Loading

Ποιος από τους δυο τολμάει να κάνει την πρώτη κίνηση;

Πρώτη κίνηση. Καταραμένη αυτή η πρώτη κίνηση. Δύσκολο βήμα που δεν τολμάνε πολλοί. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα, ένα κέρασμα σε μπαρ, ένα θανατηφόρο, γοητευτικό βλέμμα και μετά ότι βρέξει ας κατεβάσει. Ποιος τολμάει όμως αυτή τη πρώτη κίνηση;  

Πολλοί πιστεύουν πως ο άντρας κάνει και πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Άλλοι θεωρούν πως πλέον ζούμε σε μια εποχή που δεν έχει σημασία ποιος κάνει τη πρώτη κίνηση. Οι απόψεις διίστανται. Δύσκολα όμως μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει πως δεν είναι εύκολη η πρώτη κίνηση. Μια κίνηση που αιωρείται ανάμεσα στις αμφιβολίες, τα καρδιοκτύπια και τη φοβία της απόρριψης (κοινώς της χυλόπιτας). Μια κίνηση που κυριεύεται από τη καρδιά, όμως, καταστρέφεται από τη λογική, αφού είναι αυτή που την εμποδίζει. 

Σε όλους έχει φτερουγίσει η καρδούλα, για ένα πρόσωπο που ίσως να έχει μείνει απωθημένο. Γιατί; Γιατί δεν τολμήσαμε. Δεν πατήσαμε την αποστολή, δεν ρίξαμε ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα. Το μόνο που οι περισσότεροι τολμάμε είναι το γνωστό follow στα social media. Γίνεται αποδεκτό το αίτημα και μετά το χάος. Ένα δίλημμα σε κυριεύει για το αν θα στείλεις ή όχι. Ξεσκίζεις το Instagram για να μάθεις τα πάντα για το πρόσωπο. Προσπαθείς να οργανώσεις μια «τυχαία» συνάντηση, αλλιώς σου μένει το follow. 

Είναι στιγμές που ενώ θέλεις να κάνεις ένα βήμα μετράς απευθείας τρία πίσω. Ζούμε σε μια εποχή που ντρεπόμαστε το «κοντά». Δεν τολμάμε να μιλήσουμε σε κάποιον που μας αρέσει από κοντά για να μην μας παρεξηγήσει. Έχουμε μάθει το θάρρος να το δείχνουμε πίσω από την άψυχη οθόνη του κινητού. Συνηθίσαμε, να στέλνουμε απρόσωπα μηνύματα, από κοντά όμως ούτε λόγος. Μάθαμε να κρύβουμε καλά τα συναισθήματα μας πίσω από ένα πληκτρολόγιο, από μια οθόνη. Νομίζοντας πως αυτό είναι πιο εύκολο. Όντως ως ένα βαθμό είναι πιο εύκολο. Ξέρετε γιατί; Γιατί απουσιάζει η γλώσσα του σώματος. Μέσω των μηνυμάτων ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα αντιδράσεις. Έχουμε καταντήσει να είμαστε η κοινωνία του διαδικτυακού φλερτ. Αντικαταστήσαμε το φλερτ με οθόνες. Στα λόγια όλοι καλοί είναι, στη πράξη είναι το θέμα. Λίγοι έχουν τα ….. κότσια να φλερτάρουν ζωντανά κοιτώντας τον άλλο στα μάτια. Οι περισσότεροι προτιμούν να κρύβονται. Δεν τολμάμε πλέον. Φλερτάρουν με  την τεχνολογία.

Όσον αφορά το ποιος κάνει τη πρώτη κίνηση, άποψη μου είναι πως δεν έχει σημασία ποιος την κάνει, αρκεί να γίνει. Η αλήθεια μια κίνηση τη κάνουν και «πρέπει» να τη κάνουν και οι δυο μαζί. Παίξτε μπάλα μεταξύ σας. Δείξτε πως όταν έρθει ο άλλος δεν θα φάει άκυρο, δεν θα βρει τοίχο. Από την άλλη θεωρώ πως ναι όταν η γυναίκα κάνει τη πρώτη κίνηση είναι ωραίο, πρωτότυπο, δεν είναι γοητευτικό όμως, για πολλούς, αν και μπράβο της! 

Anyway, για το ποιος κάνει τη πρώτη κίνηση ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αυτό που έχω να πω είναι να αφήσετε την καρδιά και τον πόθο να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να τους εγκλωβίζεται πίσω από μια απρόσωπη, ψυχρή οθόνη. Μη φοβάσαι να κάνετε τη κίνηση. Στο κάτω – κάτω τι είχες τι έχασες. Όταν η καρδιά ποθεί κάτι, πάντα βρίσκει τον τρόπο να το κατακτήσει. Μην βάζεται λοιπόν εμπόδια στον εαυτό σας. Αφού γουστάρεις να διεκδικήσεις, διεκδίκησε βλέποντας τον άλλο στα μάτια. Εάν δεν κάνεις εσύ τη πρώτη κίνηση μην περιμένεις να την κάνει κάποιος άλλος για εσένα. Η καρδιά όταν θέλει κάτι βάζει στην άκρη εγωισμούς, αμφιβολίες, λόγια και φοβίες. Το μόνο που κάνει είναι να ρισκάρει. Αφήστε τη λοιπόν να ρισκάρει ελεύθερα. Μην καταπιέζετε τα θέλω και τα συναισθήματα σας, βάζοντας τα σε κουτάκια στο Instagram και στο messenger. Αφήστε τη δύναμη της γοητείας και του πόθου να κερδίσει. 

Πάρε το ρίσκο και κάνε την πρώτη κίνηση. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Άφησε τα καρδιοχτύπια να εκφραστούν. Τελικά, ποιος από τους δυο τολμάει τη πρώτη κίνηση;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: dailypriceaction.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ποιος από τους δυο τολμάει να κάνει την πρώτη κίνηση;