Loading

Peaky Bliders: Οι gangster του 19ου αιώνα στις όθονες μας!

svg30 Σεπτεμβρίου, 2020ShowbeezΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑ ΚΤΩΡΙΔΟΥ

Αν έχεις βαρεθεί τις αμερικανιές, τα σαχλά μελό και τις επαναλήψεις του Παρά Πέντε, το Peaky bliders είναι η σειρά ΣΟΥ. Μυστήρια, φόνοι, άφθονο ουίσκι, ναρκωτικά, σέξ, βία, εκβιασμοί και όλα αυτά γύρω από τον γοητευτικότατο Cillian Murhy!

Επιγραμματικά -δεν θα σου τα πω και όλα, να κάτσεις να την δεις!- η ιστορία ξεδιπλώνεται στο Μπέρμιχαμ της Αγγλίας, μετά το τέλος Α’ Π.Π. ,όπου τα αδέρφια Shelby, τσιγγάνικης καταγωγής, έχοντας γνωρίσει τη φρίκη των χαρακωμάτων, βλέπουν το υπόλοιπο της ζωής τους ως θείο δώρο και αποφασίζουν να το εκμεταλλεύτουν στο έπακρο. Γυρίζοντας πίσω έχουν αλλάξει και ο Tomας Shelby, ο εξύπνοτερος και απο τα 5 αδέρφια, αναλαμβάνει τα ινία της Shelby Company την οποία από μια μικρή εταιρεία στοιχημάτων, εξελίσσει σε Βασίλισσα του υποκόσμου.

pin.it

Γιατί να την δεις?

1st Για τον ευφυή Tomas Shelby και το διαπεραστικό του βλέμμα!

Ο τρόπος που ελίσσεται ο Τομας έχοντας γύρω του τα αδέρφια του (Arthur,John και Finn) και τη θεία Polly η οποία κρατά μια ισορροπία ανάμεσα στην τρέλα και στην λογική του, θα σε καθηλώσει! –και για τους πιο ρομαντικούς- μπορείτε να απολαύσετε τον τρόπο που η μυστική πράκτορας Grace κλέβει την καρδιά του!

pin.it

2nd Μυστήρια-Μυστικά & Συμμαχίες

Η εξέλιξη της Shelby Company, κάθε άλλο παρά εύκολη δεν θα είναι, αφού έχει να αντιμετωπίσει αφενός τις υπόλοιπες συμμορίες της Βρετανίας και αφετέρου τα εμπόδια της  ιταλικής, εβραικής και ρωσικής μαφίας και φυσικά του IRA , ο οποίος αναζητώντας την ανεξαρτησία, προπαρασκευάζει εξεγέρσεις που δημιουργούν περισσότερα μπλεξίματα.

3rd  Από βαρώνος της μαύρης αγοράς, στην ELIT της βουλής!

Στο απόγειο της ακμής του φτάνει όταν o Τόμας εκλέγεται ως ένας σοσιαλιστής βουλευτής με πολλά εκατομύρια -tragic irony, I know- και προσπαθεί να επικρατήσει στην πολιτική σκακίερα.

images.app.goo.gl

Συμπερασματικά, η σειρά σου δίνει την ευκαιρία να αντιληφθείς την κατάσταση την περίοδο του μεσοπολέμου, το μεταπολεμικό σοκ, την βιομηχανική ανάπτυξη, την κυβέρνηση (της διαφθοράς ) Τσιόρτσιλ , το μεγάλο Κραχ στο χρηματιστήριο, την οικονομική κρίση ,τη σταδιακή ανέλιξη του Φασισμού και τα παρασκήνια στην πολιτική με βάση τα συμφέροντα των πολιτικών-οι εποχές αλλάζουν, η αγάπη για χρήμα και εξουσία ποτέ!-

p.s. Οι Peaky Bliders ήταν μια συμμορία που έδρασε κυρίως τα τέλη του 19ου αιώνα  και τα μέλη της συμμορίας τύφλωναν τα θύματα τους με λεπίδες που είχαν ραμμένες στα καπέλα τους , εξ’ ου και η ονομασία της.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cinemanews24.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Peaky Bliders: Οι gangster του 19ου αιώνα στις όθονες μας!