Loading

Ό,τι εσύ θεωρείς δεδομένο, για άλλον είναι στόχος ζωής!

Τι θεωρείται άραγε δεδομένο; Πόση ασφάλεια μας δημιουργούν οι δεδομένες καταστάσεις; Προκαλούν καθησυχασμό ή αφορμή για κυνήγι περισσότερων;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δεδομένο είναι κάτι σχετικό. Κάτι που για κάποιον θεωρείται δεδομένο για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ένα άπιαστο όνειρο. Οι στόχοι είναι απαραίτητη στην ζωή μας προκειμένου να εξελισσόμαστε και να προχωράμε. Μια ζωή χωρίς στόχους φαντάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι που το παρασέρνουν τα κύματα και αυτό βουλιάζει αργά και βασανιστικά στον ωκεανό.

Αρχικά, ένας στόχος για  να υλοποιηθεί πρέπει να είναι ακριβής. Επιβάλλεται σκληρή δουλειά και διαρκή προσπάθεια. Δεν αρκεί απλά να θέλεις κάτι πολύ, αλλά χρειάζεται να έχεις πείσμα και πίστη σε εσένα. Έπειτα ένας στόχος για  να πραγματοποιηθεί χρειάζεται και μία δόση ρεαλισμού. Τα όνειρα να γίνεις δισεκατομμυριούχος και να αποκτήσεις πολλά ακριβά αμάξια,  δυστυχώς αγαπητέ μου αναγνώστη αγγίζουν τον παραλογισμό. Τα όνειρα δεν είναι δυνατόν πάντα να γίνουν στόχοι ζωής…

Και τώρα που νιώθεις πανέτοιμος/η να φτάσεις τους στόχους σου, έχε στο μυαλό σου ότι δεν υπάρχει κάποιο ειδικό ευαγγέλιο το οποίο  μπορείς να ακολουθήσεις για να υπάρχει σίγουρη επιτυχία. Οι περιπτώσεις ανθρώπων που τα παράτησαν στην μέση, που απογοητεύτηκαν, εγκατέλειψαν και ένιωσαν την αδικία είναι αμέτρητες. Αδικία όσον αφορά την γνωστή εσωτερική ερώτηση όλων μας «γιατί αυτός και όχι εγώ». Κι όμως  μπορεί εσένα η ζωή να μη στα έφερε τόσο εύκολα όσο σε κάποιον άλλο, μπορεί η οικογένεια σου να μην είχε τα χρήματα να σε στείλει σε ιδιωτικό και αργότερα για σπουδές στο εξωτερικό,  μπορεί να μην είχες την τύχη με το μέρος σου, εντούτοις μπορείς να καταφέρεις τα ίδια και περισσότερα.

justiceaction.org.au

Να ξεκαθαρίσω ότι  τα άτομα που έχουν κάποιες σταθερές στην ζωή τους και μπορούν πιο εύκολα να πετύχουν κάτι, δε σημαίνει ότι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων ή χρειάζονται τον ανόητο χλευασμό «εσύ τι πρόβλημα έχεις αφού τα βρήκες όλα έτοιμα». Ο καθένας παλεύει για τον ίδιο και φροντίζει οι στόχοι του να μην είναι να φτάσει κάποιον, αλλά να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Από την άλλη, εσύ που βρίσκεσαι σε πλεονεκτικότερη θέση, μην επαναπαύεσαι, δείξε τι αξίζεις και χρησιμοποίησε τις «ευκολίες» σου για να προχωρήσεις παραπάνω.

Δεν πειράζει που δεν είσαι Kylie Jenner ή Cristiano Ronaldo. Φρόντισε όμως  τα πρότυπα που θα έχεις να σου δίνουν το έναυσμα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Όλα ξεκινάνε από εσένα. Βάλε στην άκρη την γκρίνια και την απαισιοδοξία, κοιτά μπροστά  και φτάσε εκεί που θες. Τα θέλω ας μετατραπούν σε μπορώ.

Μπορείς να γίνεις γιατρός, μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο το κόσμο με μικρό budget, μπορείς να χτίσεις την ονειρική οικογένεια για σένα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και το ταξίδι σε περιμένει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: startupanz.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ό,τι εσύ θεωρείς δεδομένο, για άλλον είναι στόχος ζωής!