Loading

Πώς ένας χωρισμός σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση;

Ένας χωρισμός, μια απόρριψη από τον άνθρωπο που θεωρούσες στήριγμα σου, η αδιαφορία μετά από τόσο καιρό προσοχής, είναι σημαντικές αφορμές για να σου ρίξουν την αυτοπεποίθηση στον πάτο.

Όταν χωρίζεις, πολλές φορές νιώθεις πως κάτι έκανες λάθος εσύ, πως το άλλο άτομο σε βαρέθηκε γιατί δεν είχες ενδιαφέρον, πως κάποιος πιο όμορφος άνθρωπος μπήκε στη ζωή του, πως σταμάτησες να τον ελκύεις και έψαχνε για κάτι άλλο. Οι σκέψεις σου είναι άπειρες και ασταμάτητες. Όμως όπως έχουμε καταλάβει μέσα από τη ζωή, η χειρότερη σκέψη σπάνια είναι αληθινή.

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως η αξία μας δεν εξαρτάται από τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και από τα άτομα που έχουμε γύρω μας. Αν κάποιος σου έχει φερθεί απαίσια, αυτό σε κάνει κακό άνθρωπο; Σε μειώνει; Ρίχνει την αξία σου; Φυσικά και όχι. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Όλοι διαφέρουμε σε πάρα πολλά από τους υπόλοιπους αλλά υπάρχει ένα στοιχείο που θα έχουμε πάντα κοινό. Όλοι αξίζουμε το ίδιο. Κανένας λιγότερο, κανένας περισσότερο.

Αξίζεις το ίδιο με αυτό τον άνθρωπο που θαυμάζεις και θεωρείς πως δε θα του μοιάσεις ποτέ. Αξίζεις το ίδιο με εκείνον που βλέπεις κάθε μέρα στον δρόμο να προσπαθεί να μαζέψει μερικά λεφτά. Αξίζουμε όλοι το ίδιο. Το πως μας έχουν φερθεί στη ζωή μας δε μειώνει την αξία μας.

Η αυτοπεποίθηση ξεκινάει από μέσα σου. Μόλις καταλάβεις ότι θα είσαι όσο όμορφος πιστεύεις ότι είσαι, πως θα έχεις όλα τα θετικά που εσύ βλέπεις πως έχεις, τότε θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς πως η αυτοπεποίθηση σου δε μπορεί πλέον να κλονιστεί γιατί πηγάζει από μέσα σου και δεν εξαρτάται από κάποιον άλλο.

https://inyarwanda.com/app/webroot/img/202012/images/jj8uuuu-3541391606899223.jpg

inyarwanda.com

Ένας άνθρωπος μπορεί να σου φερθεί με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς να του χεις κάνει τίποτα. Αυτά τα άτομα είναι γεμάτο φόβο, ανασφάλειες και πολλές φορές μίσος. Αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με εσένα. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να συνειδητοποιήσεις από που πηγάζει και που στηρίζεται η αξία σου σαν άνθρωπος.

Όταν καταλάβεις και εκτιμήσεις την αξία σου, όταν δώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου με σκοπό να βελτιωθείς, τότε αυτομάτως θα δεις τεράστιες αλλαγές στη ζωή σου οι οποίες τόσο καιρό ήταν μπροστά στα μάτια σου. Όταν αποφασίσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον βάλεις πιο ψηλά απ’ όλους (με έναν υγιή και σωστό τρόπο) τότε θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και στο ατελείωτο κυνήγι της ευτυχίας, είναι ο αυτοσεβασμός.

Ένας χωρισμός μπορεί να σου ρίξει την αυτοπεποίθηση, να κλονίσει την αυταξία σου και να σε κάνει να αμφιβάλεις για τα θετικά σου στοιχεία. Είναι περιττό όμως να το αφήσεις να σε επηρεάσει πραγματικά. Σίγουρα πρέπει να περνάμε έναν χωρισμό φυσιολογικά και να ζούμε όλα τα συναισθήματα που μας παρουσιάζονται, όμως με μέτρο. Όταν περάσεις το στάδιο της στεναχώριας και του πένθους, κατά την οποία δε φιλτράρεις καμία σου σκέψη, μετά βάλε σαν στόχο να ακολουθείς τη λογική. Κράτα τα θετικά από τη σχέση σου και συνέχισε να αγαπάς τον εαυτό σου όπως το έκανες και πριν.

Στη ζωή σου οι άνθρωποι θα έρχονται και θα φεύγουν, ο πρώτος σου χωρισμός δε θα είναι και ο τελευταίος. Καλύτερα να μάθεις όμως πως κάθε φορά που φέυγει ένας άνθρωπος από τη ζωή σου δεν πρέπει να του δίνεις και από ένα κομμάτι σου μαζί του.

Κρατάμε όλα τα θετικά που μας πρόσφερε κάποιος και μαζί με αυτά βελτιωνόμαστε και συνεχίζουμε. Ο καλύτερος σου φίλος πρέπει πρώτα να είναι ο εαυτός σου. Μόνο εσύ θα είσαι δίπλα σου ό,τι και να συμβεί.

https://i1.wp.com/www.yoolyrics.com/wp-content/uploads/2018/12/breakup-status-for-girlfriend.jpg

yoolyrics.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: buzzarenas.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς ένας χωρισμός σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση;