Loading

Ο ρόλος της διαίσθησης και του σωστού timing στην αγάπη.

Η Δήμητρα προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #healthybeez στην #lovebeez και να γράψει το θέμα «Ο ρόλος της διαίσθησης και του σωστού timing στην αγάπη.». Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!


Διαβάζοντας τον τίτλο και γενικά την κατηγορία που μου έτυχε εκτός από άτυχη (αφού ήταν η κατηγορία που δεν ήθελα με τίποτα γι’ αυτό το challenge), ένιωσα ότι δεν ήξερα τι να γράψω. Προειδοποιώ από την αρχή τους ρομαντικούς ότι όσο γλυκός και αν φαίνεται ο τίτλος, το περιεχόμενο δεν θα είναι σίγουρα … νομίζω δηλαδή…

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους απελπισμένους, άπιστους και ταλαιπωρημένους από τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις που βιώνουν ή έχουν βιώσει αναζητώντας αυτή την παραμυθένια αγάπη. Τι κι αν σου έλεγα ότι αυτή την ουτοπική, συναρπαστική αγάπη ίσως να μην την νιώσεις και ποτέ; Διερωτήθηκες ποτέ τι είναι όντως αγάπη και τι είναι αυτό που την κάνει τόσο συναρπαστική; Μην περιμένεις απάντηση, ούτε εγώ έχω ανακαλύψει ακόμη.

Υπάρχουν δεκάδες ρομαντικές ταινίες που παρουσιάζουν τον έρωτα ως ένα συμβάν που παρόλο που εμφανίζεται εντελώς τυχαία και απροσδόκητα, την ίδια στιγμή είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος για να συμβεί. Ταυτόχρονα οι πρωταγωνιστές δεν ξεγελιούνται ποτέ από την διαίσθηση τους και φυσικά η υπόλοιπη ζωή του ζευγαριού είναι στρωμένη από ροδοπέταλα. Ας κατέβουμε όμως λίγο από αυτό το ροζ συννεφάκι και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Αρχικά, η διαίσθηση συγκαταλέγεται μέσα στις αισθήσεις του ανθρώπου. Είναι όμως η μόνη αίσθηση που επηρεάζεται από τα συναισθήματα και όχι από το τι υπάρχει στην πραγματικότητα. Για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται ως εφόδιο την λογική. Ποιος είπε όμως ότι στον έρωτα και στην αγάπη υπάρχει λογική; Ακόμη και αν η διαίσθηση σου προσπαθεί να σε εκλογικεύσει, ο έρωτας που νιώθεις την παραγκωνίζει και σου δημιουργεί στο μυαλό μόνο συναισθήματα απομακρυσμένα από αρνητικές καταστάσεις.

Επίσης λέγεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί μια σχέση είναι το σωστό timing. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην αληθινή μακροχρόνια αγάπη, αλλά μόνο στην πρόσκαιρη που συγχέεται με τον απλό ενθουσιασμό. Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει σωστό timing, μόνο σωστό ταίριασμα ανθρώπων. Πολύ συχνά ακούγεται η φράση «Ήταν το σωστό άτομο, την λάθος στιγμή». Αξίζει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν επιβιώσει αγάπες μέσα από πολέμους, μέσα από αρρώστιες και μέσα από κακουχίες που είχαν συνταράξει την ανθρωπότητα. Υπήρχε εκεί το σωστό timing; Δεν νομίζω.

reader.gr

Θεωρώ πως δεν υπάρχουν κανόνες για να ακολουθήσεις ώστε να βρεις αυτή την αγάπη που πάντοτε αναζητούσες. Δεν πιστεύω ότι παίζει σημαντικό ρόλο η διαίσθηση για το σωστό άτομο, ούτε η κατάλληλη στιγμή να συναντήσεις το άλλο σου μισό. Δεν πιστεύω στον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο αλλά ούτε σε εκείνη την αγάπη που παρουσιάζουν οι ταινίες. 

Σε τι πιστεύω; Η δική μου θεωρία είναι πιο ανθρωποκεντρική και βασίζεται σε όλα τα καθημερινά άτομα που ζουν ανάμεσα μας. Πιστεύω στην αμοιβαία αγάπη που δεν προσπαθεί να βρει κανόνες , δεν αναζητά την μαγεία που υπάρχει στις ταινίες, αλλά την βιώνει κάθε στιγμή που γνωρίζει κάτι καινούργιο για το άλλο άτομο. Πιστεύω στην αγάπη που διατηρείται ακόμη και όταν γνωρίσεις κάθε ελάττωμα του άλλου, στην αγάπη που όταν δεχτεί επίθεση από τις δυσκολίες τις σχέσης δεν θα ενδώσει, αλλά θα γίνει πιο δυνατή…

tomorrownews.gr

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: mycampus.gr

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Φοιτήτρια ψυχολογίας και αρθρογράφος στον ελεύθερο μου χρόνο. Συχνά συνδυάζω τις δυο αυτές ενασχολήσεις μου. Λατρεύω τα έξυπνα αστεία, τα γλυκά και τις σπαζοκεφαλιές. Ωστόσο, το βασικότερο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα θα έλεγα είναι η δημιουργικότητα μου, την οποία ευελπιστώ να ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου…

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο ρόλος της διαίσθησης και του σωστού timing στην αγάπη.