Loading

Οι 6 καλύτεροι γιατροί!

Οι 6 καλύτεροι γιατροί μας βοηθούν καθημερινά να μην χρειαστούμε ποτέ τους πραγματικούς γιατρούς.  Είναι οι γιατροί – συνήθειες που όταν τους βάλουμε στη ζωή μας νιώθουμε καλύτερα, είμαστε καλύτερα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυναμώνει!  Έχουμε περισσότερη ενέργεια και όρεξη και απολαμβάνουμε τη κάθε μέρα μας στο εκατό τοις εκατό.

Πάμε να τους γνωρίσουμε λοιπόν!

1.Ήλιος

Μια σωστή δόση ηλιοφάνειας μας κάνει να είμαστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Η σύνθεση της βιταμίνης D που προέρχεται από τον ήλιο είναι αναγκαία για τον άνθρωπο και προστατεύει τα οστά, τα αιμοσφαίρια και το ανοσοποιητικό. 

Το φως του ήλιου μπορεί να μας προστατεύσει από παχυσαρκία, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και άσθμα.  Τέλος, ενισχύει τη λίμπιντο και συντείνει στη μακροζωία!

2.Γυμναστική

Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι η σωματική άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη στη σωματική αλλά και στη ψυχική υγεία. Σωματική άσκηση μπορεί να είναι το κολύμπι, το τρέξιμο, οι πολεμικές τέχνες, το γιόγκα, ο χορός και οτιδήποτε άλλο κάνει τους μύες μας να λειτουργούν και το σώμα μας να καίει θερμίδες.

Κάποια από τα οφέλη της γυμναστικής λοιπόν είναι ότι βοηθάει το μεταβολισμό, βελτιώνει τη καρδιαγγειακή υγεία, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα,  μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, δυναμώνει τα οστά, βοηθάει στη ψυχική υγεία και τέλος, βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και τη ποιότητα ζωής του ατόμου!

3.Νερό

Το νερό είναι αδιαμφισβήτητα πηγή ζωής και ευεξίας!  Είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την υγεία μας.  Αν αρχίσεις να πίνεις καθημερινά όσο νερό χρειάζεται θα δείς πολλά και διαφορετικά οφέλη. 

Κάποια από αυτά είναι: βελτιωμένες αθλητικές επιδόσεις, καλύτερη συγκέντρωση, λιγότερες ημικρανίες, μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης πετρών στα νεφρά, αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ευκολότερο αδυνάτισμα και λαμπερό δέρμα!

4.Διατροφή

Η ισορροπημένη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υγιεινή διατροφή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος ώστε να είμαστε υγιείς. Δίνει ενέργεια και βοηθά στη καλύτερη συγκέντρωση. Λόγω τον θρεπτικών συστατικών τα σωματικά αλλά και τα ψυχικά τραύματα επουλώνονται πιο εύκολα. 

Ο κίνδυνος για πολλές ασθένειες μειώνεται και η αυτοπεποίθηση αυξάνεται!  Η υγιεινή διατροφή βοηθά να έχουμε καλύτερο ύπνο και να ξυπνάμε πιο εύκολα το πρωί.  Επίσης, κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές!

5.Ξεκούραση

Ξέρω ότι για πολλούς από εμάς ο χρόνος που έχει μια μέρα δε φτάνει για να κάνουμε όλα αυτά που επιθυμούμε, αλλά η ξεκούραση είναι απαραίτητη και αποτελεί βιολογική ανάγκη! Η ξεκούραση μας κάνει πιο αποτελεσματικούς, μειώνει το στρες και συμβάλλει σε μια πιο υγιή και μακρά ζωή. 

Κάτι που μπορείς να κάνεις μέσα στη μέρα σου ιδιαίτερα αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου: Αφιερώσε λίγα λεπτά καθισμένος ή ξαπλωμένος, κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές ανάσες (εισπνοή από τη μύτη – εκπνοή από το στόμα) χωρίς να σκέφτεσαι ούτε να κάνεις τίποτα! Μείνε για λίγο σε αυτή τη θέση, άνοιξε τα μάτια σου και νιώσε ανανεωμένος και έτοιμος να συνεχίσεις τη μέρα σου!

6.Γέλιο

Το γέλιο είναι μεταδοτικό και φτιάχνει τη δική σου διάθεση αλλά και των γύρω σου.  Αυτό από μόνο του είναι τόσο όμορφο! Το γέλιο είναι ένα “θαυματουργό φάρμακο” ενάντια στο θυμό, την ένταση και γενικά σε οτιδήποτε μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα.Βοηθά να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινότητας, αφού είναι υπεύθυνο για τις ενδορφίνες που παράγει ο εγκέφαλος μας. “Χαμογε-λάμψτε, κάνει καλό!”

Βάλε στη ζωή σου αυτούς τους γιατρούς – συνήθειες και θα με θυμηθείς!  Τα πάντα γύρω σου θα μοιάζουν πιο όμορφα, θα δείς τη ζωή με άλλο μάτι και οι δυσκολίες πλέον θα φαντάζουν πολύ μικρότερες από ότι νόμιζες ότι είναι.  Αγάπα τη ζωή και ζήσε την με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καλή υγεία ισοδυναμεί με τη καλή ζωή και της δίνει νόημα!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: lifestyler.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 6 καλύτεροι γιατροί!