Loading

Οι εκπλήξεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε τον έλεγχο…

svg19 Δεκεμβρίου, 2022Bee freeΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Καλώς ή κακώς, τον έλεγχο δεν τον έχουμε πάντα.

Αν και στην εποχή μας οι πλείστοι κινούνται βάση προγραμμάτων, «καλά σχεδιασμένων καθημερινοτήτων», κάποιες φορές κάτι μας αναγκάζει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να βγούμε από τα όρια μας, να αλλάξουμε κατεύθυνση, μην πω ότι χρειαστεί να προσδιορίσουμε από το μηδέν  τα πάντα στη ζωή μας, σαν να κάναμε ένα πλήρες restart.

Βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσδιόρισα αν αυτές οι εκπλήξεις είναι αρνητικού περιεχομένου ή θετικού. Θα το αφήσω στο αόριστο, στο γενικό, για να καλύψω -σχεδόν- όσες πιο πολλές πλευρές μπορώ. Ο καθένας ας βάλει την φαντασία του να δημιουργήσει σκέψεις που τον αφορούν περί του πιο πάνω περιεχομένου.

Οι εκπλήξεις λοιπόν, μας δείχνουν σχεδόν πάντα ότι δεν έχουμε και πολύ τον έλεγχο. Τώρα γιατί η ανθρωπότητα νομίζει ότι τον έχει ενώ δεν ισχύει αυτό ξεκάθαρα, δεν ξέρω. Εκεί όπου όλα κυλούν ομαλά ή εκεί που όλα κυλούν όσο πιο τραγικά από ποτέ,  έρχεται κάτι ξαφνικό, κάτι εντελώς αναπάντεχο που φυσικά δεν το περιμένεις. Η έκπληξη εννοείτε. Κατά πόσο θα σε επηρεάσει στη ζωή σου εξαρτάται εν μέρει ναι από εσένα αλλά και από την φύση της έκπληξης, του γεγονότος.  Μια ξαφνική είδηση θα σε κάνει να χαρείς, να κλάψεις, να θυμώσεις, να απογοητευτείς… και φυσικά να σου υπενθυμίσει πλαγίως ότι δεν μπορείς πάντα να τα καθοδηγείς όλα με βάση προγράμματος.

sharethis.com

Αυτές οι μικρές ή μεγάλες «παρασπονδίες» εν ονόματι εκπλήξεις που μας εκτροχιάζουν, μας  ωθούν να δούμε τα όρια μας, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και μέχρι τι μπορούμε να πράξουμε.  Χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να το περιμένουμε,  μπαίνουμε σε μια διαδικασία εντοπισμού του εαυτού μας – αν μπορώ να το θέσω έτσι – με την λογική του ότι ο τρόπος αντίδρασης μας σε κάτι απρόσμενο, φανερώνει πτυχές από  τα αντανακλαστικά μας, τον τρόπο που χειριζόμαστε τους εξωτερικούς παράγοντες που «εισβάλλουν» στην ρουτίνα μας και άλλα τόσα πολλά περί της διαχείρισης  της ψυχραιμίας μας.

Σε περίπτωση που οι εκπλήξεις είναι ωραίες, ευχάριστες, τότε φροντίστε να τις χαρείτε όσο πιο πολύ μπορείτε.

Εάν από την άλλη είναι δυσάρεστες, τότε απλά υπομονή και ψυχραιμία. Σιγά- σιγά όλα λύνονται και φτάνουν εκεί που πρέπει.

Η αξία του ελέγχου είναι πολύτιμη.  Εξ’ ου και όλοι -σχεδόν- θέλουν να βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις. Για να μην μπορεί κανείς να τους ανατρέψει, να έχουν αυτοί το πάνω χέρι. Και για να μην πω ότι έτσι θα βρίσκονται αυτοί οι εξουσιαστές σε ευνοϊκή θέση, να έχουν την δυνατότητα να ανατρέπουν αυτοί τους άλλους. Που κολλάει αυτό με τις εκπλήξεις όμως;

Ευτυχώς ή δυστυχώς είτε έχεις εξουσία είτε όχι,  αν κάτι έρχεται με φόρα για να σε εκπλήξει, τότε προετοιμάσου κατάλληλα γιατί η εξουσία δεν σε σώζει. Αποδέξου ότι νικήθηκες από το απρόσμενο και ζήσε την εμπειρία στο έπακρο, παίρνοντας τα κατάλληλα μαθήματα, αποκτώντας εμπειρίες και φυσικά να κρατήσεις το καλύτερο από όλο.  Μην σκοτίζεσαι με τα αρνητικά, η ζωή είναι μικρή για να την γεμίζεις με τοξικότητα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: allbusiness.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι εκπλήξεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε τον έλεγχο…