Loading

Πείραμα Φιλαδέλφειας (Rainbow Project)

Όπως γνωρίζει κάθε παραπονεμένος επιστήμονας, οι επιστημονικές έρευνες χρηματοδοτούνται σχεδόν αποκλειστικά για δύο λόγους. Για να δημιουργηθεί ένα δυνατότερο όπλο μαζικής καταστροφής ή για να διερευνηθούν τα αίτια και η θεραπεία μιας επικίνδυνης αρρώστιας. Μαντέψτε για ποιο λόγο χρηματοδότησε η Αμερικάνικη Κυβέρνηση το πείραμα της Φιλαδέλφειας (βοήθεια του κοινού: η Αμερική εκτιμάται ότι εν έτει 2019 επενδύει πανω-κάτω 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για συντήρηση και ανάπτυξη του στρατού της).

Με την επίσημη ονομασία ‘Rainbow Project’, το πείραμα της Φιλαδέλφιας φημολογείται ότι έλαβε μέρος στο Ναυπηγείο της Φιλαδέλφια στην Πενσυλβάνια στις 28 Οκτωβτρίου του 1943. Πρωταγωνιστεί το αντιτορπιλλικό USS Eldridge γνωστό και ως Λέων στο Ελληνικό Ναυτικό από το 1951 μέχρι το 1991. Το πείραμα είναι βασισμένο στη θεωρία ενιαίου πεδίου του Αϊνστάιν.

Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες του γεγονότος, o 93 μέτρων ‘συνοδός καταστροφέας’ καθώς έπλεε στο λιμάνι, ξεκίνησε να φαίνεται θολός σε κοντινή απόσταση, χωρίς να υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα. Λίγα λεπτά αργότερα το μόνο που μπορούσαν να διακρίνουν είναι το περίγραμμα του πλοίου καθώς και το 200 μέτρων μαγνητικό πεδίο μέσα στο οποίο εξαφανίστηκε το πλοίο. Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ήταν διακριτά μόνο τα κύματα που χάραζε το πλοίο στο νερό και τελικά δεν απόμεινε κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει τη φυσική παρουσία του πλοίου στο λιμάνι της Φιλαδέλφιας.

Σε διάρκεια 18 λεπτών το πλοίο ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και πίσω, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι που σε ‘φυσιολογικές’ συνθήκες απαιτεί ένα μερόνυχτο.

Ιστορικοί αδυνατούν να διαψεύσουν την εμπλοκή του Άλμπερτ Αϊνστάιν στο πείραμα. Υποστηρίζεται ότι το Rainbow Project βασίζεται και αποδεικνύει την ενοποιημένη θεωρία πεδίων. Δηλαδή την απόδειξη της σύνδεσης βαρύτητας και ηλεκτρομαγνητισμού. Η θεωρία ενιαίων πεδίων υποστηρίζει ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις (βαρύτητα,ηλεκτρομαγνητισμός, ασθενής και ισχυρή πυρηνική δύναμη) και σωματίδια στο σύμπαν, μπορούν να εκφραστούν σε εξισώσεις σαν ζεύγη φυσικού και εικονικού πεδίου (αν εκατάλαβες, σφύρα μου).

Μετά τη διεξαγωγή του πειράματος, φήμες λένε οτι ο Άινσταϊν κατέστρεψε όλες τις σημειώσεις για πιθανή επανάληψη του πειράματος αναφέροντας ότι ‘κανένας δεν είναι έτοιμος για μια τόσο εξελιγμένη επιστημονική γνώση’.

Ακόμη μια φήμη που κυκλοφόρησε μετα το συμβάν είναι ότι πολλοί ναύτες και αυτόπτεις μάρτυρες του γεγονότος διαγνώστηκαν νωρίς στα τέλη του Οκτώμβρη με ποικιλία ψυχολογικών και νοητικών διαταραχών.

Η δράση των παραισθησιογόνων ουσιών φτάνει στο τέλος της. Ας εξετάσουμε το μοναδικό πραγματικό ύποπτο γεγονός γύρω από την ιστορία. Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι το Ελληνικό Ναυτικό έλαβε παραγγελία πλοίου 1900 τόνων, ενώ το μεταγενέστερα Λέων εκτιμήθηκε στους 1520 τόνους. Οπαδοί θεωριών συνομωσίας εικάζουν ότι οι 380 τόνοι βάρους που αφαιρέθηκαν από το πλοίο ήταν ο εξοπλισμός που ήταν υπεύθυνος για την τηλεμεταφορά του πλοίου.

Στο ημερολόγιο του πλοίου είναι κατεγραμμένο ότι από τον Σεπτέμβρη μέχρι το Δεκέμβρη του 1943, το αντιτορπιλλικό ‘άραζε’ ανοικτά του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Σε επανένωση βετεράνων ναυτικών και του καπετάνιου του πλοίου αναφέρεται ότι στις 28 Οκτωβρίου το πλοίο βρισκόταν στο Μπρούκλιν και πως ποτέ δεν ενεπλάγηκε σε πειράματα.  

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ιστορία μπορεί να αποτελέσει καταπληκτικό σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κάθε επιστημονική ανακάλυψη χαρακτηρίζεται ως άχρηστη τη στιγμή της ανακάλυψης της. Η ιστορία της ανθρωπότητας όμως επαναλαμβάνεται, και πάντα ένας ευφυής εφευρέτης χρησιμοποιεί μια καινούργια επιστημονική θεωρία για να κατασκευάσει κάτι που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Πρέπει να σε κυριαρχήσει το δέος. Όρμα σε ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μίλα σε ανθρώπους που φοβάσαι να μιλήσεις. Η ακούραστη μονόδρομη ροή του χρόνου αυξάνει την εντροπία του σύμπαντος και μειώνει τη θερμοκρασία του. Γι' αυτό ζέστανε όσες ψυχές προλαβαίνεις.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πείραμα Φιλαδέλφειας (Rainbow Project)