Loading

Περιήγηση στις 10 πιο παράξενες γέφυρες στον κόσμο.

Στο σημερινό άρθρο θα σας ταξιδέψω στις 10 πιο παράξενες γέφυρες στον κόσμο! Είμαι σίγουρη ότι φτάνοντας στο τέλος του άρθρου θα τις προσθέσεις όλες στην λίστα σου για επόμενο προορισμό.

1.Veluwemeer Bridge, Ολλανδία

Το 2002 χτίστηκε μια ασυνήθιστη γέφυρα. Το μεγαλύτερο της μέρος βρίσκεται κάτω από την θάλασσα. Υπάρχει αυτοκινητόδρομος, πεζόδρομος αλλά ταυτόχρονα από πάνω της μπορούν να περνούν σκάφη. Και αυτό είναι απόλυτα ασφαλές!

newsbeast.gr

2.Moses Bridge, Ολλανδία

Το όνομα της, το πήρε από τον Μωυσή ο οποίος χώρισε τη θάλασσά έτσι και αυτή η γέφυρα χωρίζει το νερό του ποταμού στην μέση. Περπατώντας κατά μήκος της γέφυρας βλέπεις την  στάθμη του νερού να αγγίζει οριακά το ύψος της ξύλινης κατασκευής.

blogs.sch.gr

3.Falkirk Wheel, Σκωτία

Δημιουργήθηκε για να συνδέσει το κανάλι Forth and Clyde με το Union Canal. Είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής. Είναι περιστρεφόμενος ανελκυστήρας σκαφών, με ύψος 35 μέτρων.

tripadvisor.com, serfare.com

4.Rolling Bridge, Λονδίνο 

Βρίσκεται στην πλατεία Merchant και είναι μια κυλιόμενη γέφυρα η οποία ανοίγει και κλίνει με ακροβατικό στυλ! Είναι 12 μέτρα και κυλάει μέσα στο νερό για να επιτρέψει στους πεζούς να περάσουν από την μια όχθη στην άλλη και κλείνει όταν περνάνε βάρκες.  

wikimedia.org

5.Infinity Bridge, Αγγλία

Η γέφυρα είναι ορόσημο στο North Shore Stockton και η τελική δομή είναι μια διπλή, δεμένη καμάρα. Τη νύχτα, οι καμάρες, μαζί με την προβολή τους στο ποτάμι, εμφανίζονται ως σύμβολο του απείρου και για αυτό ονομάστηκε έτσι. Επίσης, την νύχτα φωτίζεται με μπλε και λευκές μονάδες LED που προσφέρουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στους πεζούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κέρδισε βραβείο από το Institution of Structural Engineers.

blogspot.com

6.BP Bridge, Σικάγο 

Είναι ελικοειδής γέφυρα για πεζούς με μήκος 285 μέτρα. Συνδέει το Millennium Park με το παραθαλάσσιο πάρκο Maggie Daley. Είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει τους πεζούς από τους ήχους των αυτοκινήτων για να απολαύσουν την βόλτα τους.

dezeen.com

7.Henderson Waves Bridge, Σιγκαπούρη

Είναι γνωστή και ως «η γέφυρα του φιδιού», λόγω του σχήματός της. Έχει συνολικό μήκος 274 μέτρα και βρίσκεται 36 μέτρα πάνω από το έδαφος. Στο εσωτερικό της υπάρχουν ξύλινα παγκάκια που μπορείς να ξεκουραστείς και παράλληλα να χαζεύεις την θέα.

visitsingapore.com

8.The Helix Bridge, Σιγκαπούρη

Για την δημιουργία αυτή της γέφυρας οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τον σχήμα το DNA. Αντίθετες δομές διπλής έλικας περικλείονται στην γέφυρα σχηματίζοντας την γεωμετρική διάταξη του DNA με φώτα LED. Έχει μήκος 280 μέτρα και οι πεζοί μπορούν να περπατήσουν από την μια πλευρά του ποταμού στην άλλη.

essentialhome.eu

9.Γέφυρα στην Ινδία

Βρίσκεται στο χωριό Cherrapunji στην πολιτεία της Meghalaya στην Ινδία. Το παράξενο με αυτή την γέφυρα είναι τα υλικά κατασκευής της. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, ξύλα ή τσιμέντο αλλά από ρίζες δέντρων! Έχει μήκος μεγαλύτερο των 30 μέτρων και μπορεί να αντέξει το βάρος 50 ανθρώπων!! Πραγματικά απίστευτο.

akamaized.net

10.Banpo Bridge,  Νότια Κορέα

Είναι μια γέφυρα με δύο επίπεδα. Το κάτω επίπεδο, που ονομάζεται Jamsugyo συχνά είναι κάτω από το νερό του ποταμού. Το εντυπωσιακό όμως είναι το σιντριβάνι που έχει. Ονομάζεται «Moonlight Rainbow Fountain». Έχει συνολικά 380 πίδακες νερού από τους οποίους βγαίνουν και διαφορετικά χρώματα!!

wallpaperbetter.com

Πόσες γέφυρες μπήκαν στη λίστα σου;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Περιήγηση στις 10 πιο παράξενες γέφυρες στον κόσμο.