Loading

Παράκληση για να γίνει η μέρα 28 ώρες

Τι να πρωτοπρολάβεις σε 24 ώρες; Δουλειά, άσκηση, κοινωνική ζωή, διατροφή, ύπνο;

Αντιστρόφως ανάλογα ποσά ονομάζονται δύο μεγέθη στα οποία όταν αυξάνεται το ένα κατά μια συγκεκριμένη ποσότητα το άλλο μειώνεται κατά μία άλλη πάλι συγκεκριμένη ποσότητα.

Ε, λοιπόν, η σχέση που συνδέει την ηλικία με το χρόνο είναι αντιστρόφως ανάλογη. Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο μεγαλώνεις τόσο λιγότερο χρόνο έχεις!

Προς θεού, η μέρα πάντα θα έχει 24 ώρες, όμως, όσο περνούν τα χρόνια τόσο αυτή θα σου φαίνεται μικρότερη…

english.elpais.com

Ξεκινάς κάθε φορά για μια απαιτητική ημέρα χωρίς καν να έχεις κοιμηθεί καλά την προηγούμενη, πίνεις ένα δυνατό καφέ, τρως βιαστικά το πρωινό σου – αν προλάβεις – ετοιμάζεσαι και φεύγεις σφαίρα απ’ το σπίτι. Μοιάζει πραγματικά με αγώνα ταχύτητας.

Τρέχεις να προλάβεις, a la Usain Bolt, να πάρεις τα παιδιά στο σχολείο, να πας στη δουλειά, να περάσεις στα γρήγορα από την υπεραγορά, να πληρώσεις τους λογαριασμούς, να μαγειρέψεις, να καθαρίσεις, να πας γυμναστήριο, να ενημερωθείς για ό,τι συμβαίνει γύρω σου αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να πας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να αγκαλιάσεις το σύντροφό σου – and the list goes on – και… τσουπ, παθαίνεις αμόκ. Η μέρα τελείωσε χωρίς καν να το καταλάβεις και χωρίς βέβαια να προλάβεις να κάνεις τα πάντα.

teach-in-china.co.uk

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, είναι όσα πρέπει να προλάβεις να χωρέσεις σε μια μέρα, χωρίς να υπολογίζονται τυχών απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν. Το τρίπτυχο 8 ώρες ύπνος, 8 ώρες εργασία και 8 ώρες ανάπαυση, φαντάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και ας ήταν το σύνθημα του ξεσηκωμού των εργατών στο Σικάγο, την 1η Μαϊου το 1886.

Πλέον με 6 ώρες ύπνου καλείσαι να καλύψεις από 9 μέχρι και 12 ώρες εργασίας κι ας μην αμείβεσαι ικανοποιητικά. Τις υπόλοιπες ώρες κάθε άλλο παρά ανάπαυση.

laborhistoryin2.podbean.com

Ο χρόνος σου αναλώνεται σε μικροδουλειές που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα και όταν πια έχεις απλώσει τα πόδια στον καναπέ και παίρνεις ανάσα συνειδητοποιείς πως σου απομένουν 8 λεπτά μέχρι να έρθει η ώρα για ύπνο. Τα χόμπι παραμερίζονται, οι σχέσεις πολλές φορές φθείρονται και η επιθυμία για διασκέδαση γίνεται ανάγκη. Κλείνεις τα μάτια και μετράς τις μέρες μέχρι να ξανάρθει η Κυριακή.

mymodernmet.com

Το γεγονός ότι μια ημέρα έχει 24 ώρες οφείλεται σε έναν Έλληνα, τον Ίππαρχο τον Νικαεύς (Ίππαρχος ο Ρόδιος κατά πολλούς – κάνε και ένα google search γιατί πραγματικά αξίζει να μάθεις λίγα περισσότερα για τον «πατέρα της Αστρονομίας» και ιδρυτή της τριγωνομετρίας), ο οποίος, πριν ακόμα γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός, κατάφερε να προσδιορίσει με μεγάλη ακρίβεια το ηλιακό έτος. Ότι δηλαδή ένας χρόνος έχει 365,242 ημέρες.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει μεγαλύτερος φταίχτης για σένα που η μέρα σου θα έπρεπε να έχει 28 ώρες για να σε φτάνει!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:  kierenssite.files.wordpress.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Παράκληση για να γίνει η μέρα 28 ώρες