Loading

Πες το με το όνομα του: Γυναικοκτονία.

«Αφού την ξυλοκοπούσε ο άντρας της, γιατί δεν έφυγε; Θα μπορούσε να είχε πάρει τα παιδιά και να ζητήσει διαζύγιο. Τι εννοείς δεν την  άφηνε αυτός; Ας πήγαινε στην αστυνομία. Θα την προστάτευε η αστυνομία». Προσπάθησε να φύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Την έφερε αυτός πίσω και οι συνέπειες ήταν χειρότερες από τον εφιάλτη που περνούσε κάθε μέρα. Πήγε στην αστυνομία. Της είπαν ότι πρέπει να κάνει μήνυση και να κάνει περιοριστικά μέτρα. Δεν την προστάτευσαν. Γιατί ποιος της εγγυάται ότι αυτό το χαρτί θα την αφήσει προστατέψει; Την άφησαν εκτεθειμένη στην βία και τα παιδία της στον κίνδυνο. Λίγους μήνες μετά ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις: «Σύζυγος σκότωσε την γυναίκα με όπλο και μετά παραδόθηκε».

Η κοπέλα χώρισε τον άντρα με τον οποίο ήταν σε σχέση γιατί όπως είχε πει και η ίδια «Ζούσε έναν εφιάλτη». Δεν ήταν παντρεμένη. Ήταν απλά σε σχέση από την οποία και αποχώρησε. Ένα μήνα μετά όμως ο πρώην της την παρακολούθησε, έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της και όταν την είδε την πυροβόλησε. Γιατί; Γιατί όπως είπε και ο ίδιος «Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την καλή του». Αυτή έφυγε και όμως αυτό δεν την έσωσε. Έγκλημα πάθους; Όχι. Γυναικοκτονία. «Άνδρας σκότωσε με καραμπίνα 30χρονη στην μέση του δρόμου στην Ρόδο».

marginalia.gr

Είχαν προβλήματα τελευταία στον γάμο τους και τσακωνόντουσαν συχνά. Πολλές φορές η γειτονιά άκουγε της φωνές τους και υπήρχαν φορές που κάλεσαν την αστυνομία. Προφανώς οι καβγάδες συνεχίστηκαν και η γυναίκα ήθελε να φύγει. Δεν πρόλαβε όμως. Ένα ακόμα βράδυ που τσακωνόντουσαν, ο άντρας της έβαλε τέλος στην φωνή της μια και καλή. Ενώ τον παρακαλούσε να μην την σκοτώσει αυτός το έκανε και την μαχαίρωσε. Την μαχαίρωσε και την άφησε εκεί ενώ αυτός έφυγε από το σπίτι καλυμμένος με το αίμα της συζύγου του. Έγκλημα πάθους; Όχι. Γυναικοκτονία. «48χρονος έσφαξε την 56χρονη σύζυγο στην Θεσσαλονίκη».

 Άλλο ένα παντρεμένο ζευγάρι που αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο τους και το τέλος δεν ήταν καλό. Είχαν γνωριστεί όταν η γυναίκα ήταν 18 χρονών. Προφανώς, ένας άντρας με τον οποίο είχε περάσει πολλά μαζί του. Μάλλον πέρασε τόσα πολλά που τελικά αποφάσισε να πάει σε δικηγόρο για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο. Όταν αυτό το έμαθε ο άντρας της όμως δεν το δέχτηκε. Ανέβηκε από την Αθήνα όπου και εργαζόταν με καθαρό σκοπό του να την σκοτώσει. Την δολοφόνησε μέσα στο μαγαζί της οικογένειας της. Οκτώ σφαίρες έβαλαν τέλος στην ζωή της και την σκανδάλη την τράβηξε αυτός που είχε ορκιστεί να την προστατεύει. Έγκλημα πάθους; Όχι. Γυναικοκτονία. «54χρονος σκότωσε την σύζυγο του στην οικογενειακή της επιχείρηση στην Λάρισα».

armyvoice.gr

Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις γυναικοκτονίας στην Ελλάδα μέσα στο 2021 μόνο. Αυτές είναι γυναίκες που προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν. Αυτές είναι γυναίκες που είχαν πέσει θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης. Αυτές είναι 3 από τις 15 μέχρι στιγμής γυναικοκτονίες που γνωρίζουμε. Παιδία χάνουν της μητέρες του από τα χέρια τον πατεράδων τους. Γονείς χάνουν την κόρη τους, αδέλφια χάνουν την αδελφή τους. Μια γυναίκα χάνει την ζωή της επειδή προσπάθησε να σώσει την εαυτό της. Όχι άλλη γυναικοκτονία.  

☎️: 15900
ℹ️:www.womensos.gr
ℹ️ www.metoogreece.gr
?: 43 δομές φιλοξενίας

Πηγές:
lifo.gr, atexnos.gr, thecaller.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: in.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Πες το με το όνομα του: Γυναικοκτονία.