Loading

Παράξενα μουσεία – part 1.

Μουσεία τέχνης, πολιτισμού, επιστήμης, ιστορίας. Έχεις ακούσει για αυτά και εννοείται έχεις επισκεφτείς και πολλά. Υπάρχουν όμως και αυτά τα παράξενα, τα περίεργα, τα διαφορετικά, τα οποία δεν έχεις την ευκαιρία να τα επισκέπτεσαι κάθε μέρα μιας και δεν υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Σας παρουσιάζω μερικά από αυτά.

1.Μουσείο ανθρώπινου σώματος, Ολλανδία

Το Corpus Museum of human body σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις στο εσωτερικό του σώματος βλέποντας και ακούγοντας για το πως λειτουργούν τα διάφορα όργανα. Αφετηρία είναι το πόδι και το τέλος ο εγκέφαλος, περνώντας από όλα τα όργανα.

img.webme.com, atlasobscura.com

2.Μουσείο του Σεξ, Νέα Υόρκη

Στόχος του μουσείου είναι να παρουσιάσει την εξέλιξη, την ιστορία και την πολιτιστική σημασία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Αποτελείται από έργα τέχνης, φωτογραφία, ρούχα, ενδυμασίες, τεχνολογικές εφευρέσεις γύρω από το σεξ.

seenewyork.nyc, staticflickr.com, timeout.com

3.Sex Machines Museum, Πράγα

Είναι το μοναδικό μουσείο που το θέμα του είναι τα μηχανήματα του σεξ. Εκεί θα βρεις δωμάτια με παιχνίδια για ενήλικους, αλλά και δωμάτια με παλιές και σύγχρονες ερωτικές συσκευές. Η συλλογή αποτελείται από ερωτικά αντικείμενα από όλο τον κόσμο. Επίσης, υπάρχει ένα μικρό θέατρο όπου προβάλλονται πορνογραφικές ταινίες του 20ου αιώνα.

encrypted-tbn0.gstatic.com, images.placesonline.com, sexmachinesmuseum.com

4.Icelandic Phallological Museum, Ισλανδία

Το μουσείο αποτελείται από μια πλούσια συλλογή με πάνω από 200 φαλλικά δείγματα διαφόρων τύπων θηλαστικών και φυσικά του ανθρώπου. Δεν υπάρχουν πορνογραφικά εκθέματα. Το περιεχόμενο είναι καθαρά εκπαιδευτικό και κατάλληλο για σοβαρές μελέτες.

theladytravels.com, contiki.com

5.Currywurst Museum, Γερμανία

Ένα ημι-διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στο currywurst (λουκάνικο). Την ιστορία του currywurst αλλά και την σημαντικότητα του για τον γερμανικό λαό αφηγούνται τα ομιλούντα μπουκάλια. Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια στον υπολογιστή με θέμα το currywurst, να ανέβουν σε ένα currywurst van και να το χαράξουν σε υπολογιστή ετοιμάζοντας το για σερβίρισμα.

ytti.de, welcomecard.de, berlin.de

6.Μουσείο τουαλέτας, Ινδία

Επισκεπτόμενος το μουσείο μπορείς να μάθεις την ιστορία της τουαλέτας. Ναι, καλά διάβασες  της τουαλέτας. Υπάρχουν οθόνες με τουαλέτες από αιώνες πριν μέχρι και σήμερα και επίσης τεκμηριώνουν για το πως και πόσο οι τουαλέτες έχουν βοηθήσει τον άνθρωπο.

travelsntourism.com, tacdn.com

7.Toilet Seat Museum, Τέξας

Ο υδραυλικός Smith Barney μετέτρεψε το γκαράζ του σπιτιού του σε μουσείο και κάθε χρόνο προσέλκυε αρκετούς επισκέπτες. Για αρκετά χρόνια μετέτρεπε τα καπάκια τουαλέτας σε έργα τέχνης. Τώρα η συλλογή αποτελείται με πάνω από 1400 καθίσματα και από το 2019 και εξής, μετακόμισε πια στην τοποθεσία της περιφερειακής αλυσίδας Truck Yard.

wfaa.com, austinchronicle.com, glasstire.com

8.Μουσείο της Αποτυχίας, Σουηδία

Ένα μουσείο που η συλλογή του αποτελείται από τα πιο αποτυχημένα προϊόντα, gadgets που εφευρέθηκαν και που κανείς δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει. Μερικά είναι τα πατατάκια Pringles χωρίς λιπαρά, η διάφανη Pepsi, η Coca-Cola με καφέ και άλλα πολλά.

wfaa.com, austinchronicle.com, glasstire.com

9.Museum of Broken Relationships, Κροατία

Η συλλογή αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα. Μπορεί να είναι δώρα του πρώην συντρόφου ή και αναμνηστικά των παρελθοντικών σχέσεων. Όλα τα εκθέματα συνοδεύονται από μία προσωπική, αλλά ανώνυμη γραπτή παράγραφο που περιγράφει την ιστορία πίσω από αυτά.

wfaa.com, austinchronicle.com, glasstire.com

10.Υποβρύχιο Μουσείο, Ισπανία

Ένα μουσείο που βρίσκεται μέσα στην θάλασσα. Αποτελείται από 300 αγάλματα και είναι έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Jason Decairew Taylor σε βάθος 14 μέτρων. Επίσης, υπάρχει υποβρύχια παιδική χαρά όπου βρίσκονται επιχειρηματίες με κοστούμια κάνοντας έτσι μια «δήλωση» όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, παράλληλα με την προστασία της θαλάσσιας ζωής και τα απολιθωμένα καύσιμα.

in2life.gr, offsite.com.cy, img.news.gr, reconsblog.gr

Ποιο πιστεύετε ήταν το πιο παράξενο μουσείο? Εσύ ποιο θα ήθελες να επισκεφτείς?


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: afar-production.imgix.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Παράξενα μουσεία – part 1.