Loading

Παιδιά, το σύμβολο της αιώνιας αγάπης

Τα παιδιά γεννιούνται και είναι πλασμένα για να προσφέρουν στους ανθρώπους αγνή και ανιδιοτελή αγάπη.  Μια αγκαλιά είναι αρκετή για να μας φτιάξουν την διάθεση το ίδιο λεπτό και ένα χαμόγελο για να ξεχάσουμε ό,τι πρόβληματα και σκοτούρες αντιμετωπίζουμε.  Άραγε ο κόσμος μας θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τα παιδιά στις ζωές μας;

Έχουν τον δικό τους μοναδικό και τρυφερό τρόπο να μας λένε ‘’Σ’αγαπώ’’! Μια πράξη, ένα χάδι, μια αγκαλιά είναι αρκετά για να μας χαρίσουν όμορφες και συγκινητικές στιγμές που θα μας συντροφεύουν για μια ολόκληρη ζωή. 

additudemag.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν με όρους, διακρίσεις, ανταλλάγματα και συμφέροντα.  Ένα παιδί αγαπά χωρίς δισταγμούς και περιορισμούς, δείχνει την αγάπη του μέσα από τις πιο απλές κινήσεις. Μπορεί να το θυμώσεις και το επόμενο λεπτό να έρχεται τρέχοντας στην αγκαλιά σου και να συμπεριφέρεται χωρίς να έχετε τσακωθεί προηγουμένως.  Αν αυτό δεν λέγεται αγάπη τότε τι είναι;

Αν είσαι γονιός ή νηπιαγωγός, τότε γνωρίζεις καλύτερα απ’όλους πόσα συναισθήματα μπορεί να κρύβει μια αγκαλιά από ένα παιδί. Μια αγκαλιά κρύβει αγάπη, τρυφερότητα, στοργή, εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη.  Είναι ένας τρόπος για να δείξει ένα παιδί το πόσο σημαντικοί είμαστε για εκείνο, μια αγκαλιά και ο κόσμος σταματάει!

Πέρα από τις αγκαλιές, αρκετά παιδιά επιλέγουν να δείξουν με άλλο τρόπο την αγάπη τους.  Πολλές φορές θα σου ζητήσουν να κάνετε κάποιες δραστηριότητες μαζί όπως κρυφτό, ζωγραφιές, παιχνίδι ή και βόλτες.  Αν δεν κάνεις κάτι με αγάπη, πολύ πιθανόν το ίδιο το παιδί να μην μάθει τι πάει να πει αγάπη.  Γι’αυτό, λίγες ώρες μαζί με παιδιά σίγουρα βελτιώνουν την σχέση γονιού- παιδιού και νηπιαγωγού- παιδιού.  Γίνε και εσύ παιδί και είναι σίγουρο ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ευχάριστη για εσένα αλλά και για το παιδί. 

Ακόμα και στις πιο κουραστικές και εξαντλητικές μέρες που δεν έχουμε την δύναμη να αφιερώσουμε χρόνο για τα παιδιά μας, μια αγκαλιά και ένα χάδι μας κάνουν να ξεχάσουμε οτιδήποτε μας χαλάει την διάθεση.  Τα παιδιά μας διδάσκουν πολλά και μερικές φορές είμαστε ανίκανοι να τα δούμε.  Ίσως να είναι οι σκοτούρες της καθημερινότητας που μας κάνουν να χάνουμε τις πιο σημαντικές στιγμές μαζί με τα παιδιά μας. 

kadoora.com

Πάντοτε πίστευα ότι ο κόσμος των παιδιών είναι ο πιο όμορφος, ο πιο μαγικός και ο πιο ξεχωριστός.  Στον κόσμο αυτό θα διακρίνεις τα πιο λαμπερά και ανοιξιάτικα χρώματα, δεν χωράνε ψυχρά και λυπημένα χρώματα.  Ένας κόσμος που μας πλαισιώνει με αισιοδοξία, θετική ενέργεια και δύναμη.  Τελικά, διδάσκουμε εμείς στα παιδιά ή αυτά εμάς τους ίδιους;

Στο τέλος της ημέρας, ο βασικός μας στόχος είναι να πλάσουμε παιδιά ικανά να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής τους με πείσμα, αγάπη, γενναιότητα και δύναμη.  Το σημαντικό είναι να δώσουμε τα εφόδια έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν πίστη και ελπίδα για το μέλλον και να θυμάστε ότι.. Η ωραιότερη αγάπη, είναι η αγάπη των παιδιών!

Πάντα θαύμαζα τα παιδιά, όχι για την μικρή ηλικία τους, αλλά για την αγνή και αθώα ψυχή τους.  Να είσαι ο καθοδηγητής τους γιατί τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παράδειγμα των άλλων, γι’αυτό εσύ μπορείς να γίνεις ο πιο σπουδαίος εκπαιδευτικός και ο πιο εκθαρρυντικός γονιός.  Το πιο σημαντικό όμως είναι, τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: istockphoto.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Παιδιά, το σύμβολο της αιώνιας αγάπης