Loading

Οι 5 πιο συναρπαστικές στιγμές του Τομ Χανκς στον κινηματογράφο!

Ο Τομ Χανκς είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς στον κινηματογράφο.Με το πέρασμα του χρόνου έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους καλά. Έγινε γνωστός από την ταινία Big το 1988, όπου υποδύεται ένα παιδί που εύχεται να μεγαλώσει, ρόλος που τον οδήγησε σε υποψηφιότητα Όσκαρ για πρώτη φορά. Από εκεί και έπειτα ακολούθησαν αρκετές ταινίες και παρακάτω θα δούμε 5 συναρπαστικές στιγμές του Τομ Χανκς στην μεγάλη οθόνη.

Philadelphia

https://parade.com/wp-content/uploads/2018/11/TomHanks.jpg

parade.com

Η ταινία Philadelphia είναι από τις πρώτες που μίλησαν σοβαρά για το AIDS και την ομοφυλοφιλία. Ο Τομ Χανκς μεταμορφώνεται σε έναν δικηγόρο που θα ανακαλύψει ότι έχει AIDS.Η εναλλαγή συναισθημάτων με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές θα κορυφώσουν μια απίστευτη ερμηνεία, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η σκηνή με τον καθρέφτη στον δικαστήριο.Για τον ρόλο του ως Άντριου Μπέκετ θα κερδίσει το πρώτο του βραβείο ‘Οσκαρ Α΄ αντρικού ρόλου.

Forrest Gump

https://static.hollywoodreporter.com/sites/default/files/2019/06/forrest_gump-photofest_still_2-h_2019-928x523.jpg

static.hollywoodreporter.com

Ο Φόρεστ Γκαμπείναι ένας από τους πιο αγαπητούς κινηματογραφικούς ήρωες της μεγάλης οθόνης και αυτό αξίζει εξ ολοκλήρου στον Τομ Χανκς.  Αυτή την φορά θα κληθεί να υποδυθεί ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων που μας αφηγείται το επικό ταξίδι του στη ζωή.Θα αντιμετωπίσει σωστά και με μεγάλη ειλικρίνεια τον ρόλο και δικαίως κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Όσκαρ Ά Αντρικού Ρόλου. Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτή είναι η ερμηνεία του που δε θα ξεχαστεί ποτέ!

Green Mile

pressmailing.net

Μπορεί όλοι να θυμούνται την ταινία για τον ρόλο του Μάικλ Ντάνκαν, αλλά και ο Τομ Χανκς είναι καταπληκτικός.  Στον ρόλο ενός δεσμοφύλακα στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στις φυλακές Κολντ Μάουντεν, έχοντας πλέον μεγαλώσει εξιστορεί μια εμπειρία του στις φυλακές.  Για άλλη μια φόρα ο Τομ Χανκς δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, που καταφέρνει μέσα από τον ρόλο του να συγκινήσει.

Saving Private Ryan

https://images02.military.com/sites/default/files/2020-03/Tom-Hanks-in-Saving-Private-Ryan1350.jpg

images02.military.com

Η διάσωση του στρατιώτη Ραιαν είναι η από τις πιο βίαιες και ταυτόχρονα πιο ρεαλιστικές ταινίες που αφορούν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  Αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει, απ’ τις άλλες πολεμικές του είδους, είναι οι συγκλονιστικές και σπαρακτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών.  Ώς λοχαγός, ο αγαπητός Tom Hanks, καταφέρνει για άλλη μια φόρα να ξεπεράσει τα όρια του και να μας συγκλονίσει.  Μια παθιασμένη ερμηνεία που σου μεταφέρνει τον φόβο, την ένταση και τη φρίκη ενός πολέμου.

Cast Away

https://i.pinimg.com/originals/d9/9a/8f/d99a8f337afdbdf2cd7b68670c75d8ab.jpg

i.pinimg.com

Ίσως ο πιο γνωστός ρόλος του Τομ Χανκς.  Υποδύεται τον μοναδικό επιζών από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Χωρίς να έχει τα απαραίτητα θα ξεκινήσει μια προσπάθεια επιβίωσης.  Ο Ναυαγός στηρίζεται εξ ολοκλήρου πάνω στο ταλέντο του ηθοποιού ο οποίος κουβαλάει στις πλάτες του μια ταινία 130’.  Για πολλούς, ο Τομ Χανκς άξιζε για αυτή του την ερμηνεία να λάβει το 3ο του Όσκαρ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η μόνη ταινία που θα σε κάνει να κλάψεις με μια μπάλα του βόλεϊ!

Έχει πρωταγωνιστεί σε πολλές ταινίες και έχει ανταπεξέλθει σε διαφορετικούς ρόλους πράγμα που τον κάνει πετυχημένο στον χώρο του κινηματογράφου.   Κάποιες άλλοι καλοί του ρόλοι είναι στις ταινίες Apollo13, Sully και Captain Phillips. Eπίσης, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι έχει δώσει την φωνή του στον Γούντι στην διάσημη σειρά ταινιών Toy Story.

Αναμφίβολα, ο Τομ Χανκς είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του!

i.pinimg.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cheatsheet.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 5 πιο συναρπαστικές στιγμές του Τομ Χανκς στον κινηματογράφο!