Loading

Ποιος είπε ότι το κυνήγι σταματάει μετά την κατάκτηση;

Ο Παντελής προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #sportybeez στην #lovebeez και να γράψει το θέμα «Ποιος είπε ότι το κυνήγι σταματάει μετά την κατάκτηση;». Το θέμα του δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος τον προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να του αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!


Αφού με προκάλεσαν να γράψω στην ενότητα LoveBeez , που προφανώς δεν είναι ο τομέας μου. έπρεπε να βγάλω κάποια συμπεράσματα μέσω έρευνας. Η πρόκληση λοιπόν όπως φανερώνει και ο τίτλος αφορά τον εφησυχασμό στις σχέσεις μετά την κατάκτηση. Καταστρέφονται οι σχέσεις από την ελλιπή φροντίδα που είναι απόρροια αυτού του εφησυχασμού;  Γιατί είναι σημαντικό να μην σταματά να προσπαθεί κάποιος μετά την κατάκτηση του ατόμου που επιθυμεί;

sxeseis-kai-sunaisthimata.com

Αφού τελείωσε το «κυνηγητό» , νιώθεις ότι είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σου, ο άνθρωπος σου, νιώθεις ότι σε αγαπάει , τι κάνεις λοιπόν για να μην καταστραφεί η σχέση και να παραμείνει αυτή η στοργή στο επίκεντρο.  Το πιο δύσκολο πράγμα είναι  να διατηρήσεις μία σχέση και να ωριμάσεις μέσα από αυτήν διατηρώντας τη φλόγα καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα οι άνθρωποι παραμένουν μαζί επιλέγοντας να φορέσουν «τη μάσκα της ευτυχίας» χωρίς να αγαπιούνται ουσιαστικά.

Οπότε σας παρουσιάζω 5 απλούς τρόπους για να συνεχίσει να υπάρχει η «φλόγα» στην σχέση σας χωρίς να υπάρξει εφησυχασμός.

Χιούμορ

Διατηρείστε τα «εσωτερικά» σας αστεία. Μην σταματήσετε να πειράζετε ο ένας τον άλλο, να γελοιοποιείστε και να γελάτε. Χρειάζεται και σοβαρότητα κάποιες φορές, αλλά αποδεδειγμένα το χιούμορ διώχνει πολλά από τα προβλήματα και διατηρεί μία σχέση, αφού το γέλιο αντιμετωπίζει και την ρουτίνα.

googleusercontent.com

Εκδρομές και βόλτες

Μην σταματήσετε να επισκέπτεστε καινούρια μέρη. Επισκεφτείτε εστιατόρια, ξενοδοχεία, πόλεις, χώρες και καινούριες ηπείρους (Κορωνοϊού θέλοντος  βέβαια…) Γενικότερα επισκεφτείτε καινούριους τόπους για να αποκτήσετε περισσότερες εμπειρίες μαζί, το καινούριο εμπεριέχει πάντα μέσα του τη γοητεία της αποπλάνησης και μόνο βοηθητικό μπορεί να είναι για μία σχέση.

Προσέξτε τον εαυτό σας

Πολλές φορές με σκοπό την κατάκτηση κάποιος στρέφεται στην γυμναστική, διατροφή και προσπαθεί να βελτιώσει την φυσική του εικόνα. Μετά από την κατάκτηση όμως σταματούν να προσπαθούν να βελτιωθούν. Να προσέχεις πάντα τον εαυτό σου. Ποτέ μην παραμελείς το σώμα, το πνεύμα σου, και την συνολική εικόνα σου.

missbloom.gr

Σπάσε την ρουτίνα

Όπως με τις εκδρομές κάνε συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες θα επαναφέρουν τον τρυφερό πρώτο ενθουσιασμό. Κάνε μικρές-μεγάλες εκπλήξεις, γίνε γενναιόδωρος όχι μόνο σε γιορτές, αλλά κυρίως όταν δεν συντρέχει κάποιος λόγος και χωρίς καμία αφορμή. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της πράξης ή του δώρου, αλλά η σύλληψη της ιδέας.

Επικοινωνία

Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας για να φανεί το ενδιαφέρον σου σε μία σχέση και να μην κυριαρχήσει ο εφησυχασμός.  Το να μιλάμε μεταξύ μας είναι το αυτονόητο μιας σχέσης στη ζωή του χρόνου. Μιλάμε ανταλλάσσοντας θέσεις-διαφωνίες αλλά με θετική στάση ζωής. Οι συζητήσεις δεν πρέπει να ωθούν ένα ζευγάρι σε διαφωνίες αλλά να δημιουργούν μία σχέση εμπιστοσύνης. Δεχόμαστε κριτική ο ένας από τον άλλον έτσι ώστε να μην διατηρούμε καταπιεσμένα τα αισθήματα μας και να μην κυριαρχεί η σιωπή και η μυστικότητα στην σχέση.

enallaktikiagenda.gr

Οπότε αυτοί νομίζω εγώ είναι κάποιοι τρόποι για να διατηρηθεί ζωντανή μία σχέση. Χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε ο εφησυχασμός να μην καταστρέψει μία σχέση. Ευχαριστώ όποιον/αν με προκάλεσε και νομίσω ότι έφερα εις πέρας το έργο μου σε ικανοποιητικό βαθμό.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: athensmagazine.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ποιος είπε ότι το κυνήγι σταματάει μετά την κατάκτηση;