Loading

Ο μύθος γύρω από τον George Best!

Τι να πρωτοπείς για αυτό τον άνθρωπο; Ένας ποδοσφαιριστής για να διακριθεί πρέπει να μείνει μακριά από πειρασμούς να συμπεριφέρεται επαγγελματικά και να αποτελεί αθλητή-πρότυπο για αυτούς που τον παρακολουθούν. Ο GeorgeBest όμως δεν ήταν ένας συμβατικός ποδοσφαιριστής. Έσπασε όλα τα καλούπια και αποτέλεσε ένα επαναστάτη στον χώρο του ποδοσφαίρου συνδυάζοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα με την καλοπέραση.

Γεννημένος στην πρωτεύουσα της Βορείου Ιρλανδίας, Μπέλφαστ στις 22 Μαίου 1946. Εντοπίζεται στην ηλικία  των 15 ετών από την Manchester United και κάνει το μεγάλο βήμα. Γίνεται κόκκινος διάβολος και σε ηλικία 17 ετών παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Μονιμοποιείται την επόμενη χρονιά και σε πολύ μικρή ηλικία γίνεται ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Manchester.

Κατακτά το κύπελλο Αγγλίας το 1963, δύο αγγλικά πρωταθλήματα, κυρίως όμως με την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί το 1968 σηκώνοντας μεταξύ άλλων το Κύπελλο Κυπελλούχων με τους “μπέμπηδες” μπαίνει για τα καλά στις καρδιές όλων των φιλάθλων της ομάδας και όχι μόνο αποτελώντας μια πηγή ελπίδας για τον σύλλογο μετά την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958. Ανταμείβεται την ίδια χρονιά με τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς αφήνοντας πίσω τους μεγάλους sir Bobby Charlton και Franz Beckenbauer.

Ήδη σε ηλικία μόλις 22 χρονών φτάνει στην κορυφή. Όλοι έκαναν λόγο για ένα μικρό ντροπαλό αγόρι με μεγάλη προοπτική. Το μυαλό του όμως ήταν αλλού…

“Το 1969 παράτησα το αλκοόλ και τις γυναίκες – ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου.”

Η αγάπη του για το αλκοόλ, ή καλύτερα ο εθισμός του με το ποτό κατάφερε να επισκιάσει το σπουδαίο του ταλέντο. Όπου έβρισκε την ευκαιρία δεν δίσταζε να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Ακόμη και σε ταξίδια με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ακόμη και μπροστά στον φακό αδιαφορώντας για την αντίδραση της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης. Και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αγωνιστική καθίζηση. Είχε όμως ακόμη ένα μεγάλο πάθος…

“I used to go missing a lot… Miss Canada, Miss United Kingdom, Miss World.”

Με την πρώτη του γυναίκα Angie.

Η αδυναμία του στο γυναικείο φύλο αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην πτώση της απόδοσής του. Οι… κατακτήσεις του αποτελούνταν από όμορφες γυναικείες υπάρξεις με μια… αδυναμία στις νικήτριες διαγωνισμών. Η διαρροή ντοκουμέντων που τον έδειχναν περιτριγυρισμένο από πολλές… αιθέριες παρουσίες .Η πρώτη του γυναίκα Angie Best, μοντέλο του διάσημου περιοδικού Playboy.Τυχαίο; Μάλλον όχι! Δεν είχε και σε μεγάλη υπόληψη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είχε πάντα ως γνώμονα να περνάει καλά αυτός βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Έχασε την ζωή του στις 25 Νοεμβρίου 2005 νικημένος από το πάθος του για το ποτό. Όπως και να έχει υπήρξε ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ο οποίος άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην Manchester United. Μάλιστα το άγαλμα του φιγουράρει δίπλα από τα αντίστοιχα των Charlton και Law στον προαύλιο χώρο του Old Trafford. Η πολυτάραχη ζωή του σε συνάρτηση με την σύντομη του καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “What if” στην ιστορία του αθλητισμού. Πόσα ακόμα είχε να δώσει στο ποδόσφαιρο; Πού θα έφτανε αν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΕΗΣ

Είμαι ο Δημήτρης και μαζί μου θα διαβάζετε απόψεις, ιστορίες και εμπειρίες μου μέσα σε ένα κράμα νοσταλγίας, ρομαντισμού και αυθορμητισμού. Θα παρατηρήσετε στα άρθρα μου ότι διατηρώ έντονο το αθλητικό ύφος, λόγω της ιδιαίτερης αγάπης μου για τον αθλητισμό οπότε... καλή σας τύχη!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο μύθος γύρω από τον George Best!