Loading

Οι καλύτεροι απολογισμοί γίνονται σε καράβια, αεροπλάνα, τρένα.

Και με το τέλος κάθε εποχής, έρχεται μία νέα εποχή, ένα νέο ξεκίνημα, μία καινούργια αρχή. Αφήνεις πίσω τις αναμνήσεις, τις στιγμές, τα ποτά και τα ξενύχτια, γνωριμίες, ανέμελες νύχτες κάτω από το φεγγάρι με τα αστέρια να λούζουν την άμμο, και εσύ αγκαλιά με μια μπύρα και την παρέα σου να αναπολείς τα παλιά μέχρι να καούν όλα τα ξύλα της φωτιάς που έχετε ανάψει. Η ώρα του αποχαιρετισμού έφτασε. Οικογένεια, φίλοι, σχέσεις μένουν πίσω, κλείνοντας την εξώπορτα και περνώντας το κατώφλι του σπιτιού σου. Η στιγμή αυτή είναι η καλύτερη για τα δικά σου ξεκαθαρίσματα αλλά και τους εσωτερικούς σου απολογισμούς. Καταλαβαίνεις ποιος σου λείπει, βλέπεις ποιος σου λείπει, μαθαίνεις ποιος σε έχασε και συνειδητοποιείς σε ποιον θες να επιστρέψεις. Και εκεί τελειώνουν όλα. Μένεις με όσους θες και όσους χρειάζεται. Κάνεις την «εκκαθάριση» σου. Εκπτώσεις δεν δεχόμαστε. Ή όλα ή τίποτα.

Μακριά από όλους κι από όλα, εκτιμάς στιγμές και πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούσες δεδομένα και δευτερεύοντα και αναζητάς αυτά που θα σου είναι πλήρως απαραίτητα και θα καλύψουν όλα τα κενά που έχει αφήσει η «εκκαθάρισή» σου. Ό,τι φεύγει, είναι για να έρθει κάτι καλύτερο. ΚΑΝΟΝΑΣ! Κάθε μέρα και ενώ οι σκέψεις πλημμυρίζουν συνεχώς το μυαλό σου ενώ χουχουλιάζεις στον καναπέ σου παρέα με ένα φλυτζάνι καφέ ο οποίος εδώ και μέρες έχει γίνει ο καλύτερός σου φίλος, μετανιώνεις όλο και περισσότερο, όχι τόσο γι΄αυτά που έκανες αλλά γι΄αυτά που ούτε έκανες, αλλά ούτε είπες. Σε καίνε, σε ενοχλούν. Τα γιατί απανωτά, κατακλύζουν το μυαλό σου. Αλλά έπρεπε να γίνει αυτό κάποτε. Για να δεις τελικά ποιος είναι εκεί για σένα.  

Και κάπου εδώ έρχεται η στιγμή να επανορθώσεις αλλά και να διορθώσεις όσα άφησες πίσω. Να αναπληρώσεις χαμένες στιγμές, αλλά και να κάνεις όσα μετάνιωσες που δεν έκανες. Ευχήσου και τα καλύτερα σε αυτούς που φεύγοντας δεν σε αναζήτησαν, και δεν μπήκαν καν στον κόπο να σου πουν το τυπικό και ανθρώπινο «Αντίο». Καλή καρδιά. Μπορεί απλά στην τελική να έπρεπε να γίνει αυτό γιατί απλούστατα αξίζεις πολλά παραπάνω από το «Αντίο» τους. Ωστόσο, υπάρχει και η πλευρά που θα εκτιμήσει την αξία σου όταν εσύ είσαι ήδη πολλά χιλιόμετρα μακριά. Και τότε πολύ απλά από δεδομένο, γίνεσαι ζητούμενο.

Κι αφού όμως δεν εκτίμησαν την παρουσία σου τώρα είναι ο καιρός να εκτιμήσουν την απουσία σου και να καταλάβουν πόσο σημαντικό και αναντικατάστατο άτομο είσαι. Και βάση όλων των παραπάνω «περιπτώσεων» απολογισμού. Το τίμημα ή αλλιώς η απόφαση που θα πάρεις και θα είναι καθοριστική, εξαρτάται μόνο από εσένα. Η καλύτερη λύση είναι ο συμβιβασμός καρδιάς και μυαλού. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο εφόσον υπάρχουν τα πρέπει και τα μη. Όλα είναι στο χέρι σου. Σκέψου. Κρίνε. Πράξε. Για το καλύτερό σου. Και να θυμάσαι πάντα πως, Ο,ΤΙ ΕΦΥΓΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!

pinterest.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: studentlifenetwork.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι καλύτεροι απολογισμοί γίνονται σε καράβια, αεροπλάνα, τρένα.