις καθαριστικό προσώπου ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται την κάθε χρονική περίοδο.  Για παράδειγμα το καλοκαίρι οι επιδερμίδες κανονικού τύπου συνήθως εμφανίζουν μερική λιπαρότητα λόγω της εποχής ενώ το χειμώνα γίνονται πιο ξηρές, οπότε χρησιμοποίησε σαπούνι ή γαλάκτωμα αντίστοιχα.  Έπειτα εφόσον τελειώσεις τον καθαρισμό επέλεξε να σκουπίσεις το πρόσωπο σου ταμποναριστά με χαρτί μιας χρήσης και όχι με πετσέτα.  Η αποφυγή της πετσέτας προτείνεται για δυο λόγους, πρώτο μαζεύει πολλά μικρόβια άρα θα πρέπει να αλλάζεται συχνά και δεύτερο η υφή που διαθέτει γδέρνει το πρόσωπο.

2.Ενυδάτωση.

Για να πέτυχεις τη σωστή ενυδάτωση για την επιδερμίδα σου θα πρέπει να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου που θα περιέχει τα απαραίτητα συστατικά (π.χ. υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη), ωστόσο εξίσου αναγκαία είναι και η κατανάλωση νερού ( περίπου 8 ποτήρια την ήμερα ).  Το νερό δεν συμβάλει  άμεσα στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου, όμως η ανεπαρκής κατανάλωση νερού θα οδηγήσει σε ένα αφυδατωμένο δέρμα οπου η ενυδατική κρέμα από μόνη της δε θα μπορεί να επιφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα που επιθυμείς. Γι’ αυτό και πολλές διάσημες μιλώντας για το πως διατηρούν την επιδερμίδα τόσο νεανική επισήμαναν  «πίνω και πολύ νερό όμως».

Tips : Βάλε την ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου, προτού στεγνώσει εντελώς αυτό. Μ ‘αυτό τον τρόπο απορροφάται καλύτερα η υγρασία.

oasismed.gr

3.Αντηλιακή κρέμα

Ένα από τα βασικότερα μυστικά για λαμπερό δέρμα αποτελεί η αντηλιακή κρέμα προσώπου.  Η ακτινοβολία που επέρχεται από τον ήλιο προκαλεί στο δέρμα βλάβη και πρόωρη γήρανση.  Ακόμα και τους μήνες που η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι ορατή μπορεί να προσβάλει το δέρμα επιδρώντας αρνητικά σ ‘αυτό. Έτσι η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη καθόλη την διάρκεια του χρόνου όχι μόνο το καλοκαίρι.

4.Ντεμακιγιάζ.

Το ξέρω πως είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια πολύ κουραστική μέρα, αλλά ένα κάλο ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο.  Κατά την διάρκεια της νύχτας τα κύτταρα προσπαθούν να αναγεννηθούν κάνοντας μια φυσική απολέπιση, όποτε ένα στρώμα μακιγιάζ πάνω στο δέρμα δυσχεραίνει  την ανάκαμψη αυτή. Το αποτέλεσμα είναι φράξουν οι πόροι ενσπείροντας την ακμή.

5.Ύπνος.

Ο ύπνος αποδεδειγμένα δρα κατά της γήρανσης στο δέρμα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να εντάξεις στην καθημερινότητα σου ένα σταθερό ωράριο ύπνου.  Ιδανικά θα πρέπει να στοχεύσεις σε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου την νύχτα.  Το δέρμα μας χρειάζεται τον ύπνο, γιατί κατά την διάρκεια που κοιμόμαστε τα κύτταρα απελευθερώνουν τις τοξίνες που συγκεντρώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας.  Εξίσου σημαντική είναι συμβολή του ύπνου για την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Tips:  Εφόσον ξαπλώσεις απέφυγε να χρησιμοποιήσεις κινητό, laptop κ.τ.λ. , διότι εκπέμπουν blue light το οποίο στέλνει εντολή στο σώμα να μην εκκρίνει  μελατονίνη και έτσι προκαλούνται αϋπνίες.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευεση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: testpap.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα.