Loading

Πλαστικές επεμβάσεις… ώρα μηδέν!

Ζούμε σε μια εποχή όπου το ψεύτικο και το πρόσκαιρο έχουν πλέον αντικαταστήσει το ποιοτικό και διαχρονικό! Η εικόνα είναι το Α και το Ω για κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό φροντίζει να τη συντηρεί όσο πιο καλά μπορεί. Τι το κακό λοιπόν άλλωστε από τη στιγμή που η ιατρική έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, ώστε να μπορεί να φέρει ευεργετικά αποτελέσματα στους ασθενείς;

Οι πλαστικές επεμβάσεις από ταμπού μιας άλλης εποχής,  έχουν γίνει πλέον must. Νέες μέθοδοι πλαστικών επεμβάσεων εισάγονται όλο και συχνότερα και γίνονται με θέρμη δεκτές από το κοινό.

Υπάρχουν βέβαια δύο κατηγορίες πλαστικών επεμβάσεων. Καταρχάς αυτές που γίνονται για ιατρικούς λόγους. Τρανταχτό παράδειγμα η αποκατάσταση στήθους μετά από και μαστεκτομή, ή η αποκατάσταση μιας ουλής που προκάλεσε ένα τραύμα ή μια επέμβαση, ή ακόμα και η παραμόρφωση από ένα ατύχημα ή μια γενετική ανωμαλία. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πλαστικές επεμβάσεις επιτελούν ένα ιερό λειτούργημα.

Απ’ την άλλη είναι και οι αισθητικές επεμβάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάσταση είναι λίγο πιο μπερδεμένη και πολύπλοκη. Μιλώντας πάντα σαν μια απλή παρατηρητής, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα αυτό, αναλογιζόμενη πάντα ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να έλθω και εγώ αντιμέτωπη με ένα τέτοιο ερώτημα: αν πρέπει να κάνω μια αισθητική επέμβαση ή όχι.

Το να γυρίσουμε όμως το χρόνο πίσω δυστυχώς δεν είναι εφικτό.

Για το λόγο αυτό με τη βοήθεια των επεμβάσεων αυτών μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας φρέσκο και ανανεωμένο και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Το θέμα είναι πώς το κάνουμε, πότε το κάνουμε, γιατί το κάνουμε και ποια είναι τα όρια.

Botoxακι κάνουμε;

Γιατί όχι αν το χρειάζεστε; Γιατί όχι, αν θα σας κάνει να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με τον εαυτό σας; Πριν όμως, κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη! Όντως το χρειάζεστε; Όντως είστε στην κατάλληλη ηλικία για κάτι τέτοιο; Έχετε βρει τον κατάλληλο ειδικό (γιατί κυκλοφορούν και αρκετοί τσαρλατάνοι); Δεν το παρακάνατε κιόλας; Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις που καλείστε να θέσετε στον ίδιο σας τον εαυτό προτού αποφασίσετε να δράσετε. Δεν είναι όμορφη η εικόνα μιας «αφύσικα τσιτωμένης» γυναίκας, που δεν καταλαβαίνεις πότε γελάει και πότε κλαίει, γιατί απλά έχει χάσει την έκφραση του προσώπου της από τα πολλά και λανθασμένα «τσιμπηματάκια».

Σαρκώδη χείλη κι ότι γίνει!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, συνειδητοποίησα κάτι. Ότι πολλές γυναίκες που είδα στην τηλεόραση ή στα social αλλά και αρκετές που συνάντησα πρόσφατα, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: φουσκωμένα σαρκώδη χείλη!

Τρομπαρισμένα, παραφουσκωμένα, λες  και ήταν έτοιμα να σκάσουν!

Πείτε με ντεμοντέ, πείτε με οπισθοδρομική, εγώ αυτά που βλέπω θα τα πω! Τις περισσότερες φορές, η εικόνα καταντά γελοία και καταστροφική! Άλλο… να σου  πάει κι άλλο να στη σπάει! Άλλο να το κάνεις από απωθημένο και ανάγκη γιατί  γεννήθηκες με λεπτά χείλη -που για να το κάνει αυτό η θεία φύση κάτι θα’ ξερε-, κι άλλο να το κάνεις απλά για το «βίτσιο» ή  επειδή ξαφνικά έγινε must.

Προσθετική…

Στην κατηγορία των προσθετικών μπορεί να ανήκει η προσθετική στήθους, προσθετική ζυγωματικών και οποιαδήποτε άλλος τύπος προσθετικής επέμβασης, που επίσης είναι πολύ της μόδας τελευταία. Σε πολλές  περιπτώσεις οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές και εξασφαλίζουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Πάντα όταν γίνονται με όριο και με μέτρο. Τι γίνεται όμως όταν γίνονται υπερβολές; Το αποτέλεσμα είναι γελοίο και απογοητευτικό. Πολλές φορές προκλητικό και άνοστο.

Για να προσθέσεις κάτι σημαίνει πρέπει να υπάρχει λόγος ή μια γενετική ανωμαλία που σου καταστρέφει τη ψυχολογία και δε σε αφήνει να χαρείς.

Το να προσθέτεις όμως απλώς γιατί βλέπεις γύρω σου τα παραφουσκωμένα πλαστικά πρότυπα, μπορεί να αγγίξει τα όρια της αρρώστιας. Και τελευταία έχω δει αρκετά παραφουσκωμένα στήθη, οπίσθια που φωνάζουν «δείτε με» ή υπερβολικά λεία και ανασηκωμένα ζυγωματικά.

Όπως και να χει λοιπόν, το θέμα των πλαστικών επεμβάσεων είναι  επίκαιρο και πολυσυζητημένο και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Το θέμα είναι κυρίως κάθε άνθρωπος να αγαπά τον εαυτό του, όπως ακριβώς είναι και να τον εκτιμά. Να μην προσπαθεί να γίνει κάποιος άλλος για να αρέσει στους άλλους! Ότι κάνεις κάνε το για να είσαι ικανοποιημένος εσύ! Αγάπα τον εαυτό σου γιατί είσαι μοναδικός! Και αν αυτό σημαίνει να κάνεις πλαστική επέμβαση, τότε κάντο. Απλώς μέτρον άριστον.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πλαστικές επεμβάσεις… ώρα μηδέν!