Loading

Οι ταινίες που με έκαναν να κλάψω. (περιέχει spoilers)

Υπάρχουν χιλιάδες συγκινητικές ταινίες εκεί έξω. Σίγουρα δεν μπορούσα να βάλω όλες αυτές που με έκαναν να κλάψω όμως κάποιες από αυτές ετοιμαστείτε να τις γνωρίσετε, αν δεν τις ξέρετε ήδη.

1.The Fault in our stars

https://www.independent.ie/business/article31097895.ece/AUTOCROP/w1240/2015-03-27_bus_8135006_I1.JPG

independent.ie

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 2014, όμως έφτασε το 2020 για να την δω εγώ. Αν και όλοι μου έλεγαν να την δω, εγώ ποτέ δεν έκανα το πρώτο βήμα για να την πλησιάσω. Όσοι έχετε δει την ταινία ξέρετε, ίσως, γιατί δεν ήθελα να την δω. Ο λόγος είναι το τέλος φυσικά, αλλά και πως φτάνουμε εκεί.  

Δύο παιδιά ερωτεύονται, όμως και τα δύο είναι βαριά άρρωστα. Η όλη τους κατάσταση, όμως, δεν τα εμποδίζει από τα να περάσουν μαζί όμορφες στιγμές. Δυστυχώς, η σχέση τους αυτή θα διακοπεί όταν το ένα από τα δύο παιδιά πεθάνει. Φανταστείτε την ψυχολογική μου κατάσταση όταν είδα αυτή την εξέλιξη. Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να κρατηθεί και να μην κλάψει. 

2.Love Rosie

moviesltd.gr

Και αυτή η ταινία βγήκε το 2014, όμως εγώ την είδα λίγα χρόνια αργότερα.  Η ιστορία ξεκινάει με δύο παιδιά τα οποία είναι φίλοι από μικρά. Όμως η ζωή, τους χωρίζει για κάποια χρόνια όταν η Rosie μένει έγκυος και ο Alex γίνεται δεκτός στο πανεπιστήμιο. Παρόλα αυτά η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον είναι δυνατή και σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη για την Rosie.

Η Rosie αρχίζει να συνειδητοποιεί τα συναισθήματά της για τον Alex την στιγμή που εκείνος έχει σχέση και μάλιστα ετοιμάζεται να παντρευτεί. Μέχρι και λίγο πριν το τέλος φαίνεται πως το ζευγάρι δεν θα καταλήξει μαζί, παρόλο που και οι δύο νιώθουν έντονα συναισθήματα για τον άλλον. Η τελευταία σκηνή όμως, ανατρέπει όλα αυτά τα οποία νομίζαμε. Είναι πανέμορφο τέτοιοι έρωτες να πραγματοποιούνται έστω και αργά.

3.Interstellar

filmboy.gr

Και πάμε τώρα σε μια ταινία που παρόλο που δεν είναι ρομαντική, το τέλος της, αλλά και ενδιάμεσες σκηνές με έκαναν να κλάψω. Το Interstellar είναι μια παραγωγή του 2014, την οποία εγώ είδα το 2019. Αφορά έναν πατέρα ο οποίος αναλαμβάνει μια αποστολή στο διάστημα, με αποτέλεσμα να αφήσει τα δύο του παιδιά μόνα τους στη γη η οποία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. 

Αν και η περιπέτεια και το επιστημονικό στοιχείο είναι έντονο, το συναισθηματικό στοιχείο δεν λείπει, κάνοντας την ταινία συγκινητική σε κάποια σημεία. Το τελειωτικό χτύπημα μου το έδωσε το τέλος όπου ο πατέρας συνάντησε μετά από χρόνια την κόρη του, η οποία λόγω της διαφορετικής ροής του χρόνου από την γη στο διάστημα, ήταν μεγαλύτερη από τον πατέρα της και έτοιμη να πεθάνει εξαιτίας γηρατειών. 

4.A Star Is Born

smassingculture.gr

Και ποιος να φανταζόταν ότι η Lady Gaga είχε τέτοιο υποκριτικό ταλέντο. Ο ρόλος της Ally της ταίριαξε απόλυτα σε αυτή την ταινία. Η ταινία αυτή προβλήθηκε το 2018 και μαζί με όλους τους υπόλοιπους τότε την είχα δει και εγώ.  

Η ιστορία θα έλεγα είναι αρκετά τραγική, αφού οι δύο πρωταγωνιστές που ταιριάζουν τόσο πολύ στο τέλος δεν βρίσκουν την χαρά που τους αξίζει. Μετά την πρώτη γνωριμία του ζευγαριού, υπάρχει αμέσως μια χημεία μεταξύ του. Ο Jackson  και η Ally δεν αργούν να γίνουν ζευγάρι και έπειτα να παντρευτούν, όμως ο αλκοολισμός του Jackson δεν αφήνει αυτή την σχέση εξελιχθεί. Το τέλος είναι τραγικό, αφού ένας από τους δύο φεύγει από την ζωή, αφήνοντας όλους εμάς που την έχουμε δει με δάκρυα στα μάτια. 

5.Me Before You

freecinema.gr

Άλλη μια ταινία που πολλοί  μου έλεγαν να την δω όμως δεν ήθελα να δω με τίποτα. Όχι γιατί πίστευα πως δεν θα μου αρέσει αλλά γιατί ήξερα πως θα με κάνει κλάψω. Η ταινία αυτή βγήκε το 2016 και παρόλα αυτά με έπεισαν και την είδα το 2020. Αν και στο περίπου ήξερα από πριν γινόταν κανείς δεν με προετοίμασε για το τέλος.  

Η ιστορία έχει ως εξής: ένας άντρας είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν μπορεί να κουνήσει ούτε κεφάλι, ούτε χέρια, ούτε πόδια. Η οικογένεια του προσλαμβάνει μια ιδιαίτερη κοπέλα για να τον φροντίσει. Μέσα από αυτό προκύπτει ο έρωτας αυτών των δύο. Ένας έρωτας που δύσκολα θα μπορούσε θα εκπληρωθεί. Ο άντρας, ήδη πριν γνωρίσει των έρωτα της ζωής του, είχε πάρει μια απόφαση την οποία εκπληρώνει στο τέλος, αφήνοντας την νεαρή πρωταγωνίστρια μόνη και εμάς με κλάματα. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι ταινίες που με έκαναν να κλάψω. (περιέχει spoilers)