Loading

Όχι! ΔΕΝ μου αρέσει η θάλασσα!!!

Ναι, ναι, ναι… Κύπρος = καλοκαίρι = ήλιος = θάλασσα μπλα, μπλα, μπλα.

Γίνεται από Μάη να μεταφερόμαστε απ’ ευθείας Σεπτέμβρη;

Δηλαδή τι καλό βλέπετε σε μια εποχή που από το πρωί μέχρι τη νύχτα το μόνο που κάμνετε είναι να ΙΔΡΩΝΕΤΕ;

Ξυπνούμε το πρωί και μόλις βγούμε εκτός δωματίου ξεκινούν οι σταγονίτσες ιδρώτα να πέφτουν στο πάτωμα, σαν μόλις να μπήκαμε για περιδιάβαση σε ηφαίστειο. Θέλουμε μπάνιο στις 12:00, στις 16:00, στις 19:00 και στις 21:00.  Εκτός βέβαια αν μείνουμε κλειδωμένοι σπίτι από το πρωί μέχρι τη νύχτα και να απολαμβάνουμε το θαύμα της επιστήμης που ονομάζεται AIR CONDITION.

Willis Haviland Carrier (εννοείται έκαμα το google search) σε ευχαριστούμε!!! ❤️️

Μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες που είναι πιο καυτές κι από πέναλτυ σε τελικό Μουντιάλ, ακούω κάτι χαρωπές φωνούλες να λένε πως κάθε Σαββατοκυρίακο λιάζονται στις παραλίες και τι ωραία που περνούν.

ΚΑΛΑ! Εντάξει!

Σίγουρα έχει αμέτρητους λόγους, αλλά για μένα, πέραν από τη ζέστη, αυτοί είναι που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς να πας θάλασσα:

1. Τα 8km/h που κινείται το αυτοκίνητο στην τρομακτική κίνηση μέχρι να καταφέρεις να είσαι στη θάλασσα που σε περιμένουν οι άλλοι. 

Δηλαδή μόνο το βουνό πάει στον Μωάμεθ; Η θάλασσα εκεί, κυρία, να μας περιμένει μετά από τόση ώρα να πάμε κοντά της;  Ακούω δύο φορές όλη τη δισκογραφία του Πλούταρχου μέχρι να φτάσω εκεί.  Άσε που το πιο κοντινό πάρκινγκ που θα βρεις είναι 3 χωριά μακριά.

2. Τα μωρά χιλιάδων ηλικιών που φωνάζουν γύρω σου. 

Δεν έχω πρόβλημα με τα μωρά. Έχω και φίλους που έχουν μωρά (!).  Αντιθέτως, τα αγαπώ. Αλλά είναι ανάγκη να κλαιν δίπλα μου γιατί δεν τους αγοράζει η μάνα τους το 5ο παγωτό της ημέρας;

3. Τα εκατομμύρια λίτρα λάδι και τα tattoo που βρίσκονται στα γεμάτα πρωτεΐνη.. εμ, μύες.. κορμιά γύρω σου. 

Δηλαδή για μπάνιο ήρθαν ή για τηγάνισμα;  Άσε που στο γυμναστήριο καταφέραμε οι περισσότεροι να χάσουμε μόνο την κάρτα μέλους του γυμναστηρίου.  Είναι ανάγκη να σε βλέπω να μοστράρεις τους κοιλιακούς σου; 

4. Η βρωμιά παντού!

Ως κλασσικοί Κυπραίοι, αν δεν αφήσουμε τουλάχιστον 1 νάιλον σκουπίδια ο καθένας, είναι σαν να μην πήγαμε θάλασσα.  Το αλουμινόχαρτο που το  σαντουιτσούι της μάμμας του μωρού, τα μισοπιωμένα αναψυκτικά, τα εκατομμύρια αποτσίγαρα (παντού είσαστε, παντού!) έχουν την τιμητική τους.

5. Οι αλλεργίες!

ΟΚ, καθαρά προσωπικός “αγαπημένος” λόγος, οι αλλεργίες που έχω στα μάτια με τη σκόνη, την άμμο, το νερό της θάλασσας, τον αέρα, τις φωνές, το Mama στα μεγάφωνα των διπλανών, τους ανθρώπους γενικότερα (γλυκούλης).

Με λίγα λόγια, προτιμώ να μείνω σπίτι μου ή να πάω για καφέ κάπου δροσερά, παρά να περάσω όλα τα πιο πάνω για να βρεθώ στη θάλασσα. 

Χωρίς υπερβολή, αν εξαιρέσω τη μόνο μία φορά που πήγα διακοπές σε παραλιακή περιοχή (σαν τη Χαλκιδική ΔΕΝ ΕΧΕΙ!), είναι μετρημένες στα δάκτυλα οι φορές που πήγα θάλασσα τα τελευταία 10 χρόνια.

Γούστα είναι όμως αυτά!  Αν εσύ προτιμάς να ιδρώνεις για 3 – τουλάχιστον – μήνες, δικό σου πρόβλημα! ?

Πάντως, δε θέλω να είμαι υπερβολικός.  Το καλοκαίρι δεν έχει μόνο όλα αυτά τα αρνητικά.  Έχει και ένα μεγάλο θετικό, που είναι τα γενέθλια μου τον Αύγουστο! Να σας ζήσω!

Καλά μπάνια!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Κωνσταντίνος Παναγιώτου

Αν νομίζεις είμαι σοβαρός, έχασες. Αν νομίζεις είμαι αστείος, πάλι έχασες. Για να καταφέρεις να με γνωρίσεις πραγματικά, πρέπει να με γνωρίσεις σε όλες μου τις όψεις. Αν βέβαια μπορείς να το αντέξεις!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Όχι! ΔΕΝ μου αρέσει η θάλασσα!!!