Loading

Πώς η ανάγκη σου να ευχαριστείς τους πάντες, σε εγκλωβίζει!

Αρχικά να τονίσω πως σε αυτό το άρθρο δεν θα σας αναλύσω ή θα σας προτείνω να γίνεται πιο εγωιστές! Έτσι κι αλλιώς είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται και να πράττει προς όφελος της προσωπικής του ευημερίας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος ή να οραματίζεται αλλαγές που θα επιφέρουν την ευημερία όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στους γύρω του αφού και η προσφορά μπορεί να μας γεμίσει με εσωτερική και ηθική ικανοποίηση.

Μερικές φορές ίσως για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις ή ιδιαίτερους ανθρώπους παραμερίζουμε κάθε ίχνος εγωισμού και εγωκεντρισμού που μπορεί να μας διακατέχει, είτε είναι μεγάλος είτε μικρός. Σε αυτή την περίπτωση τα όρια στις προσωπικές μας σχέσεις φαίνεται να είναι εξίσου σημαντικά με όλα τα υπόλοιπα, αν θέλουμε να επενδύσουμε πραγματικά σε αυτές, κάτι που απαιτεί πολλή ενέργεια, χρόνο και αφοσίωση.

images.app.goo.gl

Ο λόγος που πολλές φορές νιώθουμε καταπιεσμένοι σε αυτές, είναι είτε επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ότι χρειάζεται, είτε επειδή δεν έχουμε θέσει σαφή όρια και οι απαιτήσεις των άλλων φαίνονται υπερβολικές για εμάς. Αν προσπαθήσουμε να καταπιέσουμε τις δικές μας ανάγκες απλά για να ευχαριστήσουμε τους άλλους, θα εγκλωβιστούμε σε ένα φαύλο κύκλο, που τελικά ίσως μας εξοντώσει ψυχικά.

Πως θα καταφέρουμε όμως να ισορροπήσουμε τα δικά μας θέλω, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας, με τα θέλω και τις ανάγκες των άλλων;

Να λες ‘ΟΧΙ’ χωρίς να νιώθεις άσχημα για αυτό!

Η ιδέα ότι οι άλλοι θα σας αγαπούν περισσότερο αν λέτε πάντα ναι στις επιθυμίες τους χωρίς να λογαριάζετε τις δικές σας, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Η υπερπροσπάθειά σας ίσως εκτιμηθεί προσωρινά και … εκμεταλλευθεί μακροπρόθεσμα! Εξάλλου δεν θα αγαπηθείτε γι’ αυτήν, αλλά γι’ αυτό που είστε.

images.app.goo.gl

Κράτησε ψηλά την αυτοεκτίμησή σου!

Μην ξεχνάς ότι οι δικές σου ανάγκες, είναι εξίσου σημαντικές! Πες αυτό που νιώθεις, αυτό που θες. Αυτός που σε εκτιμά και σε αγαπά δεν θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς απόλυτα στις δικές του απαιτήσεις και προσδοκίες! Αγάπα τον εαυτό σου, φρόντισέ τον και κάνε τον προτεραιότητα! Δεν είναι εγωιστικό! Έπειτα θα μπορέσεις να νοιαστείς πραγματικά για τους άλλους και να τους φροντίσεις.

Άσε αυτούς που πρέπει να φύγουν, να φύγουν!

Πως θα γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί; Πολύ πιθανόν να μην το αναγνωρίσεις…                    Όταν πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν και μέσα μας! Αυτό ίσως ενοχλήσει μερικούς, ίσως νιώσουν ότι η νέα αυτή εκδοχή δεν τους ταιριάζει ή δεν τους καλύπτει πια και απομακρυνθούν. Όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό, συμβαίνει και πρέπει να το αποδεχτείς γιατί η στασιμότητα δεν θα σε ωφελήσει περισσότερο αντιθέτως θα σε κάνει δυστυχισμένο και καταπιεσμένο!

Απόβαλε την ανάγκη σου να ευχαριστείς τους πάντες, μην εγκλωβίζεσαι.                    

Εξάλλου αυτοί που πρέπει να έχεις δίπλα σου, δεν θα θέλουν να στριμώχνεσαι σε ψεύτικα κουτάκια καθωσπρεπισμού και τελειότητας!

images.app.goo.gl


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: unsplash.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς η ανάγκη σου να ευχαριστείς τους πάντες, σε εγκλωβίζει!