Loading

Ο σκύλος σου είναι ο πρώτος λόγος για να πιστέψεις στην αληθινή αγάπη.

svg8 Δεκεμβρίου, 2020LovebeezΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Αφιερωμένο σε όλα αυτά τα μικρά πλασματάκια του κόσμου που χαρίζουν απλόχερα αγάπη. Αν και αρχικά σαν άτομο δεν μπορούσα να σκεφτώ την ζωή μου μαζί με ένα σκύλο , έχω να πω πως για όλα αρκεί μια στιγμή για να αλλάξεις ριζικά γνώμη. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λες «δεν μπορείς να ξέρεις για κάτι αν δεν το ζήσεις».

Υπάρχουν τα άτομα εκεί έξω που μπορεί ποτέ τους να μην πίστεψαν σε αυτή την αγάπη. Υπάρχουν άλλα που αρνούνται να πιστέψουν στην αθωότητα τους. Είναι και αυτά που πάλι δεν έχουν άποψη γιατί απλά δεν τους απασχόλησε ποτέ. Υπάρχουμε όμως και εμείς που αν και αρχικά είχαμε άλλη άποψη για τα όμορφα αυτά πλάσματα κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μας αλλάξουν ριζικά όλα όσα πιστεύαμε.

Κι αν μας ρωτήσει κάποιος γιατί να αγαπάμε τόσο πολύ ένα σκύλο αφού έχουμε τόσους ανθρώπους γύρω μας, εμείς θα πούμε ότι αυτός είναι και ο κύριος λόγος που εμείς επιλέγουμε μια ξεχωριστή και αλλιώτικη αγάπη. Ο άνθρωπος έχει απαιτήσεις, παράπονα , πολύ εύκολα μπορεί να σε πληγώσει και να σε κάνει να μετανιώσεις για όλα όσα ένιωσες. Όση αγάπη του δείχνεις τόσο μίσος μπορεί να σου επιστρέψει. Ο σκύλος όμως όχι. Γι’ αυτό και ο ψεύτικος κόσμος των ανθρώπων δεν μοιάζει σε τίποτα με την αγάπη που εμείς έχουμε για το πλασματάκι μας.

Από καθαρά προσωπική εμπειρία, έχω να πω ότι πολύ λίγος καιρός ήταν αρκετός για να αγαπήσω το δικό μου μωρό, την πολυαγαπημένη μου Sundy. Αυτή που δεν θα έδινα σε κανένα για όλα τα λεφτά του κόσμου. Που μου έμαθε ότι μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος με πολύ λίγα υλικά αγαθά. Που πραγματικά με έκανε να πιστέψω πως η αληθινή αγάπη είναι το παν. Ένα πλάσμα που ξαφνικά αποκτά μια αλλιώτικη οικογένεια και που η καθημερινότητα της αλλάζει από τους πρώτους μήνες της ζωής της.

Αγαπά χωρίς ανταλλάγματα !… Το μόνο που ζητά είναι νερό, φαγητό αλλά κυρίως αγάπη και παιχνίδι. Είναι από τα μετρημένα άτομα που γνωρίζεις ότι ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει. Δίπλα σου, εκεί βράχος. Πώς μπορεί κάποιος να μην την αγαπά; Όσο σκληρός και να είναι κάποιος , η αγάπη της μπορεί να κερδίσει κάθε ανθρώπινο εγωισμό. Μπορεί να καταλάβει πότε δεν είσαι στα καλά σου και πότε ίσως να μην έχεις καλή διάθεση. Τα μάτια της είναι τόσο εκφραστικά που σου φτιάχνουν την μέρα. Σε νιώθει οικογένεια της κι αν νιώσει απειλή για δικό της άτομο, θα το προστατέψει.

Ο άνθρωπος που κακοποιεί ή βασανίζει τα ζώα είναι αυτός που ποτέ δεν βρήκε το αληθινό νόημα της ζωής. Η αγάπη για ένα σκύλο είναι πιο δυνατή από αυτή του ανθρώπου.

Σημαντικό είναι όμως να πούμε ότι ένας σκύλος χρειάζεται και φροντίδα εκτός από αρκετή αγάπη. Εάν ποτέ πάρεις την απόφαση να αγκαλιάσεις ένα σκυλάκι, να ξέρεις ότι χρειάζεται και αυτό τη φροντίδα που θα έδινες σε ένα μωρό. Δεν έχει λιγότερες ευθύνες από ένα μωρό. Και αυτό αρρωσταίνει, χρειάζεται μπάνιο, εμβόλια και ιατρική περίθαλψη. Ακόμη, ένα χώρο τόσο όσο να μπορεί να ξεκουράζεται και να κοιμάται δίπλα σου. Α και να ξεκλέβεις και λίγο χρόνο από την μέρα σου για παιχνίδι.

Αυτοί που έχετε ένα σκυλάκι τότε σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης και ζεστασιάς. Μια αγάπη που δεν πεθαίνει ό,τι κι αν συμβεί!

Μπορεί κάποιες φορές να ζεις δύσκολες στιγμές και να μην μπορείς να του δώσεις την κατάλληλη προσοχή. Μην φοβάσαι, δεν θα σε παρεξηγήσει ούτε θα ζητήσει εξηγήσεις. Κοίταξε το στα μάτια για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Είναι το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή. Δεν πειράζει που θα σε ζορίσει, που θα σου κάνει άνω κάτω το σπίτι ή που θα «πειράξει» κάτι δικό σου! Αυτό είναι μια ένδειξη ότι σε αγαπά περισσότερο και ίσως να θέλει να του αφιερώσεις λίγο χρόνο.

Κάποτε ήταν ποτήρι
Βοηθός στις δουλειές του σπιτιού

«Η αγάπη του σκύλου είναι σαν το διαμάντι. Θα το αποκτήσεις μια φορά αλλά θα λάμπει για πάντα … !»

Ο σκύλος λοιπόν είναι πράγματι ο πρώτος λόγος να πιστέψεις στην αληθινή αγάπη..

Εξαιρετικά αφιερωμένο στην Sundy μου <3

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο σκύλος σου είναι ο πρώτος λόγος για να πιστέψεις στην αληθινή αγάπη.