Loading

Οι 3 καλύτερες τριλογίες ταινιών!

Για να πούμε και τα πράγματα με τους σωστούς όρους, τριλογία ορίζεται μια μεγάλη ταινία χωρισμένη σε τρία μέρη, γιατί αντιλαμβάνεστε δε θα μέναμε στο σινεμά να βλέπουμε 6 ώρες ταινία!  Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 3 καλύτερες τριλογίες ταινιών που έχουμε δει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Νο. 3: Dark Knight

Η τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη  είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες των τελευταίων χρόνων.  Με τον Christopher Nolan στη σκηνοθεσία και βασισμένη στον χαρακτήρα Batman της DC comics, προσφέρει δυνατές σκηνές δράσης.

Το Batman Begins είναι  η καλύτερη origin ιστορία υπερήρωα. Η ταινία εστιάζει στον Bruce Wayne, έναν νεαρό εκατομμυριούχο, που παρατηρεί με οργή και απογοήτευση την παρακμή της αγαπημένης του γενέτειρας Gotham, που τώρα αποτελεί κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος. Έτσι αποφασίζει να δράσει ως Σκοτεινός Ιππότης. 

The Dark Knight είναι για πολλούς η καλύτερη ταινία δράσης που έχει γυριστεί. Ο Τζόκερ του Heath Ledger θα μείνει στην κινηματογραφική ιστορία σαν τον κορυφαίο κακό σε ταινία (κέρδισε και Όσκαρ μετά θάνατον άλλωστε).

Στο τελευταίο μέρος της τριλογίας, The Dark Knight Rises, ο Μπάτμαν έχει εξαφανιστεί για 8 χρόνια και το έγκλημα στην  Gotham έχει μειωθεί αισθητά. Όμως, όλα θα αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη και του Μπέιν, ενός τρομοκράτη, που θα οδηγήσουν στην επιστροφή του Σκοτεινού Ιππότη.

batman-news.com

Νο. 2: The Godfather

Τι να πει κάνεις για αυτή την τριλογία!  Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο τoυ Mario Puzo σε σκηνοθεσία του Francis Ford Coppola, με τις πρώτες δυο μάλιστα να κερδίσουν Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ο Νονός αποτελεί μια από τις καλύτερες γκανγκστερικές ταινίες «and you can’t refuse it».

Ο Νονός έκανε την εμφάνιση του το 1972 και εστιάζει στην οικογένεια Κορλεόνε.  Με καταπληκτικές ερμηνείες από τους Marlo Brando και Al Pacino, ως Vito και Michael Corleone αντίστοιχα, σε συνδυασμό με τη δράση και τις διαμάχες που δημιουργούνται, ο Νονός αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η δεύτερη ταινία εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην οικογένεια Κορλεόνε.  Εστιάζει στον Michael και τη ζωή ως αρχηγός της οικογένειας, καθώς και στα πρώτα βήματα του Vito πριν γίνει ο Νονός.

Η τρίτη ταινία κυκλοφόρησε 16 χρόνια μετά, με τον Michael να προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με την οικογένεια του, έχοντας πλέον απομακρυνθεί από τη μαφία.  Μπορεί να μην είναι σαν τις προηγούμενες, αλλά καταφέρνει να κλείσει όπως πρέπει τον μύθο της οικογένειας Κορλεόνε.

imageproxy.themaven.net

Νο. 1: Lord of the Rings

Αποτελεί κατά τη γνώμη μου την καλύτερη τριλογία ταινιών που έχει κυκλοφορήσει ποτέ και αυτό επειδή αποτελεί μια μεγάλη ταινία χωρισμένη σε τρία μέρη.  Τα γυρίσματα των ταινιών μπορεί και να κράτησαν 10 χρόνια, με την ιστορία να είναι βασισμένη στα best seller βιβλία του J. R. R. Tolkien.

Στην πρώτη ταινία, Fellowship of the ring, ο Φρόντο Μπάγκινς μαζί με την παρέα του και πολεμιστές από όλες τις φυλές της Μέσης Γης, ξεκινάνε ένα επικίνδυνο ταξίδι, με σκοπό να καταστρέψουν το δακτυλίδι του Sauron, όμως θα συναντήσουν πολλές δυσκολίες στον δρόμο τους.

Στο Two Towers, η ομάδα έχει σπάσει και οδεύει σε διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά με κοινό σκοπό.  Οι ιστορίες που διαδραματίζονται κατά την διάρκεια της ταινίας κρατάνε τον θεατή σε αγωνία, με αποκορύφωμα την μάχη του Helm’s Deep, την πιο επική μάχη στην κινηματογραφική ιστορία.

Η ιστορία τελειώνει με τον Return of the King, οι ήρωες συναντιούνται ξανά και ετοιμάζονται για την τελική μάχη, που θα ορίσει την μοίρα του κόσμου.  Με τρομερές σκηνές και αρκετές συγκινήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος, γινόμαστε μάρτυρες μιας καταπληκτικής ταινίας.  Το Return of the King κέρδισε 11 Όσκαρ, συμπεριλαμβανόμενου και της καλύτερης ταινίας.

Η τριλογία του Lord of the Rings θεωρείται δικαίως η καλύτερη που έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη,  με ωραίες σκηνές και κατάπληκτη σκηνοθεσία από τον Peter Jackson, η οποία καθηλώνει κάθε θεατή.

nofilmschool.com

Αξίζει να δείτε και τις τρεις!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: akm-img-a-in.tosshub.com, i.etsystatic.com, images-na.ssl-images-amazon.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Οι 3 καλύτερες τριλογίες ταινιών!