Loading

Οι 5 νόμοι της ζωής.

Αν κάτσουμε και σκεφτούμε τι πραγματικά είναι η ζωή θα δούμε ότι πίσω από αυτή την απλή λέξη βρίσκεται μια πολυεπίπεδη πραγματικότητα που βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Πού γεννήθηκες, ποια κουλτούρα κληρονόμησες, τι μετάλαβες από τους γονείς σου ή πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια και άλλα πολλά. Πώς μπορούμε τότε να βάλουμε όλους αυτούς τους παράγοντες σε μια σειρά έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να μπορούμε να πούμε ότι η ζωή μας βρίσκεται σε μια τάξη; Πράγμα δύσκολο όχι όμως ακατόρθωτο αν καταλάβουμε ότι το κέντρο της ζωής μας αποτελεί ο ΕΑΥΤΟΣ μας. Κανένας μα κανένας άλλος και σε αυτόν πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιους κανόνες.

1. Η μοναδικότητα σου είναι και η δύναμη σου.

Οι τρόποι με τους οποίους χειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο κουνάς τα χέρια σου ή περπατάς είναι μοναδικοί. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνεις όπως το κάνεις εσύ. Αυτή η μοναδικότητα σου αποτελεί και την ταυτότητα σου, αυτή που θα σου δώσει το δικαίωμα εισόδου σε ένα χώρο που ονομάζεται ευτυχία. Αν κάτσεις να σκεφτείς τις στιγμές που ήσουν χαρούμενος θα αντιληφθείς ότι σε αυτές ανήκουν όλες εκείνες στις οποίες κινήσουν και έπραττες χωρίς να σκέφτεσαι πρέπει και μα. Ήσουν ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις για κανένα. Στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν μπορεί να είναι μαζί σου γιατί είσαι όπως είσαι απλά δεν ταιριάζετε.

2. Το μέλλον είναι ένα μυστήριο.

 Και αυτό είναι που το κάνει όμορφο. Όταν σκάβεις για διαμάντια δεν ξέρεις που ακριβώς βρίσκονται απλά συνεχίζεις να σκάβεις μέχρι να τα βρεις. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή μας. Τα λαμπερά και τα θεσπέσια βρίσκονται στο άγνωστο γι’ αυτό πρέπει να το αγκαλιάζουμε και να το εκτιμούμε όχι να το φοβόμαστε. Ένας άνθρωπος που παραμένει μέσα στο comfort zone του παραμένει ακριβώς εκεί. Στάσιμος. Η στασιμότητα λοιπόν αποτελεί κακό αγκάθι για την ψυχική μας υγεία αλλά και για την ζωή μας γενικότερα. Σταμάτα και πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα να πορεύεσαι στο άγνωστο που ονομάζεται ζωή.

pikist.com

3. Όταν πέφτεις μια φορά, να σηκώνεσαι δύο.

Η ζωή είναι μια θάλασσα κάποτε είναι ήρεμη και απολαμβάνεις ένα ήρεμο μπάνιο και κάποτε έχει τις τρικυμίες τις και πρέπει να κολυμπήσεις σκληρά για να επιβιώσεις. Έτσι είναι για όλους ανεξαιρέτως. Το να σκεφτόμαστε συνεχώς τα λάθη που κάναμε ή μια αναποδιά που μας συνέβη δεν μας βοηθά να προχωρήσουμε. Αυτό που μας τραβά προς την σωστή κατεύθυνση είναι οι πράξεις. Γι’ αυτό σταμάτα να μιζεριάζεις, βρες τα πόδια σου και ξεκίνα να περπατάς τον σωστό δρόμο.

4. Να επιλέγεις αυτό που δε θα μετανιώσεις.

Οι επιλογές χωρίζονται σε σωστές/λάθος και σε αυτό που θέλουμε ή όχι. Κάποτε το σωστό και αυτό που θέλουμε συνάδουν οπότε όλα καλός. Όταν έχετε να επιλέξετε μεταξύ αυτού που θέλετε ωστόσο και αυτού που φαινομενικά «πρέπει» να διαλέγετε για αρχή αυτό που θέλετε γιατί αυτό είναι που δεν θα μετανιώσετε ποτέ. Να είστε αυτό που λέμε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας. Όταν αυτό που θέλετε όμως δεν δουλεύει καλό είναι να ακολουθήσουμε και λίγο το σωστό. Παν μέτρο άριστο!

5. Τίποτα δεν είναι βέβαιο!

Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ τίποτα δεν είναι βέβαιο. Ακόμα και το ότι ξυπνάμε κάθε πρωί είναι δώρο. Μπορεί να ακούγεται μακάβριο αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Κάποια μέρα θα πεθάνουμε. Είτε σύντομα είτε πιο αργά. Αυτό είναι το θέμα όμως. Δουλειά μας δεν είναι να περιμένουμε πότε θα πεθάνουμε, δουλειά μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στο εαυτό μας να ζήσει μα ζωή πλήρη και χαρούμενη. Αυτό είναι και που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί. Δεν ζούμε μια φορά, ζούμε κάθε μέρα. Μια φορά πεθαίνουμε! Γι’ αυτό σταματάτε να δημιουργείτε προσδοκίες για το μέλλον και ζείτε κάθε μέρα σαν μια ξεχωριστή ευκαιρία.

bizj.us


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: timelessinfinitelight.com

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι ο Φώτης Κυριάκου, εργάζομαι στον τομέα της υγείας. Είμαι overthinker μέχρι αηδίας, τελειομανής, κάποιοι με λένε και αστείο. Τον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι και αναλύω διάφορες φιλοσοφικές σαχλαμάρες. Κάποτε τις γράφω και κάτω.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 5 νόμοι της ζωής.