Loading

Πιο «χαλαρή» η δεύτερη γέννα για μια γυναίκα;

Σίγουρα όλοι οι τοκετοί είναι δύσκολοι. Και ο κάθε τοκετός διαφέρει και από γυναίκα σε γυναίκα, τα πράγματα αλλάζουν. Το άρθρο μου σήμερα βασίζεται στα προσωπικά μου βιώματα, εφόσον πλέον μπορώ να πω ότι έχω εις γνώση μου την εμπειρία του τοκετού  φτάνοντας στον αριθμό 3 τοκετών -μέχρι στιγμής-. Αχχχχ .. και όπως λέει μια  κυπριακή παροιμία «τζίνος που δεν επονοδόντισε  τζαι δεν ετζοιλιοπόνησε δεν ξέρει τι σημαίνει πόνος». 

Για την γυναίκα είναι μια ιερή στιγμή, που 9 ολόκληρους μήνες την πλάθει στο μυαλό της. Κάνει σκέψεις, άλλοτε καλές, άλλοτε κακές, γιατί χωρίς να το θέλεις από το μυαλό σου περνούν όλα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα πάρεις το θαυματάκι στην αγκαλιά σου, να το δεις με τα μάτια σου. Εκεί η γυναίκα λυτρώνεται.

gynaikologos-christakis.gr

Ο πρώτος τοκετός όσο και να διαβάσεις, να ρωτήσεις, να ενημερωθείς, πάντα είναι ένα ραντεβού στα τυφλά που …. Θα  φτάσεις στο μαιευτήριο με ένα χαμόγελο στ’ αυτιά, νομίζοντας ότι σε 3-4  ώρες θα είσαι πλέον μανούλα !!!  (Έτσι νόμιζα εγώ φυσικά). Ήμουν υπέρ του φυσιολογικού τοκετού εφόσον δεν διατρέχαμε κάποιο κίνδυνο αλλά που να ξερα… Μετά χτύπησα ένα 12ωρο με πόνους … πόνοι που αν δεν τους ζήσεις, δεν τους καταλαβαίνεις. Όμως αυτοί οι πόνοι για το σώμα της γυναίκας είναι ανεχτοί και οι περισσότερες μπορούν να αντεπεξέλθουν με ψυχραιμία, υπομονή και συνεργασία (αυτά είναι τα σημαντικά εφόδια).

Τώρα, για να έλθουμε και στο θέμα μας, στο δεύτερο τοκετό, γνωρίζοντας τι είχα να αντιμετωπίσω, ναι όντως πήγα πιο άνετη, αλλά με την έγνοια του μωρού, να είναι καλά.  Εγώ λοιπόν πίστευα πως επειδή ήταν ο δεύτερος τοκετός, θα ήταν και πιο λίγες οι ώρες του πόνου … συγγνώμη ?? Ποιος σου είπε κυρία έτσι; Πήρα λοιπόν δωράκι ένα 11ωρο πόνους αυτή τη φορά, χαλάλι !!!!  Και επειδή  γνωρίζεις τι θα αντιμετωπίσεις κάνεις τα ΠΑΝΤΑ για να βοηθήσεις το μωρό να έρθει πιο γρήγορα .. πόσους γύρους έδωσα στους διαδρόμους, κάνεις  δεν ξέρει.

paidorama.com

Κάπου εδώ να σημειώσω πως οι 2 πρώτοι τοκετοί ήταν με πρόκληση εξαντλώντας όλα τα περιθώρια να έχω συσπάσεις από το σπίτι ή να σπάσουν τα νερά στο σπίτι. Ο καημός μου μεγάλος, που δεν είχα τους πόνους μου από σπίτι, αυτό το ξαφνικό ρε παιδί μου, το απρογραμμάτιστο και πως έπρεπε να τους προκαλέσουμε τεχνητά. Θυμάσαι άρθρο μου που έλεγα να αφήνουμε και τα απρόοπτα να μπαίνουν στην ζωή μας, οι μάνα μου ως τζαι δαμέ είχα πρόγραμμα!!! Πόση τύχη;

Στον τρίτο τοκετό, παρόλο που είσαι γνώστης, η έννοια σου είναι αν θα έχεις την υπομονή να αντέξεις τους πόνους, γιατί στο μυαλό σου έχεις τις ώρες που πέρασες στις προηγούμενες γεννήσεις. Όσο και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ένα μεγάλό μέρος του μυαλού μας, αυτό σκέφτεται και ιδιαίτερα αν ο τοκετός σου είναι πολύ κοντά στον άλλο.

Ε λίγη τύχη όμως το μάτς τελειώνει στις 3 ώρες !!!! πόσο πιο χάππι να είμαι ?? !!!!

Λοιπόν συμπέρασμα: για μένα πιο χαλαρή γέννα ανακηρύσσεται ο τοκετός νο.2. Όσο για την πιο εύκολη, φως φανάρι, η 3η !!!!

Θέλω να πω ότι η κάθε εγκυούλα βιώνει τον τοκετό διαφορετικά, και πως καμία δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες με την άλλη.. επίσης δεν θέλω να βάλω στην άκρη τις γυναίκες που γέννησαν με καισαρική, γιατί και αυτές βίωσαν τις δυσκολίες τους. Για τις γυναίκες που ακόμα ο Θεός  δεν τους έστειλε το δικό τους δώρο και εκεί έξω είναι πολλές, να μην απογοητεύονται. Η πίστη είναι η πιο δυνατή προσευχή. Και για τέλος, μάνα δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι!!!

fertilitycare.gr

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΙΣ ΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΚΕΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΙΩΘΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΡΩ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΚ ΕΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΑΝ, ΕΜΑΘΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΣΟΝ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΜΑΙΑ ΣΩΣΤΗ !!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: irois.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πιο «χαλαρή» η δεύτερη γέννα για μια γυναίκα;