Loading

O παράδεισος για τους Backpackers έχει όνομα και λέγεται Vang Vieng

Η Βανγκ Βιενγκ δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη , ούτε μια πόλη στην οποία μπορείς να φτάσεις εύκολα και ανώδυνα.  Το πιο κοντινό αεροδρόμιο , της πρωτεύουσας Βιεντιάν , βρίσκεται 3 ώρες μακριά με αυτοκίνητο και 5 ώρες με το λεωφορείο .  Εκεί γνώρισα τους πιο σκληροπυρηνικούς backpackers , εκ των οποίων οι περισσότεροι έφτασαν εδώ με κάθε λογής τρόπο πλην του κοντινότερου αεροδρομίου.  Τι είναι αυτό όμως που ωθεί όλους αυτούς τους backpackers να κάνουν τόσα χιλιόμετρα και ώρες για να φτάσουν εκεί??

Η απάντηση μπορεί να διαφέρει ανάλογα το άτομο , το μόνο σίγουρο είναι πως η Βανγκ Βιενγκ δεν αφήνει κανένα νέο παραπονεμένο.  Αρχικά η Βανγκ Βιενγκ έγινε γνωστή λόγω του tubing που μπορείς να κάνεις στο ποτάμι. Στο απόγειο της η πόλη μετρούσε δεκάδες μπάρ κατα μήκος του ποταμού, όπου μπορούσες να σταματήσεις και να πιείς το ποτό σου. Πλέον τα περισσότερα έχουν κλείσει λόγω αρκετών θανάτων. Παρόλα αυτά ακόμη υπάρχουν λίγα μπαρ , τα περισσότερα στο τέλος της διαδρομής του tubing.  Το πιο ωραίο για εμένα είναι το Smile bar, το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι σέρβιρε κρύο καφέ , κάτι που είχα να πιω μέρες…. 

Παρόλα αυτά η Βανγκ Βιενγκ αν και έχει χάσει την παλιά της αίγλη λόγω των δυσάρεστων συμβάντων , δεν έχει χάσει τον τουρισμό της. 

Συνεχίζει να προσελκύει κόσμο και λόγω των drugs free μαγαζιών της.  Υπάρχουν συγκεκριμένα καφέ-εστιατόρια όπου μπορείς να αγοράσεις χόρτο και διάφορα άλλα όπως μανιτάρια (όχι τα κανονικά) και να καπνίσεις – φας εκεί στην καφετέρια.  Υπάρχει ξεχωριστό μενού γι’ αυτά , το Happy menu.  Κάτι όπως τα coffee shops στο  Amsterdam, γι’ αυτό και την αποκαλούν το Άμστερνταμ της Νοτιοανατολικής Ασίας. Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά.  Απαγορεύεται η κατανάλωση τους οπουδήποτε αλλού όπως στο δρόμο ή στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου σου και υπάρχει μυστική αστυνομία με πολιτικά που ελέγχει γι’ αυτό. Το πρόστιμο αν σε τσακώσουν να καπνίζεις χόρτο σε μέρος μη προβλεπόμενο ανέρχεται περίπου στα 500 δολάρια όπως μου είπαν και συμβαίνει αρκετά συχνά. 

Πέρα από τα πιο πάνω που έχω ήδη αναφέρει , η Βανγκ Βιενγκ περιτριγυρίζεται από φύση απαράμιλλης ομορφιάς. Καταπράσινα λιβάδια και βουνά. Σπηλιές ποτάμια και μικρές λίμνες.  Μπορείς να περάσεις αρκετές μέρες εξερευνώντας την περιοχή και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Από tubing και kayak στο ποτάμι μέχρι πεζοπορία και ποδηλασία στο βουνό. Αναμφίβολα το high light των δραστηριοτήτων είναι το hot air balloon την ώρα της ανατολής ή της δύσης του ήλιου. Δυστυχώς την μέρα που είχα κλείσει να πάω έβρεχε και έτσι το έχασα.

Από αυτό το μέρος δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η νυχτερινή ζωή . Με κυρίως κακής  ποιότητας ποτά , προτίμησα μια τοπική Lao Beer και την  τίμησα δεόντως.  Το καλύτερο και πιο διάσημο μπαράκι για το βράδυ είναι το Sakura bar.

Ετοιμάσου για ξεφτιλίκια πάνω στα μπαρ κυρίως από Νοτιοκορεάτες σαν να βλέπεις Άγγλους στην Αγία Νάπα.

Με την πιθανότητα να πετύχεις εδώ κάποιο γνωστό να είναι μικρότερη από το να κερδίσεις το τζόκερ, ίσως αποφασίσεις και εσύ να ξεδώσεις λίγο …. 

Για το τέλος άφησα τον πιο σημαντικό παράγοντα , και δεν είναι άλλος από το κόστος ζωής. Στη Βανγκ Βιενγκ μπορείς να βγάλεις την μέρα σου ακόμη και με 10 ευρώ. Μένοντας σε κάποιο χόστελ , τρώγοντας street food και πίνοντας ντόπια μπύρα.  Με 30 ευρώ μπορείς να μείνεις σε κάποιο guest house , να φας στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης που δεν είναι άλλο από το Baboo tree bar & café  , να κάνεις κάποια από τις δραστηριότητες στο ποτάμι  ή μασάζ και να πιείς αρκετές ντόπιες μπύρες.   

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    O παράδεισος για τους Backpackers έχει όνομα και λέγεται Vang Vieng