Loading

5 παράξενα πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο!

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Μιας και είμαστε στην περίοδο των Πασχαλινών εορτών σκέφτηκα να γράψω για παράξενα Πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο. Κάνοντας τη διαδικτυακή μου έρευνα μπορώ να πω ότι διάβασα για αρκετά παράξενα έθιμα! Πιο κάτω παραθέτω τα 5 έθιμα που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση.

1. Πυροτεχνήματα πάνω σε άμαξα (“Scoppio Del Carro”) – Φλωρεντία

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα έξω από τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της πόλης τοποθετείται μια άμαξα αντίκα η οποία είναι περιτυλιγμένη με πυροτεχνήματα. Τη στιγμή που ψέλνουν έναν συγκεκριμένο ύμνο ο καρδινάλιος ανάβει με το Άγιο Φως μια ρουκέτα σε σχήμα περιστεριού η οποία συγκρούεται στην άμαξα και με αυτό τον τρόπο ξεκινούν τα πυροτεχνήματα! Το θέαμα εντυπωσιακό όπως θα δείτε και στο πιο κάτω βίντεο.

magentaflorence.com

2. Δρόμοι στολισμένοι με “χαλιά” – Γουατεμάλα

Οι δρόμοι της πόλης Αντίγουα στη Γουατεμάλα κοσμούνται από πολύχρωμα χαλιά που κατασκευάζονται από βαμμένα πριονίδια και στολίζονται από λουλούδια, φρούτα, λαχανικά και άλλα. Οι δημιουργοί των χαλιών τους δίνουν μοναδικά σχέδια που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τη θρησκεία (π.χ. λουλούδια, παγώνια, πεταλούδες). Απ’ ότι διάβασα το να περάσει κάποιος τις διακοπές του στη συγκεκριμένη πόλη κατά την περίοδο του Πάσχα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Fact: Κατάφεραν να μπουν και στο Βιβλίο Γκίνες το 2015 για το μεγαλύτερο σε μήκος χαλί από πριονίδια (2.329,2 μέτρα).

3. Χορός του θανάτου (Dansa de la Mort) – Βέργκες (Verges)

Τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης στην πόλη Verges της Ισπανίας 10 ντόπιοι ντύνονται με κοστούμια σκελετών. Πέντε σκελετοί σχηματίζουν ένα σταυρό και χορεύουν στον ήχο του τύμπανου που χτυπά ένας άλλος σκελετός.

images.rove.me

Ο  πρώτος από τους πέντε σκελετούς κρατάει ένα δρεπάνι, ο μεσαίος κουβαλά μια μαύρη σημαία, ένας κρατάει ένα αρχαίο ρολόι και δύο, οι οποίοι είναι παιδιά, κρατούν ένα πιάτο με στάχτες. Τους συνοδεύουν τέσσερεις σκελετοί που κρατούν αναμμένους πυρσούς.

4. Μάγισσες του Πάσχα – Σουηδία και Φινλανδία

Τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο τα παιδιά ντύνονται σαν μάγισσες,  παίρνουν σκουπόξυλα και πηγαίνουν σε σπίτια για να ζητήσουν γλυκά. Συγκεκριμένα στη Φινλανδία οι μικρές μάγισσες λένε και μια “ευλογία” με την οποία φεύγουν τα κακά πνεύματα από το σπίτι.

5. Τεράστια ομελέτα – Bessières (Γαλλία)

Κάθε Δευτέρα του Πάσχα στην πόλη Bessières αρκετοί μάγειρες φτιάχνουν μια τεράστια ομελέτα (το 2016 χρησιμοποίησαν περίπου 15.000 αυγά!). Αυτή η παράδοση λέγεται πως ξεκίνησε από τον Ναπολέων ο οποίος, όταν επισκέφτηκε την εν λόγω πόλη, ενθουσιάστηκε με την ομελέτα που δοκίμασε και ζήτησε από τους κατοίκους να μαζέψουν όλα τα αυγά και να φτιάξουν μια τεράστια ομελέτα για τον στρατό του.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μου. Προσωπικά, επειδή μου αρέσει να ταξιδεύω κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών εορτών, θα ήθελα στο μέλλον να πάω στη Φλωρεντία και να δω από κοντά την εντυπωσιακή ανατίναξη της άμαξας!

See you soon travelbeez!

Πηγές:

en.costabrava.org
ngebretsens-blog.com
www.nordicvisitor.com/
finland.fii
nbcnews.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    5 παράξενα πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο!