Loading

Ο μαγικός κόσμος του Stand Up Paddle (SUP)

Προσπαθήσεις να ισορροπήσεις τα πόδια σου πάνω σε μια σανίδα σε ένα νερό που κινείται.. κάνεις να ισιώσεις το ανάστημα σου και μπλουμ πέφτεις κάτω.. ανεβαίνεις ξανά.. το ένα πόδι, μετά το άλλο.. κρατάς το κουπί λες και θα αγγίξει κάπου με ασφάλεια για να κρατηθείς, όμως κι αυτό αιωρείται στο νερό.. καταφέρνεις να σηκώσεις το ανάστημα πια  και φτάνεις επιτέλους στην απεραντοσύνη της θάλασσας. Εσύ, ο απέραντος ωκεανός, η σανίδα, και το κουπί.. αυτός είναι ο μαγικός κόσμος του  Stand Up Paddle(SUP) ή αλλιώς της όρθιας κωπηλασίας.

Πόσους μύες άραγε γυμνάζει αυτό το άθλημα, δικέφαλους, τρικέφαλους, κοιλιακούς, πόδια χέρια.. η μέγιστη εξισορρόπηση του αναστήματος. Το μεγαλύτερο συναίσθημα ασφάλειας αλλά και ανασφάλειας αφού με ένα λάθος βήμα μπορείς και πάλι να χαθείς στο νερό. Αυτό όμως είναι το πιο γοητευτικό κομμάτι του. Κωπηλατείς όρθιος, γυμνάζεις τους μύες, το κορμί αγκαλιάζει τη θάλασσα. Νιώθεις απελευθερωμένος από όλα τα προβλήματα που καθημερινά σε ταλαιπωρούν.

Μάγεμα η φύσης και όνειρο στην ομορφιά και χάρη έλεγε ο Σολωμός και αυτή η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα στην αίσθηση που σου προκαλεί το SUP.

Πρόκειται για τη νέα μόδα στα θαλάσσια σπορ και είναι ένα χόμπυ διασκεδαστικό, φθηνό, που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, γίνεται σε ανοικτό χώρο μέσα σε φυσικό περιβάλλον. Απελευθερώνει από το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη και μπορεί να γίνεται ολόχρονα μιας και ακόμα και για το χειμώνα υπάρχουν ειδικές θερμαντικές στολές. Για χίλιους και έναν λόγους λοιπόν, μπορείς κι εσύ να το δοκιμάσεις και να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Ήξερες ότι  ότι το SUP δεν είναι απλά μια καθημερινή άθληση-ασχολία αλλά μια ψυχοθεραπεία; Γιατί λοιπόν να πετάς τα λεφτά σου στους ψυχίατρους; Πάρε ένα κουπί και μια σανίδα και ανέβα! Μπορείς ακόμα εκτός από κωπηλασία στη σανίδα, να κάνεις γιόγκα ακόμα και ψάρεμα; Ναι, ναι! Καλά άκουσες! Μπορείς να μετατρέψεις αυτό το άθλημα στο δικό σου προσωπικό προφίλ.

… Πάνω στη σανίδα νιώθεις ένα με τη θάλασσα, νιώθεις ελεύθερος, μοναδικός!

Ήξερες ότι το SUP γυμνάζει περίπου το 80% των μυών του σώματος σου, ενώ ανάλογα με την ένταση που κωπηλατεί κάποιος μπορεί να φτάσει να «κάψει» σε μία ώρα πάνω από 1000 θερμίδες;

Είναι ένα άθλημα για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας,  το οποίο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Κι εσείς κοπέλες που θέλετε άμεσα να κάψετε το λίπος και τα περιττά κιλά, δεν χρειάζεται να χτυπιέστε στα γυμναστήρια! Σας έχω πιο εύκολη, πιο συναρπαστική  και πιο ενδιαφέρουσα ιδέα για να χάσετε κιλά και να γυμναστείτε δημιουργικά!

Θες λοιπόν να γυμνάσεις νου και σώμα: Πάρε σανίδα και κουπί, φτιάξε φραπέ και έλα να στα πω!

Εγώ αποδέχθηκα το challenge να  κάνω SUP και αποδέχθηκα και το challenge να γράψω στην κατηγορία των σπορ ενώ δεν είναι του τύπου μου! Βλέπεις όταν θες μπορείς να τα κάνεις όλα! Εσύ λοιπόν θα αποδεχθείς το challenge να δοκιμάσεις το άθλημα που σου προτείνω εγώ ή θα κάθεσαι αρακτός στο καναπέ να στοιβάζεις κιλά με πατατάκια και ποπ κορν για πολύ ακόμα;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο μαγικός κόσμος του Stand Up Paddle (SUP)