Loading

Οι 5 αγαπημένες μου ξένες σειρές.

Όλοι μας έχουμε κάποιες σειρές οι οποίες έχουν μια ξεχωριστή θέση μέσα μας. Τόσες σειρές εκεί έξω, όμως λίγες εκείνες που θα βλέπαμε ξανά και ξανά. Ήρθε η ώρα να σας πω τις αγαπημένες μου 5 σειρές (μόνο πέντε σειρές μπόρεσα να βάλω σε σειρά, μετά επικρατεί ένα χάος).

5. The haunting of bly manor (Οι δαίμονες της έπαυλης Μπλάι)

monopoli.gr

  Ο τίτλος του έργου δίνει την ιδέα ότι η σειρά αυτή θα είναι τρομακτική και αλήθεια έτσι είναι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το στοιχείο που υπάρχει στην σειρά αυτή. Εκτός από τα jump scares η σειρά αυτή έχει μεγάλη ιστορία από πίσω που οι περισσότερες τρομακτικές σειρές ή ταινίες δεν έχουν. Το καθετί που γίνεται εξηγείται με ένα τρόπο μοναδικό που δεν μπορείς παρά να μείνεις έκπληκτος κάθε φορά που ανακαλύπτεται κάτι. Ένα άλλο στοιχείο που δεν περίμενα να δω σε μια τρομακτική σειρά είναι η συγκίνηση που δίνει. Τουλάχιστον εγώ στο τελευταίο επεισόδιο κάθε φορά κλαίω. 

Η σειρά έχει να κάνει με μια γκουβερνάντα που μετά από ένα τραγικό συμβάν αφήνει την χώρα της και πάει στο Λονδίνο να βρει δουλειά. Εκεί προσλαμβάνεται ως νταντά δύο παιδιών που έχουν χάσει τους γονείς τους. Από την πρώτη στιγμή μπορεί κανείς να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με την έπαυλη, αφού η ίδια κρύβει πολλά μυστικά τα οποία έπειτα από λίγο καιρό αποκαλύπτονται στην νταντά. Οι δαίμονες της έπαυλης βρίσκουν τον τρόπο να την μπλέξουν σε ένα σχέδιο από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει τόσο εύκολα. 

4. My name

hospicionerd.com.br

To “My name” είναι η δεύτερη κορεάτικη σειρά που είδα ποτέ αλλά η πρώτη που μου άρεσε τόσο ώστε να κατακτήσει την 4η θέση στις προτιμήσεις μου. Αυτό το έργο με σημάδεψε τόσο πολύ που για τις επόμενες μέρες δεν μπορούσε να σκεφτώ τίποτα άλλο πέρα από όλα αυτά που είδα.   

Η σειρά αυτή έχει να κάνει με μια κοπέλα, της οποίας ο πατέρας σκοτώνεται ξαφνικά ύστερα από την εμπλοκή του με την μαφία. Εκείνη γεμάτη θλίψη βρίσκει παρηγοριά σε ένα μαφιόζο φίλο του πατέρα της ο οποίος της αποκαλύπτει τον δολοφόνο του. Μαζί φτιάχνουν ένα σχέδιο ώστε εκείνη να καταφέρει να σκοτώσει τον δολοφόνο και να πάρει εκδίκηση. Στην πορεία όμως αλλάζουν πολλά, συμβαίνουν πολλά με την πρωταγωνίστρια να καλείται να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα. Στο φινάλε ο χαρακτήρας φτάνει στα όρια της με αποτέλεσμα να μην την σταματάει κανείς από το να καταφέρει αυτό που θέλει. Ένα είναι σίγουρο με αυτή την σειρά. Το κλάμα. 

3. Vikings

protothema.gr

Τι να πει κανείς γι’ αυτή την σειρά; Μπορεί να την έχω δει και 5 φορές από το 2019 που την ξεκίνησα και σίγουρα θα την ξανά έβλεπα. Δύο είναι τα συναισθήματα που μου προκαλεί πολύ έντονα αυτή η σειρά: θυμό, λόγω των γεγονότων που γίνονται κάποιες φορές και λύπη. Είναι σημαντικό μια σειρά να έχει τόση δύναμη ώστε να σου προκαλεί αυτά τα συναισθήματα.  

  Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας του ότι έχει 6 σεζόν δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά γιατί από επεισόδιο σε επεισόδιο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανενός η ζωή δεν είναι δεδομένη σε αυτό το έργο και πραγματικά καθ’ όλη την διάρκεια του έργου δεν ήξερα τι να περιμένω.  Το στοιχείο που κυριαρχεί πολύ έντονα είναι οι μάχες που παίζουν σε κάθε σεζόν οι οποίες είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Αξίζει 100κάποιος να δει αυτή την σειρά. 

2. The 100  

wikipedia.org

  Άλλη μια σειρά η οποία έχει τόσα καλά στοιχεία και πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για εκείνη. Αν και το τέλος της με απογοήτευση λίγο δεν γίνεται να μην είναι η 2η αγαπημένη μου σειρά. Το στοιχείο που εμένα με εξέπληξε και μου άρεσε πολύ σε αυτή την σειρά ήταν το επιστημονικό κομμάτι αλλά και το ότι δεν έχω μισήσει πιο πολύ πρωταγωνιστικό χαρακτήρα από αυτό του συγκεκριμένου έργου.  

  Η σειρά έχει να κάνει με 100 παιδιά που τα στέλνουν στην γη για να δουν αν είναι βιώσιμη. Η γη πριν χρόνια υποτίθεται ότι είχε καταστραφεί από πυραύλους. Εκείνοι που επέζησαν πήγαν στο διάστημα και περίμεναν μέχρι η γη ανακάμψει από την ραδιενέργεια.  Οι χαρακτήρες περνούν από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε. Η σειρά έχει τόσο καλογραμμένη ιστορία από πίσω που δεν μπορείς παρά να μείνεις έκπληκτος από το πως εξηγούνται κάποια γεγονότα. Το “The 100” θα ήταν μια σειρά που σίγουρα θα πρότεινα σε κάποιον να δει. 

1.The Walking Dead

marca.com

  Και φυσικά θα ήταν αυτή η νούμερο 1 αγαπημένη μου σειρά. Μετά από 11 σεζόν πλέον με έχει πείσει 100% αν και μια φορά την είχα σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοντά στο επεισόδιο 7×1 (οι φανς θα καταλάβουν γιατί). Όπως και το “Vikings” έτσι κι εδώ κανείς δεν είναι ασφαλής. Βέβαια ποιος θα μπορούσε να είναι 100% ασφαλής σε ένα κόσμο γεμάτο ζόμπι; Η αγάπη μου για τα ζόμπι έφερε αυτή την σειρά αμέσως στην 1η θέση.  

Η σειρά αφορά έναν αστυνομικό ο οποίος πέφτει σε κόμμα και ξυπνάει λίγο καιρό αργότερα, όταν ο κόσμος έχει ήδη καταστραφεί από τα ζόμπι. Η έκπληξή του όταν συναντά για πρώτη φορά ένα τέτοιο ον είναι αναμενόμενη. Ο άντρας ξεκινάει ένα ταξίδι το οποίο φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Το μεγαλύτερο μάθημα του έργου είναι ότι ακόμα και σε μια τέτοια κατάσταση όπου ο εχθρός είναι κάτι μεγαλύτερο, οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να πληγώνουν ο ένας τον άλλον. Όποιος έχει υπομονή (11 σεζόν), αξίζει 100% να την δει. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: imdb.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 5 αγαπημένες μου ξένες σειρές.