Loading

Πώς είναι να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά

Παρατηρώντας τους τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο, κυρίως τις οικογένειες που κουβαλάνε μαζί τους και 2 και 3 και 4 παιδιά, πάντα είχα την εξής απορία: Μα καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν κουράζονται; Πότε θα ξεκουραστούν; Πώς μπορούν να ταξιδεύουν με τόσα παιδιά;

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που έλυσα την απορία μου, πραγματοποιώντας και εγώ με την οικογένεια μου το πρώτο μας ταξίδι όλοι μαζί. Ναι, οι γονείς με παιδιά στο ταξίδι δεν κάνουν διακοπές, κουράζονται όπως κουράζονται κάθε μέρα και στο σπίτι. Απλά στις διακοπές κουράζονται σε καινούριο περιβάλλον.

Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις το ταξίδι σου με τα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία, οργανώνοντας το σαν μια περιπέτεια, που στόχο έχει να περάσουν τα παιδιά σου καλά και να φύγουν γεμάτα αναμνήσεις και εμπειρίες που θα θυμούνται πάντα.

Να κάποια σημαντικά τιπς που εμάς μας βοήθησαν:

1. Μην κουβαλήσεις μαζί σου την Άρτα και τα Γιάννενα. Πάρε τόσα όσα χρειάζονται. Εξάλλου υπάρχουν παντού πλυντήρια και στεγνωτήρια που μπορείς να πλύνεις μερικά ρούχα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

2. Μην πανικοβάλλεσαι αν αρρωστήσουν. Πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, ακόμα και να αρρωστήσεις και εσύ. Δεν πας στην έρημο ούτε στον βόρειο πόλο, υπάρχουν παντού κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Φυσικά να κάνεις τον σταυρό σου και ότι περνάει από το χέρι σου για να μην συμβεί, όπως π.χ. η αποχή από το σχολείο λίγες μέρες πριν, για να μην αρπάξουν κάτι την τελευταία στιγμή.

3. Να είστε ψύχραιμοι όταν κάνουν φασαρία σε αεροπλάνα, τρένα και μέσα μαζικής μεταφοράς. Μην περιμένετε να φερθούν ξαφνικά σαν ενήλικες, είναι παιδιά θα φωνάξουν , θα κλάψουν, θα χτυπηθούν κάτω. Αγνόησε τα περίεργα βλέμματα των άλλων επιβατών, κάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα και προσπάθησε να τους αποσπάσεις την προσοχή με κάτι καινούργιο. Πάντα να έχεις εκπληξούλες στην τσάντα σου (ξέρεις εσύ), χρωματιστά και μπλοκ ζωγραφικής και εγκατεστημένα παιχνίδια στο κινητό σου μόνο για ώρα ανάγκης.

4. Δραστηριότητες για τα παιδιά στο καθημερινό πρόγραμμα των διακοπών οπωσδήποτε. Κάνε την κάθε μέρα να μοιάζει με περιπέτεια. Για να είστε χαρούμενοι γονείς, πρέπει πρώτα να είναι τα παιδιά χαρούμενα.

5. Καρότσια μαζί σας αν είναι κάτω από 4 ετών. Τα παιδιά κουράζονται πολύ εύκολα. Ένας ενδιάμεσος ύπνος στο καρότσι θα τα ηρεμήσει και θα τα ανανεώσει.

6. Αλλαξιές ρούχων στην τσάντα σου για παν ενδεχόμενο.

7. Και τέλος, μην κουβαλάτε το άγχος μαζί σας για το αν θα τα καταφέρετε. Τα παιδιά το διαισθάνονται. Απλά φερθείτε φυσιολογικά όπως κάνετε κάθε μέρα και πιστέψτε με θα περάσετε πολύ όμορφα.

Έχω να πω ότι από την ώρα που μπήκαμε στο αεροπλάνο κυλούσαν όλα τόσο φυσιολογικά λες και τα παιδιά μου το έκαναν κάθε μέρα το δρομολόγιο. Σε αυτό το κλίμα κύλησε όλο το ταξίδι. Μπαίναμε σε ταξί, μετρό, λεωφορείο, τρένο και τα παιδιά το έκαναν για πρώτη φορά, αλλά ήταν σαν να το έκαναν πάντα.

Αυτό που αποκόμισα από όλο το ταξίδι είναι ότι τα παιδιά προσαρμόζονται τόσο γρήγορα σε καταστάσεις πρωτόγνωρες γι’ αυτά, γεγονός που μας ξαφνιάζει εμάς τους ενήλικες. Μην διστάσετε να πάρετε μαζί σας τα παιδάκια σας σε κάθε ταξίδι. Οι όμορφες εμπειρίες που θα ζήσετε μαζί σαν οικογένεια θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη τους!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς είναι να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά