Loading

Παρά πέντε: 3 λόγοι που το λατρέψαμε!

Το «Παρά πέντε» πρόκειται για μια σειρά που σάρωσε στην Ελληνική τηλεόραση το 2005-2007 και από τότε πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν ξανά και ξανά και ξανά να το βλέπουν στις επαναλήψεις, μια εκ των οποίων και εγώ φυσικά!

Ίντριγκα, σασπένς, δολοφόνοι, οικονομικά σκάνδαλα, μυστικά, απάτες, φίλιες, και γέλιο , πολύ ΓΕΛΙΟ…..Έτσι θα μπορούσα να περιγράψω αυτή την έξυπνη σειρά του αγαπημένου μας Γιώργου Καπουτζίδη.

Και ξεκινάμε:

1. Το πρωτότυπο Σενάριο

Έχοντας μπουχτίσει από τα σκουπίδια της Ελληνικής τηλεόρασης, ήταν φυσικό επόμενο αυτή η σειρά να λάμψει και να καθηλώσει το κοινό. Όλα ξεκίνησαν το 1975, όταν 5 τύποι δολοφονήσαν μια κοπέλα στην Θεσσαλονίκη και καταδίκασαν ένα αθώο άνθρωπο στη φυλακή.  Ο δικηγόρος της υπόθεσης μετά από χρονιά καταλαβαίνει την αδικία που έγινε και αποφασίζει να βρει τους πραγματικούς ενόχους. Το έργο του αυτό, μετά τη δολοφονία του, αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν οι 5 μας πρωταγωνιστές (η Ντάλια, η Αγγέλα, η Ζουμπούλια, ο Φώτης και ο Σπύρος), οι οποίοι από άγνωστοι γίνονται φίλοι καρδιακοί, γιατί απλά βρέθηκαν τη λάθος ώρα, στο λάθος σημείο.  Και κάπως έτσι ξεκινούν οι έρευνες, οι κατασκοπίες και το κυνηγητό, μέχρι την εξιχνίαση της αλήθειας -don’t worry, no spoilers-

menshouse.gr

2. Οι πρωταγωνιστές

Από που να αρχίσω; Είναι και οι 5 τέλειοι!!! Ας επικεντρωθώ όμως στις αγαπημένες μου Ντάλια και Ζουμπούλια!

Η Ντάλια, μια πάμπλουτη νεαρή γυναίκα, η οποία ζει στο δικό της ροζ συννεφάκι και βλέπει το καλό παντού! Το οξύμωρο με την Ντάλια είναι ότι μισεί τα χρήματα και δεν τους δίνει καμία αξία, γιατί ξέρει ότι δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά μέσα από τον ρόλο της καταλαβαίνουμε ότι σημασία για να είσαι ευτυχισμένος είναι να έχεις τους φίλους σου, την υγεία και την οικογένειά σου. Η Ντάλια είναι ένα από τα πρόσωπα με τις καλύτερες ατάκες, αφού τώρα αρχίζει να ζει την ζωή της.

tanea.gr

Μετά ακολουθεί η -καθόλου- ψύχραιμη Ζουμπούλια, η οποία έχει μείνει στη μνήμη μας από την ατάκα της ΄Ιιιιιι΄ την οποία λέει όταν φοβάται-δηλαδή πάντα- και για τη σχέση αγάπης – μίσους που έχει με την συμπεθέρα της. Οι ατέλειωτοι καβγάδες τους, σε βοηθούν να αντιληφθείς τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους της «καλής» κοινωνίας του Κολωνακίου και στους απλούς ανθρώπους που ζουν στα χωριά της Ελλάδας και ότι η διαφορετική καταγωγή, νοοτροπία, θρησκεία, δεν έχουν καμία σημασία.

athensmagazine.gr

3. Οι Συμβολισμοί!

Πρόκειται για μια άρτια σειρά με έξυπνο χιούμορ, όπου κάθε αστείο, κάθε πράγμα, έχει έναν απώτερο σκοπό.  Ο αγαπημένος μας Καπουτζίδης αρέσκεται να προβληματίζει , να δίνει τροφή για σκέψη σε μια κοινωνία -κακά τα ψέματα- αρκετά κλειστόμυαλη και οπισθοδρομική. Θίγει θέματα ρατσισμού (φυλετικό, θρησκευτικό και κοινωνικό), κοινωνικά ταμπού όπως είναι η ευτυχία μιας γυναίκας.  Πιο συγκεκριμένα, η κόρη της Ζουμπουλίας σπούδασε γιατρός -basic- ,παντρεύτηκε, έκανε παιδί και χώρισε επειδή δεν ήταν ευτυχισμένη. Επομένως οι σπουδές και ο γάμος δεν είναι απαραίτητα για να είσαι ευτυχισμένος και εδώ υπάρχει το παράδειγμα της Αγγέλας, η οποία δεν έχει την τέλεια μόρφωση, είναι ανύπαντρη και όμως στο τέλος καταφέρνει να γίνει μια σωστή επιχειρηματίας.  Τέλος, το αγαπημένο μήνυμα που έχω πάρει και υιοθετήσει είναι τα λόγια της Μαριλένας -και την γραφώ αυτούσια- «Ίσως τελικά να είμαστε αυτό που είμαστε και τίποτα παραπάνω, ούτε αυτό που ήταν οι παππούδες μας, ούτε αυτό που ήταν οι γονείς μας, ούτε τίποτε άλλο».  Με λίγα λογία οι πράξεις μας και μόνο, καθορίζουν αυτό που είμαστε!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i1.wp.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Παρά πέντε: 3 λόγοι που το λατρέψαμε!