Loading

Πώς είναι η ζωή ενός α-σέξουαλ

Είσαι νέος, είναι νέα, τη γνωρίζεις, σε γνωρίζει και το επόμενο βήμα είναι να κάνεις μαζί της σεξ. Έρχεται από μόνο του, σαν εμμονή, σαν ιδέα, σαν ανάγκη, σαν ορμή…στις πλείστες περιπτώσεις των ανθρώπων αυτό συμβαίνει ναι.. Και είναι απολύτως φυσικό. Είναι η ανάγκη να γίνεις ένα μαζί του, να δεθείς, να ενωθείς, να αναπτύξεις ισχυρότερους δεσμούς, σωματικούς και ψυχικούς.

Φαντάσου τώρα λίγο να συμβαίνει το αντίθετο…να έχεις όλη αυτή τη χημεία με τον άλλο, όλα αυτά που νοητικά σε δένουν, όλα αυτά που σε γοητεύουν κοντά του αλλά για σένα το σεξ να μην είναι στις προτεραιότητες σου, να μην το έχεις σαν αυτοσκοπό, σαν απαραίτητη ανάγκη για να είσαι με κάποιον.

Πως σου ακούγεται; Ακραίο; Αδύνατον; Αφοπλιστικό; Κι όμως.. Υπάρχει ένα ποσοστό πληθυσμού αντρών ή και γυναικών που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Δεν τους αρέσει το σεξ! Ναι καλά διάβασες! Και όχι δεν είναι ανωμαλία. Όχι δεν αγαπούν λιγότερο. Απλώς δε θεωρούν ότι η πράξη αυτή από μόνη της, είναι αυτή που θα τους φέρει πιο κοντά στο σύντροφο τους, στη σχέση, στο δεσμό τους. Θεωρούν ότι η επικοινωνία σε πνευματικό επίπεδο είναι ανώτερη από μια στιγμή σωματικής απόλαυσης. Και ίσως να κάνουν και σεξ με το σύντροφο τους, όμως αυτό να γίνεται πιο πολύ για ικανοποίηση του άλλου παρά του εαυτού τους.

worldexotictravel.com

Αυτή λοιπόν η μερίδα του πληθυσμού που δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στο σεξ, δεν το θεωρεί αυτοσκοπό, δεν είναι κάτι το οποίο τον ικανοποιεί και τον ευχαριστεί, δεν είναι κάτι που θα το επιδιώξει ονομάζεται ΑΣΕΞΟΥΑΛ(Α (στερητικό)+ σεξ).

Και πριν βιαστείς εσύ που το διαβάζεις να το κρίνεις, αναρωτήσου πόσες φορές με τη πρόφαση «βαριέμαι» δεν έκανες σεξ και πόσες φορές το αναβάλλεις λόγω κούρασης ή συστηματικά το αποφεύγεις;  Σκέφτηκες για λίγο αν οι πραγματικοί λόγοι είναι αυτοί ή αν εντάσσεσαι κι εσύ στην κατηγορία των Ασέξουαλ, που μέχρι στιγμής δεν ήξερες ότι υπάρχουν;

Η απουσία από την ερωτική πράξη δεν σημαίνει ότι δεν την γεύτηκες ποτέ, απλώς ως επί τω πλείστων οι εμπειρίες σου (όσο καλά προσόντα και να είχε ο/η σύντροφος σου), δεν ήταν κάτι που εσύ το θεώρησες ως απόλαυση και ως κάτι ευχάριστο.

Δίνω όμως κάποια χαρακτηριστικά ενός ασέξουαλ για να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα τι νιώθουν τα άτομα αυτά(μειονότητα δε, αλλά υπάρχουν):

  • Δεν νοιώθουν ερωτική έλξη προς άλλα άτομα
  • Δεν θεωρούν απαραίτητο το σεξ ως μέρος της ζωής τους
  • Δεν αναζητούν το σεξ, ακόμα και από το σύντροφό τους
  • Όταν κάνουν σεξ δεν νοιώθουν να ικανοποιούνται (κι αυτό δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις του συντρόφου τους)
  • Αίσθηση ότι το σεξ είναι κάτι άσχημο, υποτιμητικό, αηδιαστικό ή γίνεται μόνο για λόγους ικανοποίησης του συντρόφου ή και για ανάγκες γονιμότητας κλπ

123rf.com

Να σημειωθεί ότι αυτό δε θεωρείται ανωμαλία, ούτε κάποια σεξουαλική διαταραχή. Το να είσαι Ασέξουαλ πρόκειται καθαρά για επιλογή και διαφορετικότητα μέσα στο σύνολο σεξουαλικοποιημένου κόσμου που ζούμε!

Υπάρχουν άτομα ανάμεσα μας που δίνουν περισσότερη έμφαση στην προσωπικότητα του άλλου, στην πνευματικότητα του, χρειάζονται παραπάνω αγκαλιές και φιλιά αλλά όχι κατ’ ανάγκην σεξουαλικές πράξεις. Πρόκειται για καθαρά θέμα σεξουαλικού προσανατολισμού και προσωπικής επιλογής και ως τέτοιο πρέπει να γίνεται αποδεκτό.

Το τι θα κάνεις ή δεν θα κάνεις στο κρεβάτι σου, δεν αφορά κανένα εκτός από τον εαυτό σου (ενδεχομένως και τον σύντροφο σου), ο οποίος σε έχει ξεκάθαρα διαλέξει για το ποιος είσαι πρώτα προσωπικά και πνευματικά και ύστερα σωματικά. Διότι σίγουρα αν σε γνώρισε απλά και είσαι ασέξουαλ, το πιο πιθανόν είναι ότι δε θα πάει μαζί σου!

Δεν είναι παιχνίδι το σώμα για να παίζει ο καθένας όπως θέλει, είναι ότι πιο προσωπικό και ιερό και είναι προσωπική και μόνο επιλογή σου, αν θα το μοιράζεσαι και με ποιον. 

Αν είσαι από τη μερίδα που ανθρώπων που θεωρούν ότι το να είσαι ασέξουαλ είναι ανωμαλία, τι πρέπει τότε να θεωρούνται τα ζωώδη ένστικτα στο σεξ που έχουν ορισμένοι;

Αποδοχή λοιπόν στη διαφορετικότητα και στο σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός.

brottolab.med.ubc.ca

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wtatennis.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πώς είναι η ζωή ενός α-σέξουαλ