Loading

Ο μαραθώνιος των σειρών!

Και κάπως έτσι την βρίσκουμε, αν όχι όλοι, η πλειοψηφία:

 (χτυπά το τηλέφωνο…………..)

 (απαντάς το………………….)

– Έλα, που είσαι;

– Σπίτι.

– Εννα έρτεις να πάμε Cafe;

– Αθκιάσιν έσιης, βλέπω σειρά!

Και με ένα έντονο ύφος, κλείνεις το τηλέφωνο σάμπως και σου είπαν “έλα θκιάνεψε τον σσιήλο μου, τύλιξε κουπέπια, άπλωσε τραχανά” ή τελοσπάντων άλλες αγγαρείες τέτοιου είδους.

Δυστυχώς έτσι είναι η πραγματικότητα: είμαστε εθισμένοι στις τηλεοπτικές σειρές και με βάση και τη δική μου εμπειρία, αν δεν τελειώσω ολόκληρη τη σειρά σε μια εβδομάδα, φως δε με βλέπει πιο νωρίς.

Παρατηρώντας λοιπόν τον εαυτό μου, καθώς και φίλους, κατάλαβα ότι όλοι μας, έχουμε περάσει από τον μαραθώνιο των σειρών. Ένας εθιστικός μαραθώνιος απ’ ότι καταλαβαίνετε. Ναι μεν, ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους, αποκτάς γνώσεις, ζεις και ταυτίζεται μαζί με την σειρά και τους χαρακτήρες αλλά κατά τ’ άλλα δεν κάνεις απολύτως τίποτα! Έλα όμως που εδώ θέλω να καταλήξω…. Στο ότι ο μαραθώνιος αυτός κρύβει κάποιους κινδύνους για το άτομο και στα λέω να τα ξέρεις!

1. Δεν κάνεις απολύτως τίποτα!

Όπως ανέφερα και πριν, δεν κάνεις απολύτως τίποτα. Αυτή η φράση έχει και την θετική όψη αλλά και την αρνητική. Το να κάθεσαι απαθής, να παρακολουθείς την οθόνη με τις ώρες και τις μέρες, απλά χάνεις τον χρόνο σου απ’ τα σημαντικά πράγματα της ζωής. Αυτή η σπατάλη χρόνου, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί διαβάζοντας ένα βιβλίο. Ή να κάνεις κάτι τελοσπάντων που δεν θα σε κρατήσει απαθή νοητικά.

2. Επιρροή στην Κοινωνικότητα μας!

Είναι προφανές ότι με το να κάθεσαι σπίτι με τις ώρες, κλεισμένος στο δωμάτιο, παρακολουθώντας την πολυαγαπημένη σου σειρά, θα έχει κοινωνικές συνέπειες. Η απομόνωση αυτή, πρώτα από όλα μας κρατά μακριά από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή μας, φίλους, οικογένεια κτλ. Μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, όμως η έλλειψη κοινωνικότητας μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη μας ως άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στερούμαστε συναισθήματα που ίσως μας οδηγούσαν σε κάτι μεγαλύτερο απ’ ότι το κάψιμο αυτό το οποίο μας αποσυνδέει απ’ την πραγματικότητα.

3. Διατροφικά προβλήματα.

Πόση ώρα, πόσες μέρες και πόσα επεισόδια!!! Είναι λογικό οι φακές και τα φασόλια να μην είναι η πρώτη επιλογή για σένα καθώς βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά. Γι’αυτο και εσύ αποφασίζεις να ολοκληρώσεις τον στόχο σου, δηλαδή να τελειώσεις ακόμα ένα κύκλο, παρέα με το  junk food. Δεν είναι τυχαίο που συνδέονται τα junk food με τις σειρές γιατί σε τέτοιες ώρες η λιγούρα αυξάνεται. Άρα οι σειρές μπορούν να καταστρέψουν το διατροφικό σας πρόγραμμα, ειδικά εάν έχετε στόχο να βγείτε στις παραλίες. Γιατί όσο εθιστικές είναι οι σειρές, άλλο τόσο εθιστικά είναι και τα έτοιμα φαγητά.

4. Κίνδυνος για τον ύπνο μας.

Χωρίς να το αντιλαμβανομαστε, αυτός ο συνεχής μαραθώνιος σειρών μέσα στη μέρα διαταράσσει τον ύπνο μας. Το φως που εκπέμπει η οθόνη, ειδικά και γι’ αυτούς που προτιμούν το κλειστό φως, μας κουράζει, με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε καλά ή να έχουμε εφιάλτες.

5.  Σωματικά προβλήματα

Κυρίως παχυσαρκία και προβλήματα όρασης. Μόνο μία κίνηση υπάρχει στον μαραθώνιο σειρών. Η κίνηση που κάνουμε του mouse για να προχωρήσουμε στο επόμενο επεισόδιο. Α! Και το κλικ επίσης. Άρα οι μυς μας δεν μπαίνουν σε κίνηση για πολλές ώρες καθημερινά, με αποτέλεσμα τα κιλά να αυξάνονται σιγά σιγά. Επίσης η προσήλωση μας για πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη καταπονεί τα μάτια.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, εννοείται πως κανείς δεν με περίμενε να του πω τα προβλήματα που εγκυμονεί αυτό το χόμπι μας, ούτε και πρόκειται κανείς σας να σταματήσει να το κάνει -ούτε καν εγώ-! Απλώς να το παλέψουμε ρε παιδιά να βάλουμε ένα όριο στην κατάχρηση αυτή γιατί μας βλέπω… να τερματίζουμε τελευταίο στο μαραθώνιο της ζωής, αν συνεχίσουμε έτσι!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο μαραθώνιος των σειρών!