Loading

«Ου μπλέξεις»

svg11 Δεκεμβρίου, 2019LovebeezΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Αν μπορούσαμε να μεγαλώσουμε τον αριθμό των εντολών, θα έπρεπε οπωσδήποτε να κατατάσσεται και η «ου μπλέξεις» σε αυτές. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι θα μας έσωζε από πολλές καταστάσεις.

Μιας και δυστυχώς δεν υπάρχει όμως, την επινοήσαμε εμείς για να προβλέψουμε και να περιγράψουμε μια κατάσταση, κυρίως ερωτική αλλά και κυρίως «λάθος». Τώρα βέβαια θα μου πεις τί είναι σωστό και τί λάθος; Αυτό συνήθως θα μπορούν να το αναγνωρίσουν τα δικά σου άτομα, που θα έχουν το τρίτο ρόλο, παρατηρητές, διότι ξέρουν εσένα, τα γούστα και τις επιλογές σου και καθότι εσύ, είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι δεν θα μπορείς να κρίνεις τη κατάσταση σωστά, διότι εσύ θα εμπλέκεσαι σαν πρωταγωνιστής.

Ου μπλέξεις λοιπόν, είτε λόγω ατόμου, είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω διαφορετικών κόσμων.. είτε, είτε, είτε.. Όλα ενοχλούν γιατί βάζουν εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και το «αντικείμενο» του πόθου σου.

Το θέμα είναι ότι, όταν η κατάσταση διαφανεί να εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, τότε ξεκινάς να βιώνεις μια εσωτερική διαμάχη.. των ΠΡΕΠΕΙ και των ΘΕΛΩ σου.

Μπαίνεις στον αυτόματο, ασταμάτητη σκέψη και υπερανάλυση, ξανά και ξανά μέχρι να καταλήξεις πάλι στο ίδιο πόρισμα.. ότι με τίποτα δεν κάνει να μπλέξεις. Τα φιλτράρεις όλα στο μυαλό σου, έτσι ώστε να είσαι σίγουρη ότι σκέφτηκες οποιοδήποτε ενδεχόμενο σενάριο, αλλά τελικά ήταν η πιο σωστή απόφαση να απομακρυνθείς.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως, γεννιέται όταν κατανοήσεις ότι έμπλεξες έτσι και αλλιώς από την πρώτη κιόλας στιγμή που σκίρτησες, όταν διασταυρώθηκαν τα βλεμματά σας, όταν κατάλαβες ότι έχασες τον έλεγχο του εαυτού σου, γιατί μέσα σε δευτερόλεπτα χάθηκες στο βλέμμα του.

Όταν τον κοίταξες και ένιωσες την σπίθα εντελώς ακούσια, τόσο φυσικά και απλά, τότε σκέφτηκες ασυναίσθητα «μπλέξαμε». Γιατί όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο μάτια μου, ένα παιχνίδι εγκεφαλικό, στο οποίο αν καταφέρεις να ερεθίσεις το μυαλό του άλλου, τότε στην πορεία το κορμί σαν μεθυσμένο μόνο να ακολουθήσει μπορεί ..και είναι όμως τόσο νηφάλιο. Αυτό είναι που σε τρελαίνει και περισσότερο, είσαι νηφάλια…

Το μυαλό σου έχασε την πυξίδα του και το προσανατολισμό του μπροστά στα σκοτεινά και όμορφα του μάτια, που συνάμα έκρυβαν στο βάθος τους ένα μυστήριο. Το οποίο εσύ θέλεις τόσο πολύ να λύσεις και να ηρεμήσεις τις φουρτούνες του, αλλά μετά επανέρχεσαι στη πραγματικότητα και διερωτάσαι: «αξίζει;» Αξίζει; Γιατί εσύ πραγματικά το θέλεις..

Ενώ ανέλυσες όλα τα σενάρια, τελευταίο σκέφτηκες και επαναλαμβάνω συνειδητοποίησες ότι είσαι ήδη χαμένη, γιατί ξόφλησες μόλις τον είδες. Κατάφερε μέσα σε δευτερόλεπτα να σε αποπλανήσει και να εξουσιάσει το μυαλό σου, χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις.

Το εγκεφαλικό παιχνίδι, θέλει δυνατούς παίκτες και σπάνια μπορείς να τους εντοπίσεις. Μα αν βρεις έναν από αυτούς και η όλη κατάσταση από την αρχή είναι «λάθος».. τότε πραγματικά σου εύχομαι καλή τύχη γιατί θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα ταλαιπωρηθείς προσπαθώντας να κρατήσεις τα όλα τα σχοινιά στη σωστή ισορροπία και θα διερωτάσαι για τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει το σύμπαν στις πλάτες σου. Μη γελιέσαι, είναι για γυρίζει η θυμησή σου πίσω και να αναγνωρίζεις πώς το έσωσες τελικά. Πώς κατάφερες και βγήκες από τον λαβύρινθο σώα! Όλα για καλό!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    «Ου μπλέξεις»