Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες στο ΝΒΑ για τους οποίους αξίζει κάποιος να χάνει από τον ύπνο του, μιας και όλα τα παιχνίδια είναι αρκετά αργά, για να τους απολαύσει. Αν αρχίσω τώρα να λέω ονόματα θα βρεθώ με μια λίστα τόσο μεγάλη που θα είναι αδύνατο να τους χωρέσω όλους σε ένα άρθρο. Έχω επιλέξει όμως κάποιους από αυτούς οι οποίοι είναι σχετικά μικρής ηλικίας αλλά ο κυριότερος λόγος που τους έχω επιλέξει είναι το ότι είναι οι παίκτες που εγώ θα δώσω αρκετή προσοχή φέτος.
Kristaps Porzingis

Ο ‘’Unicorn’’ όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει να παίξει σχεδόν ενάμιση χρόνο σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος λόγω ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού, όπως φάνηκε τελικά, και συγκεκριμένα είχε κόψει τους χιαστούς του στο αριστερό του γόνατο. Μετά από πολύ καιρό αποκατάστασης και ενδυνάμωσης ο Porzingis έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, με τους Dallas Mavericks πλέον.
Αξίζει να σου τραβήξει τη προσοχή για δύο λόγους. Ο πρώτος, είναι το ότι πριν να χτυπήσει θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα εκείνη τη χρονική περίοδο στο ΝΒΑ, λόγω του ύψους του αλλά και για τα πολύ καλά ποσοστά που είχε στα σουτ, κυρίως στο τρίποντο, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει, τουλάχιστον ατομικά. Ο δεύτερος, είναι το ότι έρχεται να σχηματίσει, με την ελπίδα ότι θα είναι το ίδιο καλός όπως παλιά ή και καλύτερος, ένα απίστευτο δίδυμο με το παιδί θαύμα του ΝΒΑ, Luka Doncic. Πάντως τους πάει η Ευρώπη τους Mavericks, βλέπε Nowitzki, άρα η παράδοση είναι με το μέρος μας.
Markelle Fultz

Ο συγκεκριμένος είναι πιο πολύ ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Από την χρονιά που μπήκε στο ΝΒΑ, κάθε χρόνο λέω ότι φέτος θα είναι η χρονιά του αλλά ακόμα τίποτα. Άκουγα τότε, το 2017, για έναν πιτσιρικά στο κολέγιο της Washington, που μπορούσε να σκοράρει όπως ήθελε. Από το πρώτο του κιόλας βίντεο που είδα ήταν αρκετό για να κολλήσω. Μπαίνει στο ΝΒΑ την ίδια χρονιά και, όπως ήταν προφανές τότε, στην πρώτη θέση του Draft.
Από εκεί και πέρα άρχισε η κατηφόρα. Λίγο το ότι δεν ένιωθε καλά στους Sixers, λίγο το ότι έπαιζε με τραυματισμένο ώμο για αρκετό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να κάνει δύο κακές σεζόν και εν τέλει τη φυγή του από την ομάδα. Από το Φεβρουάριο και μετά όμως βρήκε στέγη στους Orlando Magic, οι οποίοι μετά από εξετάσεις που έκαναν ανακάλυψαν ότι ο τραυματισμός στον ώμο του Fultz είναι πολύ πιο σοβαρός από ότι νόμιζαν στη Philadelphia. Μετά από σχεδόν 8 μήνες αποκατάστασης με τους Magic, αλλά και προσωπική προπόνηση με τον Kobe Bryant, υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι θα ξαναδούμε αυτόν τον παικταρά που μας μάγεψε κάποτε με το κολέγιο της Washington.
Zion Williamson, Ja Morant, RJ Barrett

Οι τρεις πρώτοι που επιλέχθηκαν στο Draft του 2019, μιας χρονιάς της οποίας το hype ήταν πάρα πολύ ψηλό και όχι άδικα. Τη τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογος ντόρος πριν από Draft ήταν το 2003, τη χρονιά των LeBron James, Dwayne Wade, Carmelo Anthony και πολλών άλλων. Επέλεξα να τους βάλω μαζί γιατί νομίζω, αλλά κυρίως ελπίζω, ότι θα είναι μαζί και στη κούρσα για το βραβείο του Rookie Of The Year.
-Το νούμερο 1 του Draft, Zion Williamson, είναι ένα τέρας της φύσης. Έχει ύψος μόλις 2.01 μέτρα και είναι 129 κιλά αλλά το παράδοξο όμως είναι ότι έχει άλμα 1 μέτρο και 14 εκατοστά! Μας άφησε όλους άφωνους με τα θεαματικά του καρφώματα αλλά και τα κοψίματά του στο Duke, δεν είναι όμως μόνο αυτά. Διαθέτει πολύ καλό περιφερειακό σουτ αλλά και εξαιρετική πάσα που τον κάνει διπλά επικίνδυνο με τη μπάλα στα χέρια. Επιλέχθηκε από τους New Orleans Pelicans οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν την αναγέννηση της ομάδας μετά και τη φυγή του Anthony Davis.
-Στο νούμερο 2 επιλέχθηκε ο Ja Morant. Ο Morant εκτός του ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιζαν πέρσι στο NCAA ήταν και ο καλύτερος πασέρ του φετινού Draft με διαφορά από τον δεύτερο. Η δυνατότητα του να βλέπει αλλά και να δημιουργεί αυτές τις ασσίστ είναι απίστευτη. Οι Memphis Grizzlies βρήκαν την ευκαιρία να διώξουν ένα μεγάλο συμβόλαιο όπως αυτό του Mike Conley και να επιλέξουν έναν αντάξιο, αν όχι και καλύτερο, point guard επιλέγοντας τον Morant.
-Μετά από αρκετά χρόνια οι αγαπημένοι μου Knicks είχαν καλή θέση σε Draft και επέλεξαν στο νούμερο 3 τον RJ Barrett. Πέρα από τη πολύ καλή αντίληψη που έχει για το παιχνίδι, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους δύο είναι η δυνατότητα του να δημιουργεί χώρους είτε για να διεισδύσει είτε για να σουτάρει ο ίδιος. Ο βαφτισιμιός του μεγάλου Steve Nash και συνοδοιπόρος του Zion στην πολύ καλή χρονιά του Duke είναι ίσως ο πιο έτοιμος από τους τρεις για το ΝΒΑ.
Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτοί οι πέντε που αξίζει να δείτε φέτος στο ΝΒΑ και εννοείται, ξαναλέω, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε αυτό το άρθρο. Απλά είναι αυτοί οι οποίοι εγώ θα δώσω μια έξτρα προσοχή και επομένως είπα να το μοιραστώ μαζί σας.
May the force be with you, by order of Ξενής!
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment