Loading

«Όταν ήμουν 17 χρονών, ο οργανισμός μου από μόνος του σταματούσε τη λήψη τροφής. Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να φάω τίποτα εκτός από πράσινα σταφύλια!»

Από παιδί, έφηβη πια ήρθαν οι  σωματικές αλλαγές. Μια από αυτές η περίοδος, η οποία ήταν αρκετά επίπονη και έντονη. Ως άτομο που δεν του άρεσαν τα φάρμακα και που πάντα έψαχνε για κάτι εναλλακτικό και φυσικό, έμεινα με τον πόνο, το κλάμα από το πολύ απ΄ τον πόνο και φυσικά την υποστήριξη των γονιών μου και της μεγάλης μου αδερφής. Κρατούσαμε χέρια, κάναμε αγκαλίτσες, βλέπαμε ταινίες αστείες, μου έκαναν αστεία… έτσι για να με κάνουν να νιώσω καλύτερα.

Έπειτα από ένα χρόνο, άρχισα να χρησιμοποιώ καμφόρα για να ζεστάνω την κοιλίτσα μου ούτως ώστε να μην κρυώνω και να μη πονάω περισσότερο από το κρύο. Κάθε φορά που επιχειρούσα να τρώω τις μέρες που έβλεπα περίοδο, οι πόνοι και η δυσφορία χειροτέρευαν. Είχα φτάσει στο σημείο να βλέπω περίοδο και να κάνω εμετούς τόσο από τις τοξίνες που είχα δημιουργήσει όσο κι από τον πόνο. Τα βότανα, τα οποία με βοηθούσαν να νιώσω καλύτερα είναι το χαμομήλι, η μαντζουράνα, η λουίζα και ο βασιλικός. Και ναι, κατανάλωση τσαγιών χειμώνα-καλοκαίρι για να νιώσω καλύτερα.

Όταν ήταν κρύος ο καιρός για να ζεσταθώ και για να νιώσω ανακούφιση ετοίμαζα μια μπουγιότα (θερμοφόρα) με ζεστό νερό και την τοποθετούσα στην πονεμένη περιοχή.  Πραγματικά η ανακούφιση που μου παρείχε ήταν το κάτι άλλο, ένας τόσο απλός και φυσικός τρόπος με τόση δύναμη. Ο οργανισμός όντας κουρασμένος και ταλαιπωρημένος κοιμόταν ευκολότερα. Κάθε φορά που κοιμόμουνα και ξεκουραζόμουνα, ξυπνούσα με λιγότερους πόνους.

Με τσάγια, μπουγιότες (θερμοφόρες), καμφόρα  και ύπνο κατάφερα να αντιμετωπίσω τους πόνους της περιόδου. Στην ηλικία των 13 βρήκα πληροφορίες σχετικά με το συσχετισμό του πόνου αυτού μαζί με το ιχνοστοιχείο μαγνήσιο. Με απλά λόγια αυτό που έλεγε ήταν ότι υπήρχε έλλειψη μαγνησιού στον οργανισμό. Έτσι αγοράσαμε μαγνήσιο και άρχισα να το καταναλώνω, μονο που το έπαιρνα καθημερινά. Πράγματι, ο πόνος είχε ελαττωθεί πολύ περισσότερο, όμως όταν το σταματούσα επανερχόταν.

 Στην ηλικία των 14 έμαθα για τον βιοσυντονισμό και τα μηχανάκια, τα οποία παρέχει. Τα μηχανάκια αυτά έχουν προγράμματα επάνω και ένα από αυτά ήταν η Δυσμηνόρροια (δηλαδή η δύσκολη έμμηνος ρύση). Για να μην πω σε λεπτομέρειες, μπορείτε να το ψάξετε στο διαδίκτυο και να μάθετε πολλά. Είχα φτάσει σε σημείο να πονώ για μόνο 2 μέρες, η μία ήταν πριν να έρθει και η άλλη ήταν πάντα η πρώτη μέρα. Μεγάλη χαρά και ανακούφιση να μπορείς να μην νιώθεις τον πόνο, που πολλές φορές μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος.

Στα 16 μου έκοψα το κρέας και όταν έβλεπα περίοδο δεν είχα δυσφορία, μονάχα μερικούς πόνους και ενοχλήσεις, που χειροτέρευαν όταν έτρωγα ζάχαρη. Όταν ήμουν 17 και 18 χρονών, ο οργανισμός μου από μόνος του σταματούσε τη λήψη τροφής. Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να φάω τίποτα εκτός από πράσινα σταφύλια. (Αυτόματη σταφυλοθεραπεία 😉 ) Αν έτρωγα οτιδήποτε άλλο ο πόνος χειροτέρευε.

Από τότε που άρχισα την ωμοφαγία (στα 18 περίπου) οι λέξεις πόνος και περίοδος δεν σχετίζονται πια. Δεν υπάρχει ούτε πόνος, ούτε εμετοί, ούτε δυσφορίες, παραμόνο το ένστικτο που νιώθει πως κάτι έρχεται προς τα κάτω… κάτι συμβαίνει στην περιοχή… Επίσης αντι 7 μέρες, παίρνει μόνο 5 και  είναι ελαφριά.

Είναι υπέροχο κοπέλες μου να βλέπουμε περίοδο και να είμαστε ελεύθερες από αυτά τα δεινά, τα οποία μας χαλούν  τη διάθεση και την ενέργεια.

Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επίγνωση του οργανισμού μας και να τα παρατηράμε αυτά. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα αυτό. Να ακούτε τα ένστικτά σας και το σώμα σας. Είναι απίστευτο σε τι υγιή δρόμο μπορούν να σας οδηγήσουν.

Αυτή ήταν μια προσωπική εμπειρία του πως το διαχειριζόμουν μέχρι να φτάσω στο σημείο να ανεξαρτητοποιηθώ από τον πόνο. Εύχομαι η κάθε μια από εσάς να βρει και εκείνη το δρόμο της. Αξίζει με τα χίλια να νιώθεις αυτή την ελευθερία, να είσαι ανεξάρτητη, να μπορείς να ακολουθείς το πρόγραμμά σου και να είσαι παραγωγική (Είναι εντάξει αν τύχει κάποιες φορές να μείνουμε σπίτι στα ζεστά μας για 1-2 μέρες. Στο κάτω-κάτω μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστούμε περισσότερο και είναι απολύτως φυσιολογικό.)

Φιλιά και θα τα πούμε ξανά!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    «Όταν ήμουν 17 χρονών, ο οργανισμός μου από μόνος του σταματούσε τη λήψη τροφής. Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να φάω τίποτα εκτός από πράσινα σταφύλια!»