Loading

Οι φίλοι που έγιναν οικογένεια

Είναι μερικοί άνθρωποι οι οποίοι είναι το σταθερό στοιχείο της ζωής μας. Πάντα δίπλα μας, στα εύκολα, και ειδικά στα δύσκολα. Μπορεί να είναι το άτομο που γνωρίζεις από την πρώτη σου μέρα στο δημοτικό ή ένα άτομο που γνώρισες αναπάντεχα και έδεσες μαζί του από την πρώτη στιγμή. Με τα άτομα αυτά δένεσαι ανεξήγητα και χωρίς κόπο. Έχουν γίνει οικογένεια όταν πλέον φωνάζουν τους γονείς σου με το μικρό τους, έρχονται σπίτι σου απροειδοποίητα και ενώ εσύ λείπεις για να πιούν καφέ με τη μαμά σου, ξέρουν το σόι σου απ’ έξω κι ανακατωτά, θυμούνται την εγχείρηση που είχες κάνει στις αμυγδαλείς σου όταν ήσουν 7 χρονών και σε κοροϊδεύουν (εάν δεν βρίσκονταν φυσικά εκεί μαζί σου), και πάντα έχουν μια θέση στο τραπέζι, στον καναπέ και το κρεβάτι σου.

news.gr

Είναι αυτοί όπου δεν θέλουμε ποτέ να φύγουν από δίπλα μας, ό,τι ώρα και στιγμή τους χρειαστούμε. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! (μπορείς να το πεις και ένστικτο ή έστω έκτη αίσθηση). ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΥΤΟΜΑΤΑ! (ξέρεις αυτούς τους κώδικες επικοινωνίας που μόνο εσείς γνωρίζετε).  Αυτοί που σου δίνουν τις καλύτερες και πιο σωστές συμβουλές, που ενώ εσύ σπάνια έως και ποτέ θα τηρήσεις! Και στην περίπτωση που δεν θα τους ακούσεις, έχουν έτοιμο το σχέδιο διάσωσής σου!

Μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά, αλλά είναι τόσο δίπλα σου! Καταλαβαίνεις πως έχουν περάσει από το επίπεδο της φιλίας σ ’αυτό της οικογένειας όταν βρίζεστε κατάμουτρα χωρίς δεύτερη σκέψη, συγχωράτε ο ένας την αγένεια του άλλου, την περιστασιακή εξαφάνιση που συμβαίνει κατά καιρούς αλλά κυρίως τις ηλίθιες επιλογές που κάνετε. Τηλεφωνήματα στις 2 το πρωί, είτε νηφάλιοι, είτε μεθυσμένοι, κλάματα, γέλια, χαρές, λύπες, άγχη, δυσκολίες, πανηγυρισμούς, φόβους, επιθυμίες, όνειρα, στόχους, ανασφάλειες.

Όπως και τα αδέλφια μας, έτσι κι αυτούς κατά διαστήματα θέλουμε να τους σκοτώσουμε με τα ίδια μας τα χέρια, αλλά και να τους πνίξουμε στις αγκαλιές από υπερβολική αγάπη. Είναι ο αυστηρότερος κριτής μας, αυτός που θα κρίνει το λάθος σου χωρίς να φοβηθεί, είναι αντικειμενικός και ευθύς, δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά αλλά αντιθέτως θα σε επαναφέρει στην πραγματικότητα και θα σε ξυπνήσει από το όνειρο στο οποίο ζεις. Με αυτούς θα πορευθείτε στη μετέπειτα ζωή σας, όταν μεγαλώσετε, κάνετε οικογένεια, παιδιά. Και πολύ πιθανό η σχέση αυτή να τριτώσει, πάντα με την καλή έννοια και να μετατραπεί σε φιλία-οικογένεια-κουμπαριά. Να τους αγαπάτε και να τους προσέχετε, γιατί δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί σαν εσάς!

ilovemommy.com.cy

Αφιερωμένο στις αγαπημένες μου φίλες,

Ε. Λιμνιώτη (Λίβερπουλ-Θεσσαλονίκη-2402,52 Km)

Π. Καούλλα (Λίβερπουλ-Αθήνα-2665,04 Km)


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: enallaktikidrasi.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι φίλοι που έγιναν οικογένεια